מבזקים
פתח תקווה: שתי נהגות נפגעו בתאונה ברחוב שמואל סלנט שיקלי בבנימין: “הגיע הזמן להיגמל מטרמינולוגיית אוסלו” לפני שריקת הפתיחה: מעצר בבלומפילד בעקבות ניסיון פריצה לשער סכסוך בין משפחות ברהט הסתיים ברצח – כתב אישום הוגש סגולה לשפע: מתכון לחלת הפרנסה לשבת שאחרי פסח גבעת שמואל מניפה את הרוח הישראלית: דגלים נתלו גם בגנים ובבתי הספר אשדוד אבלה: שני חברי ילדות נהרגו בתאונת דרכים קטלנית בנגב "לנצח אחי": ערב זיכרון מיוחד ללוחם ברק רפאל דגורקר ז"ל בגן יבנה הלימודים הפרונטליים במכללה האקדמית אשקלון יתחדשו ממחר בת-ים: עצרת זיכרון לשואה ולגבורה ופרויקט "זיכרון בסלון" למפגשים אישיים עם שורדי שואה שישה פצועים בתאונה בין 3 רכבים ומשאית סמוך למחלף רמלה דרום הולך רגל כבן 7 במצב קשה מפגיעת רכב באשדוד אשקלון: טופס דיגיטלי חדש להפקת אישור תושבות ומימוש הטבות מס בקלות ובמהירות שני מטיילים תקועים בנחל דרגה פתח תקווה: תושב בן 61 נעצר עם סכין באוטובוס בקריית גת "אתה לא יוצא לעבודה, תתפוצץ": בת 26 מאשקלון מואשמת בתקיפת בן זוגה וכליאת שווא בן 49 מנתיבות מואשם שתקף את בת זוגו ונמלט בנהיגה – למרות שמעולם לא הוציא רישיון "אהרוג לך את הכלב": בן 37 מאילת נאשם באיומים ותקיפה של בת זוגו בן 26 מקריית מלאכי תקף את אמו ואיים לרצוח אותה: "אם אכנס לכלא בגללך" אשקלון: תושב תובע את העירייה בכ-18 אלף שקל: "הרכב הושבת לאחר הצפה"

"מים בסכנה?": תחקיר חושף זיהום ורחובות "מתעוררת מאוחר"

תחקיר חושף: סכנה למי השתייה ברחובות – העירייה מגיבה בחומרה ודורשת פעולה מיידית: "לא נקבל מציאות שבה שלום תושבינו מוטל בספק" >>

תחקיר עומק ששודר בחדשות כאן 11 מעלה סימן שאלה גדול מעל איכות מי השתייה באזור רחובות וסביבתה. על פי הממצאים המדאיגים, חוות הדלקים הממוקמת בתחום המועצה האזורית גזר, עלולה להוות מקור לזיהום מתמשך של מי התהום – תופעה מטרידה שנראה כי אינה ייחודית לרחובות ומתרחשת גם בערים נוספות ברחבי הארץ.

התחקיר שפורסם מעורר דאגה בקרב תושבים וקובעי מדיניות כאחד, שכן הוא מצביע על פוטנציאל לנזק סביבתי ובריאותי ארוך טווח הנובע מפעילות תעשייתית קרוב למקורות מים קריטיים. זיהום מי תהום הוא תהליך מורכב, שלעיתים מתגלה רק שנים לאחר תחילתו, והשלכותיו עלולות להיות חמורות ודורשות משאבים עצומים לטיפול.

עיריית רחובות, בראשות ראש העיר מתן דיל, מיהרה להגיב בחומרה רבה לממצאים שהוצגו בתחקיר. בהודעה רשמית מטעם העירייה, הודגש כי "בריאות תושבות ותושבי רחובות עומדת בראש סדר העדיפויות של העירייה, אשר לא תקבל מציאות שבה שלומם של תושביה מוטל בספק, בשל פעילות מזהמת המתנהלת מחוץ לתחומה המוניציפלי."

בעקבות פרסום הממצאים, פעל ראש העיר מתן דיל באופן מיידי ופנה באופן אישי למנכ"ל רשות מקרקעי ישראל, ינקי קווינט. מטרת הפנייה היא לבחון את האפשרויות להעתקה או לסגירה מיידית של חוות הדלקים. במקביל למהלך זה, העירייה מתכוונת למסור בימים הקרובים נייר עמדה רשמי לשרה להגנת הסביבה. בנייר העמדה תיכלל דרישה ברורה לביצוע בדיקה יסודית ומקיפה של האתר, ווידוא עמידה בסטנדרטים המחמירים ביותר להגנת הסביבה, יחד עם דרישה להגברת האכיפה על כללי התפעול במתקנים מסוג זה".

בתוך כך, על אף העלייה מדאיגה מן התחקיר, חשוב להדגיש כי על פי הודעת העירייה, מי השתייה ברחובות נבדקים באופן תדיר וקפדני על ידי משרד הבריאות, בהתאם לסטנדרטים המחייבים. בבדיקה האחרונה שנערכה בחודש יוני 2025, המים נמצאו תקינים וראויים לשתייה. נתון זה מרגיע בטווח המיידי, אך אינו מפיג את החשש מפני זיהום עתידי או חשיפת חומרים מזהמים שכבר חדרו למי התהום ועלולים להתגלות מאוחר יותר.

המקרה ברחובות מצטרף לשורה של דיונים סביבתיים אודות אתרים תעשייתיים בעלי פוטנציאל לזיהום סביבתי, הממוקמים בסמוך לאזורי מגורים או למקורות מים. הוא מדגיש את הצורך הבוער במדיניות סביבתית ארוכת טווח, שתכלול אכיפה קפדנית, מעקב מתמיד וקבלת החלטות אמיצות לגבי מיקומם של מתקנים בעלי סיכון, לטובת בריאות הציבור והסביבה.

האם פעולות העירייה והגורמים המעורבים יצליחו להבטיח את עתיד מי השתייה באזור ולמנוע את הפיכת החשש למציאות כואבת? ימים יגידו.

◼️ הצטרפו לחדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן