מבזקים
אבל בקריית גת: שי חמו, עובד אגף שפ״ע ואחת הדמויות האהובות בעיר, הלך לעולמו בפתאומיות זמני כניסת שבת והדלקת הנרות ויציאת השבת | 14-15 באוגוסט 2026 פרשת השבוע: שופטים טיפס מעל הגדר ופרץ לאולם אירועים באשדוד – אישום נגד תושב העיר תושב רמלה נאשם שפרץ לטסלה בחניון הסטאר סנטר באשדוד וגנב מתוכה רכוש כתב אישום נגד תושב גן יבנה – הוועדה טוענת כי במשך שנים לא קיים צווי בית משפט והמשיך להשתמש בבנייה ללא היתר 360 דונם, 9,000 משרתים ו – 5,000 מבקרים ביום: מחנה הענק שמוקם ברמלה אלפים רקדו בחולון: ליאור נרקיס ורינת בר הרימו את CITY LIVE לראשונה מאז 7 באוקטובר: הכדורים הפורחים חזרו לשמי העוטף, כ – 6,000 איש הגיעו לפארק אשכול מרחבי העולם לרמת גן: כ – 100 ילדים בדרך לכיתה א׳ בישראל מעל 300 ימי מילואים – ועדיין להחזיק עסק: 22 בעלי עסקים מגבעתיים קיבלו מענק רגע לפני 1 בספטמבר: 100 מיליון שקל הושקעו בכיתות בבית שמש מיליארדים "נעלמו" מהדו"ח: הביטוח הלאומי נאלץ לתקן את נתוני חיסכון לכל ילד ירי ופיצוצים יישמעו הבוקר בתל אביב: אין חשש לאירוע ביטחוני חשש לחייו של בן 44 מאשדוד רוכב אופנוע כבן 40 נפצע קשה בתאונה בחולון ירידי החגים מגיעים עד לשכונות בראש העין – אלה התאריכים והמוקדים מה יקרה במערכת החינוך באור יהודה? ראש העיר והצוות המקצועי עונים לפני שהשעון המעורר חוזר: האירוע שמחכה למשפחות המשרתים בבאר יעקב מרוץ, מוזיקה ומסיבה: האירוע הגדול שחוזר לבאר שבע

משלחת עסקית ממיניאפוליס ביקרה ברחובות

משלחת בת 10 אנשי עסקים ממיניאפוליס הגיעה בשבוע שעבר לביקור ברחובות. המשתתפים בילו את השבוע בפעילויות שונות לצורך העמקת הקשרים ביניהם לבין הרשות, והתארחו בבתיהם של תושבות ותושבי העיר.

משלחת בת 10 אנשי עסקים ממיניאפוליס הגיעה בשבוע שעבר לביקור ברחובות. המשתתפים בילו את השבוע בפעילויות שונות לצורך העמקת הקשרים ביניהם לבין הרשות, והתארחו בבתיהם של תושבות ותושבי העיר.

בין היתר ביקרו האורחים בעסקים מקומיים שנפגעו כתוצאה מהמלחמה, נפגשו עם עמותות המקבלות תמיכה כספית מהפדרציה היהודית במיניאפוליס, וקיימו מפגש עם ראש העיר, מתן דיל, וראש המינהלת להתחדשות עירונית, נדב שפירא. בנוסף, השתתפו חברי המשלחת במפגש ארוחת בוקר ונטוורקינג עם אנשי עסקים מרחובות.  

במהלך השנתיים האחרונות, נפגשה קבוצה של אנשי עסקים ממיניאפוליס ורחובות באופן מקוון במסגרת יוזמה שמובילה "שותפות ביחד – רחובות-מיניאפוליס" של הסוכנות היהודית ועיריית רחובות. מטרת התוכנית הייתה לחקור נושאים עסקיים, להקל על יצירת קשרים מקצועיים, ולטפח הבנה של הקהילות זו את זו דרך חוויות משותפות. מאז פרוץ המלחמה, הפכו הדיונים יותר ויותר ממוקדים בהשפעתה של המלחמה על החיים בישראל ובעלייה באנטישמיות בארצות הברית.

"הביקור היווה אבן דרך חשובה בשותפות, וחיזק את המחויבות של שתי הערים להמשך שיתוף פעולה ותמיכה הדדית הן בעסקים והן בבניית הקהילה", אמר ראש העיר רחובות, מתן דיל. "הקשרים בין רחובות למיניאפוליס מהווים דוגמה מצוינת לכוחה של קהילה בינלאומית מאוחדת. החיבור שנוצר בין אנשי העסקים הוא לא רק מקצועי, אלא גם אישי וערכי. הביקור חיזק עוד יותר את שיתוף הפעולה בין הצדדים, ואנו מצפים להמשיך ולטפח את הקשרים הללו לטובת העסקים והתושבים בשתי הערים".

"אין תחליף להיכרות פנים אל פנים", אמר בתום הביקור איש העסקים הרחובותי עמנואל ויסגרס, אשר היה מעורב ביוזמה מאז הקמתה. ויסגרס הוסיף והדגיש את חשיבות הקשרים האישיים: "אחרי שנתיים של פגישות וירטואליות, רק כאשר אחינו ממיניאפוליס הגיעו לישראל, באמת הכרתי אותם. היה שווה לחכות, ועכשיו אני כבר מחכה למשלחת הבאה".

ג'וש איוונד, חבר בוועדת ההיגוי של השותפות ויוזם הפרויקט, שיתף במחשבותיו אודות הביקור: "במהלך השבוע האחרון, בילתה הקבוצה ממיניאפוליס זמן בלמידה אודות הדרך שבה נעשים עסקים ברחובות ועל מה שחשוב להם. אכלנו במסעדות מדהימות ושמענו את סיפור השיקום לאחר 7 באוקטובר. ישבנו בקבוצות ויצרנו קשרים עם סוגים שונים של עסקים קטנים בעיר. באנו ללמוד ולעזור וחזרנו הביתה עם כל כך הרבה רעיונות להמשך הדרך".

מידע נוסף אודות שותפות רחובות-מיניאפוליס ניתן לקבל באמצעות כתובת הדוא"ל: [email protected], או בעמוד הפייסבוק של השותפות.

 

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית רחובות

דילוג לתוכן