מבזקים
ראש העין הוכרה כיישוב זכאי לרישיון נשק אישי מבצע הצלה במעמקי אילת: אלמוג ענק במשקל 80 ק"ג הועבר למקום מבטחים קריית עקרון נערכת לקיץ: שולחנות עגולים למניעת אלימות בקרב בני נוער גבעתיים פותחת עגלת קפה שישית: המחירים הוגבלו, גם טבעונים ורגישים לגלוטן בפנים בן 14 נהג ברכב על גבי הג'אנטים וניסה להימלט מהמשטרה בנתיבות "אם יפגעו במפעלי ים המלח – כל הנגב ייעצר": קרב הענק על 30 אלף משרות בדרום פתח תקווה: קטין הותקף ונפצע, מספר קטינים נעצרו במהלך הלילה מהכיתה אל הכוכבים: 47 נערות מבאר שבע ואופקים מסיימות שנה ראשונה בתוכנית שמכוונת לעולמות התעופה והחלל היתושים כבר כאן: 10 פעולות פשוטות שיעזרו לכם לעבור את הקיץ בלי מזיקים הם הגיעו לישראל בתקופה הכי מורכבת – ובגבעת שמואל מנסים לתת להם בית הסוואנה מתמלאת חיים: שישה עופרי גנו חדשים נולדו בספארי רמת גן לא יורדות מהפודיום: המתעמלות מאשקלון כבשו שתי אליפויות ארציות באר יעקב על מפת הנינג'ה העולמית: מושיק שוקרון העפיל לגמר אליפות העולם נתניה: איך מתחילים לפתח שפה כבר מהחודשים הראשונים לחיים? נתניה מקימה “עיר נוער” בלב העיר: גיימינג, ספורט ומרחב בטוח לכל הקיץ נהגים באשקלון, שימו לב: עבודות ריבוד בכבישים המרכזיים צפויות לגרום היום לעומסי תנועה כמה שווה הגג שלכם? רחובות במקום השני בארץ באנרגיה סולארית היום – מס הכנסה מגיע לדימונה: שירות פרונטלי לתושבים במרכז השירות העירוני לפני המדים והחיים החדשים: 600 בוגרי י״ב באילת חגגו לילה אחרון כתלמידים נתניה: סבתא ושני נכדיה נפגעו מרכב בעת שחצו את הכביש

משפט | ראש העיר לא רשאי לחסום משתמשים בטוויטר

איש ציבור שאינו מפריד בין המרחב הפרטי למרחב הציבורי שלו ברשתות החברתיות – אינו רשאי לחסום משתמשים

הבחירות לרשויות המקומיות בפתח ובית המשפט העליון פסק אתמול: איש ציבור אינו רשאי לחסום משתמשים בטוויטר.

השופטת ענת ברון אליה הצטרפו השופטות גילה כנפי-שטייניץ ורות רונן הפכו את פסק דינו של בית המשפט המחוזי והורו לראש עיריית גבעתיים להסיר את החסימה על חשבונו של פעיל חברתי מלצפות או להגיב בחשבון הטוויטר של ראש העיר.

נקבע, כי מאחר וחשבונו של קוניק משמש לא רק לשימוש אישי אלא למוקד פניות לתושבים, שכן הוכח שקוניק השיב מחשבון האישי שלו לפניות תושבים בנושאים עירוניים, אף פניות בהן תוייג חשבון הטיוויטר של העירייה, הרי שבכך הוא נהפך לחשבון בעל מאפיינים ציבוריים.

נקבע כי בעצם פעילותו בחשבון יצר קוניק טשטוש בהבחנה בין המרחב הפרטי והפוליטי ובין סמכויותיו כאיש ציבור, והוביל את הציבור לראות בחשבון האישי שלו כחשבון ציבורי.

ו״משהוברר כי חשבון הטוויטר של קוניק הוא בעל מאפיינים ציבוריים, המשמעות היא כי ההחלטה לחסום את המערער מצפייה וקיום קשרי גומלין עם החשבון היא "החלטה של רשות", כהגדרתה בסעיף 2 לחוק בתי משפט לעניינים מינהליים״.

עוד צויין בפסק הדין כי הטעמים שעמדו בבסיס פסק דינו של המחוזי לדחות את העתירה, בהם החשש כי הכרזה על החשבון של קוניק כבעל מאפיינים ציבוריים תמנע ממנו להשתמש בו לצורך תעמולה פוליטית, אין לה על מה לחול שכן ״חסימה לחוד, ותעמולה לחוד. החלת חלק מכללי המשפט המינהלי על החשבון איננה משמיעה כשלעצמה כי בהכרח מדובר בנכס ציבורי כמשמעותו בחוק התעמולה, או כי קוניק מוגבל מפרסום תעמולה בחשבון, והדברים יתבררו לעת מצוא״.

יחד עם זאת, חשוב להבין: נימוקי בית המשפט התבססו על העובדה כי ראש העיר גבעתיים יצר טשטוש בהבחנה בין המרחב הפרטי למרחב הפוליטי וגרם לציבור לראות בחשבון האישי שלו כחשבון ציבורי.  

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/פלילי לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: pixbay

דילוג לתוכן