מבזקים
בת 14 הוכשה על ידי נחש בבני דרום; מצבה התייצב לאחר שקיבלה נסיוב באסותא אשדוד אחרי תקופה ארוכה של ציפייה: אמיר דדון משיק אלבום חדש עם 10 שירים מקוריים צעיר בן 22 נפל מגג פח במהלך עבודתו בנתניה; מצבו בינוני איום ברצח על ח"כ צבי סוכות: "יש לי נשק, אני אהרוג אותך"; האבטחה סביבו תוגברה רכב התהפך בפתח תקווה; נהגת כבת 60 נפצעה שלושה מהסטנדאפיסטים המובילים בישראל יופיעו ברמלה – והמחיר לכרטיס? מצחיק לרגל ט"ו באב: מי יזכה בתליון יוקרתי בשווי 3,000 ש"ח בקניון עזריאלי רמלה? דיווח ראשוני: פועל נפל כ-9 מטרים אל בטן אונייה בנמל הדרום באשדוד בן 14 נפל מגג של גן ילדים בבנייה באופקים; מצבו בינוני אישה הוכשה על ידי נחש במהלך עבודתה בראשון לציון; פונתה לבית החולים משאית התהפכה בכביש 25 סמוך לים המלח; נהג בן 39 נפצע בינוני חשש כבד ברמת גן: עדי קורן, בת 59, נעדרת מאז יום שני – המשפחה מבקשת את עזרת הציבור לא הקרקע מעכבת את הבנייה: התשתית שעשויה לפתוח את הדרך לאלפי דירות בתל אביב וברמת השרון אחרי עשור של השבתה: פארק הנצח ברמת השרון חוזר לחיים למרות המחלוקות: בית המשפט אישר את קידום אחד ממגדלי המגורים הגבוהים בירושלים בגלל עומסי החום: כפר סבא מקדימה את פינוי האשפה בשעה בזמן שערים גדולות מאבדות תושבים: באר יעקב זינקה לצמרת הרשויות שקולטות אוכלוסייה ריקול לטיולון לתינוקות: סכנת קיפול, התהפכות ולכידת איברים – הפסיקו את השימוש מיד כתב אישום: תושב אשדוד נאשם במעורבות בירי לעבר בניין מגורים בעיר שימו לב: שירותי עיריית אופקים ייסגרו ביום חמישי – לא תתקיים קבלת קהל או מענה טלפוני

מיזם "קהילה מאמצת" באור יהודה: מפגש בין-דורי מרגש בין תלמידים לקשישים

בבית הספר "אלונים" באור יהודה מתקיים זה עשור מיזם ייחודי בשם "קהילה מאמצת", המחבר בין תלמידי בית הספר לקשישי מרכז היום "אור זהב". אחת לחודש נפגשים התלמידים עם הקשישים לפעילות משותפת, הכוללת משחקים, יצירה, שיח בין-דורי וחגיגות סביב מועדי השנה.

בבית הספר "אלונים" באור יהודה מתקיים זה עשור מיזם ייחודי בשם "קהילה מאמצת", המחבר בין תלמידי בית הספר לקשישי מרכז היום "אור זהב". אחת לחודש נפגשים התלמידים עם הקשישים לפעילות משותפת, הכוללת משחקים, יצירה, שיח בין-דורי וחגיגות סביב מועדי השנה.

לאחרונה נערך מפגש מיוחד לרגל חודש השפה העברית, בו שיתפו פעולה הילדים והקשישים במשחקי פתגמים, פאזלים מאוירים ושיח מרתק על משמעות המילים והשפה העברית. הפרויקט מחזק את הקשרים הבין-אישיים בין הדור הצעיר לוותיקי העיר, ומספק חוויה מעשירה ומרגשת לכל המשתתפים.

המיזם הוקם על ידי מורות בית הספר בדימוס, איילה ג'נח, עידית ברוך, שוש גבסו ודליה פלח, אשר ממשיכות להוביל אותו בהתנדבות, בתמיכת מנהלת בית הספר, לימור ברקת. הקשישים מדווחים כי המפגשים מעניקים להם תחושת שייכות ושמחה, והילדים מציינים את החוויה כמלמדת ומעצימה.

אליהו טלקר, בן 83, מציין: "מאז שרעייתי נפטרה, חשתי בדידות גדולה שליוותה אותי ואף הובילה לדיכאון. לפני כשלוש שנים הצטרפתי למרכז היום, ואני מברך על הפעילות עם הילדים שמפיחה בי חיים חדשים ושמחה. אני רואה בהם כנכדים וכנינים שלי."

מעיין גילת, תלמידת כיתה ד'2, מספרת: "אני כל כך נהנית להגיע למרכז היום ולשבת בקבוצה עם הקשישים, בעיקר לדבר ולצייר איתם. אני מרגישה שאני עושה משהו חשוב, ואפילו גיליתי שאחד הקשישים הוא סבא של ילד שאני מכירה!".

◼️ הצטרפו לחדשות בקעת אונו | יהוד מונוסון, סביון, גבעת שמואל, קריית אונו, גני תקווה, אור יהודה והסביבה בווטסאפ  לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית אור יהודה

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אור יהודה

לחצו כאן
דילוג לתוכן