מבזקים
שוד אלים באשדוד: שלושה חשודים נעצרו לאחר תקיפת אזרח זר באבן "ביחד נשים לזה סוף": ראשון לציון יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים תעלומה בפתח תקווה: גופת גבר במצב ריקבון אותרה סמוך לצומת גנים סערת דני קושמרו מחריפה: ארגון "בצלמו" דורש סנקציות כספיות והתנצלות פומבית שלוש שנים חי ברחובות ובחופי אילת: הלוחם שנפצע חוזר לחיים דרך המוזיקה אירוע חריג בלוד: רוכב אופניים התנגש ברכב חונה ברחוב בר כוכבא אזהרה צהובה בישראל: שרב וחשש מוגבר לשריפות – ומתי יגיע הגשם? שתי זירות בפתח תקווה: חשד לרצח אישה, בעלה נמצא מת בסמוך אילת: קריאה לתרומות שיאפשרו לילד לחגוג יום הולדת ים מאיר קרן: ״תושב נתניה צריך להרגיש בטוח בבית שלו״ קריית גת: ערב של עוצמה ונתינה לזכר עדן מולאי ז״ל חיים ביבס נפרד מאמו לילי ז״ל: ״לעד אשא אותך בליבי״ הסריקות במערב ראשון לציון הסתיימו: לא נמצאו חומרים מסוכנים אירוע דקירות הלילה באשקלון: גבר כבן 40 נפצע באורח בינוני שגריר קזחסטן ביקר בנמל אשדוד לקידום קשרי הסחר לא כל אלימות משאירה סימנים: בנס ציונה ילמדו לזהות נורות אזהרה בזוגיות איילון ייחסם ל – 16 וחצי שעות: החסימות שצפויות לשבש את התנועה באזור הרצליה חשד לרצח בפתח תקווה: אישה נרצחה באירוע אלימות – המשטרה פתחה בחקירה 100 שקל לחמישה ימים: ההרשמה לקייטנות חנוכה בבאר טוביה נפתחה חולון רוצה לשלם פחות על חשמל: האם גם התושבים ירוויחו מזה?

מיזם ייחודי של עיריית רמת גן למען שורדי השואה

סגן ראש העיר ומחזיק תיק הנוער, ישראל זרי: "זוהי יוזמה שמבטאת את כל מה שטוב ויפה בבני הנוער שלנו – הרגישות, הערבות ההדדית והנכונות להיות שם בשביל מי שזקוק ליד מושטת ולמילה טובה"

ביוזמה מרגשת של מ״מ רה״ע ומחזיקת תיק השירותים החברתיים, עינב בר כהן, יגיעו במהלך הימים הקרובים וכן ביום הזיכרון לשואה ולגבורה, מאות בני נוער, חניכי תנועות הנוער הפועלות בעיר–לביקור אישי בבתיהם של כ-130 ניצולי שואה. חניכי התנועות, כמו הצופים, הנוער העובד והלומד, בני עקיבא, כנפיים של קרמבו ועוד יגיעו בצמדים לבתי הניצולים, ויעניקו להם שי צנוע ואיגרת ברכה מחבקת מטרת המיזם היא להוקיר, לחבק ולכבד את שורדי ושורדות השואה ולהעביר את לפיד הזיכרון לדור הצעיר.

על פי נתוני עיריית רמת גן, חיים כיום בעיר 3,793 ניצולי שואה – 12.63% מכלל האזרחים הוותיקים בעיר, שיעור הגבוה משמעותית מהממוצע הארצי העומד על 7.95%. העירייה מפעילה מגוון שירותים ייחודיים עבור שורדי השואה, ביניהם מועדון "עמך" – מסגרת חברתית וטיפולית, מוקד "חיים בכבוד" למיצוי זכויות בליווי עורכי דין, וקהילות תומכות ייעודיות הכוללות לחצן מצוקה ואב קהילה.

המיזם מתקיים בקרב אותם שורדים שהביעו רצון לקבל את השי והאיגרת, ובמהלך השבוע צפויים גם ראש העיר כרמל שאמה הכהן ומ"מ ראש העיר עינב בר כהן לקחת חלק אישי בחלוקה ולבקר בבית של שורד שואה.

ראש העיר רמת גן, כרמל שאמה הכהן: "המפגש האישי בין בני הנוער לניצולי השואה הוא הרבה מעבר לחלוקת שי – הוא מעשה של זיכרון חי, של כבוד ושל אחריות מוסרית. רמת גן גאה לעמוד לצד שורדי השואה שלנו, להוקיר את תרומתם ולהעביר את סיפור חייהם והמורשת האדירה שלהם לדור הבא".

מ"מ ראש העיר ומחזיקת תיק השירותים החברתיים, עינב בר כהן: "אני גאה כל כך ביוזמה מרגשת שמתקיימת בימים אלה ברמת גן, בה בני הנוער שלנו מעניקים שי ואיגרת חמה ל-130 ניצולי שואה בעירנו. היוזמה הזו מבטאת את חשיבות החיבור הבין-דורי ואת הקהילתיות בעיר, לצד ההוקרה לדור המייסדים שנלחמנו על תקומת המדינה הזו הרבה לפני שהיא הייתה קיימת. זו זכות עבורי לזום ולהוביל פרויקט כה משמעותי ואני מודה לכל תנועות הנוער על השקעתן והלב הרחב. יחד, נמשיך לבנות קהילה תומכת ומחבקת".

סגן ראש העיר ומחזיק תיק הנוער, ישראל זרי: "זוהי יוזמה שמבטאת את כל מה שטוב ויפה בבני הנוער שלנו – הרגישות, הערבות ההדדית והנכונות להיות שם בשביל מי שזקוק ליד מושטת ולמילה טובה. אני מברך את כל החניכים והחניכות ואת תנועות הנוער על ההתגייסות המרגשת, ומאמין שכך בדיוק מטפחים את דור המנהיגות של המחר – מתוך ערכים, נתינה ואכפתיות אמיתית".

◼️ הצטרפו לחדשות רמת גן והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית רמת גן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רמת גן

לחצו כאן
דילוג לתוכן