מבזקים
שרת התחבורה בחנה את מצב החירום ואת מהפכת התחבורה באשקלון מרכז מורשת ליהדות תוניסיה יוקם בירושלים: “מורשת שעלינו להתפאר בה” כביש 90 לאילת נחסם, זרימות וסחף נרשמו לאורך הערבה ראשון לציון פתחה מוקד חירום לעסקים בעקבות מבצע “שאגת הארי” נס ציונה אישרה מהחמ״ל: הנחות בארנונה, גינת הנצחה ופרויקטים חדשים אחרי הפגיעה בדימונה: משלחת מרמלה הגיעה לחזק את העיר אילת במוקד: מפקד מחוז דרום קיים הערכת מצב עם הנהגת העיר הלילה בכביש 55: חסימות ועומסים בצומת אלפי מנשה לקראת ימי החג: בית שמש מעלה הילוך במבצע הניקיון העירוני לקראת ערב פסח: אשקלון פותחת עשרות מוקדים לשריפת חמץ בצל המצב הביטחוני: מכבי הביאה לקריית מלאכי בדיקות מצילות חיים בזמן המלחמה, בגדרה אורזים תקווה: מבצע קמחא דפסחא יוצא לדרך טרגדיה ביבנה: בן תשעה חודשים לא התעורר משנתו הכוח האזרחי בערד מתחזק: כיתות הכוננות עוברות הכשרות חילוץ וכיבוי אשדוד קוראת לתושבים: הוציאו את הציוד הישן כבר עכשיו אשקלון: בן 14 על קורקינט חשמלי נפצע בינוני בתאונה תאונת עבודה בנתניה: פועל נפצע בינוני, ידו נקטעה חלקית פתח תקווה ורמת גן חוזרות למסילה גם בשישי: הרכבת הקלה מרחיבה פעילות פסח באופקים: העירייה מזהירה משינוי בלוחות פינוי הגזם החשמל חזר לערד: שיקום התשתיות בזירת הנפילה מתקדם

מחווה לזמר העברי ופעילויות גוף ונפש: מאות אזרחיות ואזרחים ותיקים לקחו חלק בפסטיבל חנוכה ראשון מסוגו ברחובות

שוקי קרומר, מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק תרבות, תיירות ואזרחים ותיקים: “הפסטיבל שנערך לראשונה בעיר מבטא את המחויבות שלנו להנגיש תרבות איכותית לאזרחיות ולאזרחים הוותיקים. רחובות היא עיר של קהילה ותרבות, ואנו נמשיך ליזום אירועים שמחזקים את הגוף, הנפש והחיבור החברתי בכל גיל.”

עיריית רחובות והחברה העירונית קיימו לראשונה בעיר, פסטיבל חנוכה ייחודי לאזרחיות והאזרחים הוותיקים בסימן מחווה לזמר העברי ובשילוב פעילויות גוף ונפש. הפסטיבל, “להדליק את האור שבי”, התקיים ב-19-18 בדצמבר והביא למרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל יומיים של תרבות, מוזיקה, העצמה ומפגש קהילתי מרגש.

כ-400 אזרחיות ואזרחי העיר הוותיקים לקחו חלק בחגיגות, נהנו מתוכנית עשירה שכללה מופעים מוזיקליים מרכזיים, הרצאות וסדנאות לגוף ולנפש.

בין רגעי השיא של הפסטיבל היו מופע מחווה מרגש לחתני פרס ישראל בזמר העברי, מופע נוסטלגי עם מיטב שירי הפסקול הישראלי, וכן מופע חגיגי וסוחף של הזמרת אורנה דץ, שאירחה את טוביה צפיר וששי קשת, בערב מלא מוזיקה, הומור ואופטימיות. לצד אלה התקיימו הרצאות וסדנאות בנושאי בריאות, תזונה, תנועה ואיכות חיים, אשר חיברו בין תרבות, רווחה והעצמה אישית.

פסטיבל חנוכה לאזרחים הוותיקים היווה המשך ישיר לאירועי חודש האזרח הוותיק, כחלק מתפיסה עירונית רחבה של תרבות, קהילה ושירות איכותי לכלל תושבות ותושבי רחובות.

מתן דיל, ראש העיר: “האזרחיות והאזרחים הוותיקים הם הלב הפועם של העיר, אלו שבנו אותה, עיצבו את אופייה והעבירו מדור לדור תרבות, ערכים וסיפורי חיים. הפסטיבל הזה נולד מתוך רצון אמיתי לעצור לרגע, להוקיר תודה, ולהעניק חוויה תרבותית שמחברת בין נוסטלגיה, מוזיקה, גוף ונפש. לא מדובר רק בחגיגת חנוכה אלא באמירה ערכית על עיר שרואה את ותיקיה, מכבדת אותם ומשקיעה בהם לאורך כל השנה.”

שוקי קרומר, מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק תרבות, תיירות ואזרחים ותיקים: “הפסטיבל שנערך לראשונה בעיר מבטא את המחויבות שלנו להנגיש תרבות איכותית לאזרחיות ולאזרחים הוותיקים. רחובות היא עיר של קהילה ותרבות, ואנו נמשיך ליזום אירועים שמחזקים את הגוף, הנפש והחיבור החברתי בכל גיל.”

מיטל רוקח ורד, מ״מ מנכ״ל החברה העירונית רחובות: “‘להדליק את האור שבי’ הוא הרבה מעבר לפסטיבל – זהו ביטוי לערכים שמנחים את העשייה שלנו לאורך כל השנה. שילוב של מוזיקה, העשרה ומפגש קהילתי יוצר חוויה משמעותית, ואנו גאים להעניק לאזרחים הוותיקים במה תרבותית מכבדת ומעשירה. תודה לצוות מרכז מורשת יהדות תימן וקהילות ישראל על ההשקעה והעבודה המקצועית”.

צפו בתמונות מהאירוע המרגש:

צילום: יח"צ

דילוג לתוכן