מאז תחילת המבצע "שאגת הארי" מבצע האגף לשירותים חברתיים ביקורי בית, שיחות טלפוניות להפגת בדידות ובדיקת צרכים של האזרחים הוותיקים ושורדי השואה. בימים אלה ישנה חזרה הדרגתית בהתאם להנחיות להפעלת המסגרות למענם
האזרחים הוותיקים ושורדי השואה, מהווים אוכלוסיות פגיעות במיוחד בעיתות חירום, עקב הבדידות, הקושי להתנייד, לספק לעצמם את הצרכים ולהיפגש עם אנשים. האגף לשירותים חברתיים בעירייה, הציב כמטרה עליונה לדאוג ולעטוף את האוכלוסיות הללו, מאז פרוץ מבצע "שאגת הארי".
עם תחילת המבצע, ובעקבות הנחיות פיקוד העורף, נסגרו המסגרות והפעילויות הרבות שמפעיל האגף בימי שגרה, על כן הדבר הראשון והחשוב ביותר שעמד לנגד עיניו הוא לספק מענה נרחב לשמירה על התפקוד הפיזי והמנטלי של האזרחים הוותיקים ושורדי השואה בימים כל כך מורכבים.
גם מרחוק, דאגו העובדים הסוציאליים שבאגף לשוחח עם האזרחים הוותיקים, לשאול לשלומם כדי להפיג את הבדידות ולבדוק אם יש דברים שבהם ניתן לסייע באמצעות מערך מתנדבים, אשר דאג גם לביקורי בית, אספקת ארוחות חמות לאלו שנזקקו ועוד. בנוסף בימים האחרונים, הובאו לשורדי השואה של מועדון "קפה אירופה", לחמים שחיממו את ליבם.
בימים אלה נערך האגף בהתאם לחזרה המדורגת לשגרה והנחיות פיקוד העורף ומשרד הרווחה, נערך האגף להחזרת המסגרות והפעילויות, תוך אחריות מירבית לבטחונם של האזרחים הוותיקים, כשכלל הפעילויות ייערכו בצמוד למרחב מוגן ובהתאם למספר האנשים שהמרחב יכול להכיל וכוח האדם שמסייע ומלווה את המסגרת.
אגף השירותים החברתיים באמצעות העובדים הסוציאליים המסורים שבו, מגויס באופן מלא לפעול למען האוכלוסיות שזקוקות למעטפת תמיכה עירונית בשעת מלחמה.
◼️ חדשות מודיעין-מכבים-רעות בווטסאפ לחצו כאן







