מבזקים
אחים זנו דגים קוראים להחזרת פילה סלמון אטלנטי טרי אור יהודה: רחוב הכלנית הצפוני הפך לדו־סטרי מכניסים קצב לחיים: המחזור החדש של ״קצב החיים״ נפתח בטרמולו נתניה נתיבות: משאית פגעה בעמוד חשמל ברחוב רבי עקיבא הרצליה: תושבים דיווחו על ריח שריפה חריף ברחבי העיר ירושלים: אפיפן הציל את חייה של ילדה בת 7 נתיבות: שלושה פועלים נפלו מגובה של כ־8 מטרים; אחד מהם במצב קשה באר שבע: ילדה בת 6 פונתה במצב בינוני לאחר שככל הנראה נעקצה בידי עקרב צהוב נס ציונה: אפיפן הציל את חייה של צעירה רגישה לאגוזים לוד: חובש איחוד הצלה הציל תינוקת בת 8 חודשים תחזית חמישי: גשם מקומי בצפון וירידה קלה בטמפרטורות מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר חדש ברחובות: ילדים יוכלו לקבל טיפולים מורכבים בלי להגיע לבית החולים

מציינים ארבעה עשורים לעלייה ההיסטורית מאתיופיה ״מסע שלם לירוסלם״  

 בשנת 1984 יצא לדרך מבצע משה, מהלך היסטורי להבאת 7,000 יהודים מאתיופיה לישראל. אלפים צעדו מאות קילומטרים בתנאים קשים – ילדים, מבוגרים, נשים ותינוקות – מתוך כמיהה להגיע לירושלים. 6,617 מהם חיים עד היום בישראל.

רה״מ, בנימין נתניהו: ״יוצאי אתיופיה תופסים את מקומם בשורה הראשונה של מגיני מדינת ישראל. אתם עדה של גיבורים! אנחנו נמשיך להשקיע בקידום יוצאי אתיופיה בישראל. נמשיך להיאבק בתופעות פסולות של אפליה או גזענות״. 

שר העלייה והקליטה, אופיר סופר:  "סיפור קהילת יוצאי אתיופיה הוא סיפורה של החברה הישראלית כולה. בני הדור השני והשלישי נמצאים בחזית המלחמה, מובילים בשורות צה"ל, מזניקים את כלכלת ישראל קדימה ומסמלים את הייחודיות של החברה הישראלית".

 בשנת 1984 יצא לדרך מבצע משה, מהלך היסטורי להבאת 7,000 יהודים מאתיופיה לישראל. אלפים צעדו מאות קילומטרים בתנאים קשים – ילדים, מבוגרים, נשים ותינוקות – מתוך כמיהה להגיע לירושלים. 6,617 מהם חיים עד היום בישראל.

הערב נערך בבניני האומה בירושלים אירוע חגיגי של משרד העלייה והקליטה, בנוכחות ראש הממשלה, שרים, אנשי מוסד ועולים בני העדה האתיופית.

משרד העלייה והקליטה מפרסם לרגל האירוע נתונים:

סה"כ עלו לישראל מאז 1979 ועד היום 14,579 עולים מאתיופיה

כ-3,073 משפחות נכללו במבצע ורוב העולים היו ילדים ובני נוער:

34%  בגילאי 0-10

25%  בגילאי 11-20

13% בגילאי 21-30

4% בלבד היו בני 71+  בעת עלייתם.

לעולי מבצע משה נולדו 7,645  ילדים  והשמות הנפוצים שניתנו להם הם ישראל, אברהם, משה ומזל.

העולים התיישבו ברחבי הארץ, בין היתר בערים:

נתניה (725 עולים), פתח תקווה (535), אשקלון (532), חדרה (454), באר שבע (364), רחובות (355), ראשון לציון (352), עפולה (319), אשדוד (312) ורמלה (281).

מאז השבעה באוק' נרצחו ונפלו 33 מבני העדה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו: ״אני ורעייתי שרה מאוד נרגשים להיות אתכם כאן, כשהשבוע האחרון זימן לכולנו עוד רגע מיוחד של התרגשות. לפני ימים אחדים החזרנו הביתה את אברה מנגיסטו במסגרת עסקת החטופים. בזכות הלחץ הצבאי שהפעלנו על חמאס, ובגיבוי חשוב של הנשיא טראמפ הצלחנו להשיב הביתה חטופים רבים, ואברה ביניהם. תמיד האמנו, תמיד דבקנו במטרה. וברוך השם הצלחנו. אברה שוב איתנו, ואנו נסייע לו וליתר החטופים השבים ארצה לסייע להם להשתקם, לחזור לחיים כבני חורין במדינתנו. זה אירוע של חירות שכמעט נגע בתאריך הזה של ציון 40 שנה ל'מבצע משה', אירוע גדול של חירות, של יציאה משעבוד לגאולה. יוצאי אתיופיה תופסים את מקומם בשורה הראשונה של מגיני מדינת ישראל. אתם עדה של גיבורים! אנחנו נמשיך להשקיע בקידום יוצאי אתיופיה בישראל. נמשיך להיאבק בתופעות פסולות של אפליה או גזענות. נמשיך להפיץ את הסיפור הציוני המופלא של קהילת ביתא ישראל״.

שר העלייה והקליטה, אופיר סופר: ״מבצע משה הפך לנכס צאן ברזל של העלייה לישראל. העולים שהפליגו במדבריות, לצד לוחמי צה"ל והמוסד ואנשי הסוכנות היהודית שפעלו הרחק מכאן, מסמלים את ההחלטה הערכית, האמונה בצדקת הדרך, הערבות הדדית, התחבולה והיצירתיות, במילה אחת – ישראל. גם היום, בעת המלחמה, ערכים אלו עומדים לנגד עינינו.  סיפור קהילת יוצאי אתיופיה הוא סיפורה של החברה הישראלית כולה. בני הדור השני והשלישי נמצאים בחזית המלחמה, מובילים בשורות צה"ל, מזניקים את כלכלת ישראל קדימה ומסמלים את הייחודיות של החברה הישראלית – סיפור שאין לו אח ורע בהיסטוריית העמים, שהוא מקור עוצמתה של מדינת ישראל והחזון הבלתי נתפס של שיבת ציון״.

הצטרפו לחדשות אקטואליה ופוליטיקה ארצית ומקומית בווטסאפ לחצו כאן

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: אלעד זגמן, לע"מ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של כל הארץ

לחצו כאן
דילוג לתוכן