מבזקים
ביום הבחירות בוחרים פרחים: החגיגה המשפחתית בגן הבוטני בירושלים מאות מיליוני דולרים על הפרק: רוביק דנילוביץ' מקדם בחו"ל את פרויקט הענק בבאר שבע המטרו בפתח תקווה: לקראת העבודות בתחנת ארלוזורוב, התושבים מוזמנים למפגש מיוחד רצים לזכרו של סולומון: מרוץ באר יעקב ה – 7 יתקיים בנובמבר – אלה המקצים והמחירים מודיעין: עבודות לילה בשדרות החשמונאים, קווי אוטובוס ישנו מסלול ותחנות יבוטלו מי יפעיל את מועדון MR במצפה רמון? המועצה מחפשת מפעיל למתחם של 450 מ"ר ריחות השריפה במזכרת בתיה: פסולת ופלסטיק נמצאו ביציץ, קנס של כ – 2,000 שקל יותר מ – 16 דונם בערד על הפרק: רמ"י מקדמת הקצאת קרקעות לצורכי ציבור מה קורה בשוק הנדל"ן באשקלון? מכירות הדירות החדשות צנחו ב – 31.5%, ויד שנייה דווקא מתחזקת עד 5 מיליון שקל ליישוב בעוטף עזה: התוכנית החדשה והדרישות בדרך לקבלת הכסף ראש העין: לפחות 10 רכבים שיתופיים במכרז חדש, ומה ישלמו תושבי העיר? ארבעה מגרשי פאדל חדשים באור יהודה: הנחה לתושבים ומשחקים בחינם לתלמידים מאיה בוסקילה היא הברבור ב'הזמר במסכה': ההדחה שהפתיעה את השופטים לא צריך לעבור את זה לבד: הקהילה החדשה שנפתחת בחולון לנשים בגיל המעבר התחדשות במרכז נתניה: תוכנית ל – 114 דירות ומגדל בן 27 קומות מתקדמת לשלב ההתנגדויות מאופקים לשוק היופי העולמי: הסכם חדש נחתם בעיר, ומשלחת משקיעים מסין הגיעה לביקור באר טוביה מתכננת ניטור רציף של שפכי מפעלים: העלות עשויה להגיע ליותר ממיליון שקל בשנה חצי מיליארד ציפורים בדרך לאפריקה: פלא הטבע שמתרחש עכשיו מעל אילת – והכניסה חינם מי יספר את סיפורה של רמת השרון? מוזיאון בית ראשונים מוקם והתושבים מוזמנים להשפיע לוד מבקשת 8 מיליון שקל לבטיחות בדרכים: אבל מה באמת צפוי להשתנות בעיר?

מחברים בין עשייה למחקר באורט רבין

בשבוע שעבר התקיים באוניברסיטת בן גוריון כנס בחינוך שעסק ב"קשרים שבין עשייה חינוכית למחקר "בכנס השתתפו מיטב חוקרי החינוך מכל המוסדות האקדמיים בארץ. ונציגי בית ספר אורט רבין  מובילי שינוי וחדשנות בהוראה בשיתוף האקדמיה. הצוות המוביל מאורט רבין וחוקרים מאוניברסיטת תל אביב, הציגו בכנס תהליך של הובלת שינוי והטמעתו בבית הספר.

בית הספר חבר לחוקרי אוניברסיטת תל אביב בהיותו חלוץ בנושא ההוראה הדיאלוגית. ההוראה הדיאלוגית מכינה את התלמיד לעולם המחר ומפתחת בו מיומנויות קוגניטיביות, רגשיות וחברתיות ברמה גבוהה כאשר אורט רבין מוביל את השינוי הזה מזה חמש שנים וממשיך להטמיע תהליך זה בשיתוף חוקרים מאוניברסיטת תל אביב.

מנהלת החט"ב קלימי נחמיאס: "בית הספר מהווה נחשון בארץ בין בתי הספר השש שנתיים. הוראה דיאלוגית ,תוביל לפיתוח חברה דיאלוגית שבה אנשים פועלים מתוך שיח קשוב, עניני. מובילים ומנהיגים את עצמם ומעורבים בנעשה בהלימה לחזון בית הספר . הלמידה הדיאלוגית מטמיעה את החשיבה הביקורתית שהיא מהמיומנויות מהמובילות בבית ספרנו. הכנס היה מוצלח ונציגי בית הספר זכו לתגובות מתעניינות ומפרגנות לגבי שילוב המיזם בבית ספרם."

מנהלת בית הספר דלית כהן: "העולם סביבנו משתנה ומתפתח במהירות, ואנו נקראים לחדש ולרענן כל העת את המסגרות החינוכיות ואת התפיסות החינוכיות שלנו. כארגון חינוכי מוביל, מטרתנו היא להמשיך ולהוביל תהליכי חדשנות פדגוגית  בבית הספר. הלמידה הדיאלוגית אמורה להוות תחליף לזירת הלמידה המסורתית, ולאפשר קידום דיאלוג  בין התלמידים  על מנת לפתח קהילת למידה אקטיבית, אחראית לתהליך הלמידה, סקרנית, הבנויה על יחסי גומלין מאתגרים בין מורים, חומר הלימוד והתלמידים. הדיאלוג מוצג כאופן לימוד משמעותי, מאתגר, מרענן ואפילו מהנה. ההוראה והלמידה הדיאלוגית אמורה לפרוץ את הדפוס השבלוני והטכני של הלמידה, לפתח מפגש מסוג אחר בין המורים, הלומדים וחומר הלימוד, ואפילו לשנות באופן מהותי את מדדי ההערכה והבדיקה. הדיאלוג עשוי להפוך את הלמידה וההוראה לחוויה מתגמלת שממנה יצאו המורים והתלמידים נשכרים. שמחנו מאוד לקחת חלק בטקס ולסייע בהפצת הרעיון החדשני והחיוני הזה".

צילום: מועצת גן יבנה 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של גן יבנה

לחצו כאן
דילוג לתוכן