מבזקים
שף צ'רלי פדידה פותח את MENU בפלורנטין: ערב Chef Table אינטימי ל־20 סועדים בלבד לקראת הפועל תל אביב–בית״ר ירושלים: חסימות בתל אביב וקנסות של עד 3,000 שקל חשוד אותר בעקבות דיווח על פריצה לאתר בנייה באשדוד – ברכבו נתפס כ־1.25 ק״ג קנאביס חגי תשרי: מענק העבודה יוקדם ביותר מחודש – מי זכאי ומתי הכסף ייכנס? מסיבת תלמידי י״ב בלופט באשדוד הסתיימה בפשיטת משטרה – המקום נסגר ל־12 ימים למרות ההאטה בשוק: רמלה ממשיכה לקדם אלפי יחידות דיור בהתחדשות עירונית רכב שנגנב מקריית גת אותר בתל אביב עם לוחיות מזויפות – תושב טירה עוכב מסכים אינטראקטיביים הותקנו בשמונה גני חובה בגן יבנה רחובות: נהג כבן 60 נלכד מתחת למשאית שהתהפכה – וחולץ ירושלים: עשרה עולים חדשים פתחו את שנת הלימודים בבית ספר בעיר נתיבות: 3 פנטהאוזים נמכרו ב-8 מיליון שקל – אלה המחירים שריפה בכניסה לבית מאיר: אנטנה נפגעה, חיילים הורחקו מהמקום אילת: בית עסק נסגר ל-10 ימים לאחר שהועסק בו שוהה בלתי חוקי ירושלים: הגיעה לבית החולים בשביל בתה – והתמוטטה ליד המעליות "פשוט לרוץ קדימה": הסיפורים המטלטלים מאחורי שדרת הגיבורים בבאר שבע הותר לפרסום: יאן שמלא הוא החשוד בהחדרת חומרי הרדמה למחיות "פרינוק" שנמכרו בירושלים לקראת ראש השנה: כך תדעו אם הדבש שאתם קונים באמת איכותי יש לו כבר הכול? בירושלים מציעים מתנה שעדיין לא צמחה חנות הדגל החדשה של המעצבת נפתחת בתל אביב באר שבע: פסטיבל היין חוגג 20 שנה – היינות שטרם הושקו והמופעים שמחכים לקהל

מנציחים בטעם של עוד: תלמידי אמית רמלה יצאו ל"מבצע דוגו"

חילקו פלאפל חם לקשישים וחיברו דור עתיד לסיפור התקומה של דוגו

מנציחים בטעם של עוד: תלמידי אמית רמלה ציינו את "מבצע דוגו" בחלוקת מנות לקשישים

יום של נתינה, זיכרון וחיבור בין-דורי נרשם השבוע (ראשון ) בבית החינוך אמית רמלה. במסגרת "מבצע דוגו" השנתי – המנציח את סיפורו של דוד (דוגו) לייטנר ז"ל, ניצול שואה ששרד את צעדת המוות ובחר לציין את ניצחונו באכילת פלאפל בישראל – קיימו התלמידים פעילות קהילתית ענפה ומחממת לב.

התלמידים לקחו יוזמה מיוחדת ויצאו למספר מוקדים ברחבי השכונה כדי לחלק מנות פלאפל חמות לקשישי האזור. המפגשים נועדו לחבר בין דור העתיד לבין הדור המבוגר, ולחזק את תחושת הערבות ההדדית והכבוד לדור שעבר דרך ארוכה. במהלך החלוקה, שוחחו התלמידים עם הקשישים וסיפרו להם על סיפור הגבורה, התקומה והמשכיות החיים של דוגו.

במקביל לפעילות בקהילה, נערכה בבית הספר ארוחת צהריים חגיגית לכלל התלמידים והצוות, שכללה מנות פלאפל כסמל למבצע. במהלך הארוחה העמיקו התלמידים בסיפורו של דוגו ודנו במשמעות של בחירה בחיים, בתקווה ובאמונה גם מתוך התופת.

נריה כהן, תלמיד בית הספר, שיתף: "המפגש עם הקשישים היה מרגש מאוד. הרגשנו שאנחנו לא רק נותנים, אלא גם מקבלים – מחברים את הסיפור שלהם לסיפור שלנו ומעבירים את הזיכרון הלאה".

יזהר אפגן, מנהל בית החינוך אמית רמלה: "מבצע דוגו מאפשר לנו לחבר בין זיכרון השואה לערכים של עשייה, נתינה וחיבור לקהילה. מרגש לראות את התלמידים לוקחים אחריות, יוזמים ופועלים מתוך ערבות הדדית וכבוד לדור המבוגר".


◼️ חדשות רמלה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ספיר כהן

דילוג לתוכן