מבזקים
מונטריאול: יהודי נהרג באירוע ירי; נסיבות מותו נבדקות מפקד מרחב אילת, נצ"מ אלון כלפון, בהודעה מיוחדת לתושבים אירוע ירי במונטריאול שבקנדה צפו: פשיטה על מכון הטסטים באשדוד; 12 עצורים עד כה הודעה לתושבי אילת והנופשים: תרגיל צבאי ייערך מחר בבוקר במרחב המפרץ עיריית רחובות מגיבה להחלטת בית הדין: "שמחים שבית המשפט קיבל את בקשתנו וביטל את השביתה" ועד עובדי עיריית רחובות על החלטת בית הדין: "עדות לצדקת מאבקנו, חובת ההוכחה היא על העירייה" דרמה ברחובות: בית הדין לעבודה הכריע – השביתה הכללית בעירייה תידחה ביום ותבוטל בכפוף להעברת תקציב הרווחה סגירת מעגל: צה"ל ושב"כ חיסלו את מחבל הנוח'בה שהחזיק בחטוף עומר שם טוב רמלה חוסכת עד 50% בצריכת החשמל: פרויקט תאורת ה-LED מציג תוצאות מרשימות השב"כ וראש עיריית אילת מרגיעים: "אין התרעה קונקרטית לעיר, אילת מוגנת וערוכה לעונת הקיץ" אירוע רפואי בנגב: כ-15 תצפיתניות לקו במכת חום במהלך פעילות שטח בתוך יממה: זק״א פעלה בשתי זירות טראגיות בארה״ב – גופות ישראלים יוטסו לישראל בן 30 נפצע באירוע אלימות בתל אביב גבעת שמואל חוגגת ספרות: עשרות השתתפו בערבי “מה קורא?” עם יוצרים מקומיים פסטיבל המתגייסים חוזר לגני יהושע: מאות צעירים צפויים להגיע – רכבת ישראל מתגברת שירותים הכסף הקדוש אותר: כלי כסף בשווי 120 אלף שקל שנגנבו מבית כנסת בבני ברק נמצאו מוסתרים מודיעין מכבים רעות: כך מנסות לגרום ליותר נערות לבחור בהייטק כבר בחטיבת הביניים עשרות ואפילו מאות שקלים לכרטיס: איפה באמת כדאי לקנות כרטיסים למופעי הקיץ? דמי ההבראה בדרך לעלייה: מיליוני עובדים עשויים לקבל מאות שקלים נוספים בשנה

מתי מדליקים נרות שבת? מתי הבדלה? | להלן זמני כניסת שבת וצאת שבת 30-31.12 פרשת ויגש

פרשת השבוע – ויגש. להלן זמני הדלקת נרות שבת וצאת שבת 30-31 בדצמבר 2022 ביישובים הבאים: אילת והערבה, דימונה, נתיבות, אופקים, קרית גת, קרית מלאכי והסביבה, רחובות, גדרה, מזכרת בתיה, קרית עקרון, נס ציונה, מודיעין מכבים רעות, גן יבנה, יבנה, באר יעקב, רמלה, לוד.

פרשת השבוע – ויגש. להלן זמני הדלקת נרות שבת וצאת שבת 23-24 בדצמבר 2022 ביישובים הבאים: אילת והערבה, דימונה, נתיבות, אופקים, קרית גת, קרית מלאכי והסביבה, רחובות, גדרה, מזכרת בתיה, קרית עקרון, נס ציונה, מודיעין מכבים רעות, גן יבנה, יבנה, באר יעקב, רמלה, לוד.

אילת והערבה
כניסת שבת 16:20
צאת שבת 17:31

קרית גת
כניסת שבת 16:18
צאת שבת 17:28

קרית מלאכי ובאר טוביה
כניסת שבת 16:16
צאת שבת 17:27

רחובות
כניסת שבת 16:24
צאת שבת 17:27

גדרה
כניסת שבת 16:16
צאת שבת 17:27

נס ציונה
כניסת שבת 16:23
צאת שבת 17:27

מודיעין מכבים רעות
כניסת שבת 16:17
צאת שבת 17:26

מזכרת בתיה
כניסת שבת 16:15
צאת שבת 17:27

קרית עקרון
כניסת שבת 16:24
צאת שבת 17:27

גן יבנה
כניסת שבת 16:16
צאת שבת 17:28

יבנה
כניסת שבת 16:16
צאת שבת 17:27

באר יעקב
כניסת שבת 16:23
צאת שבת 17:27

לוד
כניסת שבת 16:23
צאת שבת 17:26

רמלה
כניסת שבת 16:23
צאת שבת 17:27

דימונה
כניסת שבת 16:21
צאת שבת 17:28

נתיבות
כניסת שבת 16:20
צאת שבת 17:29

אופקים
כניסת שבת 16:20
צאת שבת 17:29

פרשת השבוע: ויגש| מלכויות נפגשות | מאת הרב שלמה לוי

"ויגש אליו יהודה" (בראשית מ"ד, יח), "כי הנה המלכים נועדו עברו יחדיו" "המלכים" ? זה יהודה ויוסף. עדים אנו למפגש בין שתי מלכויות: ההנהגה של יהודה שונה במהותה מהנהגתו של יוסף, הנהגת יהודה פונה לצד הפנימי של עם ישראל לייחוד הא-לוהי "היתה יהודה לקודשו", בעוד שהנהגת יוסף פונה לצד האוניברסלי מתוך מגמה לרומם את האנושות כולה.

שורשי ההנהגה של יהודה ויוסף נובעים כל אחד מאמו ואביו, יעקב, שנקרא בשני שמות יעקב וישראל, נשא שתי נשים רחל ולאה. יעקב ורחל אפשר לראות בהם את ההנהגה של עם ישראל כחלק מן ממשפחות העמים, שיש לו ארץ ומלכות משלו, וצרכי קיום אנושיים ונורמליים, לכאורה "עם ככל העמים". ואילו בישראל ולאה, ניתן לראות הנהגה על טבעית א-לוהית ניסית, שאינה שייכת לזמן ולמקום אלא שייכות מוחלטת לבורא לדבקות הא-לוהית.

בהתבוננות זו ניתן לראות שני צדדים של מציאות אחת, גוף ונשמה, אדם שבנוי משני התכנים האלה יחד, כך ניתן לראות את יהודה שהיה נציגה של לאה שפנה ל"נשמה" ולכוחות הרוחניים, שנשלח ע"י יעקב ללכת ולהקים בגושן אשר במצרים, בית מדרש, עוד לפני הגעת משפחת יעקב למצרים.

יוסף? לעומתו? נשלח ע"י יעקב אביו מעמק חברון (מאותה עיצה עמוקה שנאמרה לאברהם שקבור בעמק חברון "גר יהיה זרעך ?") ללכת ולראות את שלום אחיו הרועים בשכם, ומשם "הורד מצריימה" ע"י ההנהגה הא-לוהית כדי להתחיל ולכונן את הכלכלה של העולם כולו, ולהיות ליעקב ולבני ביתו מחסה בשעת הגזרה של "גר יהיה זערך". אם כן, שני האחים, שני מלכים, עומדים זה מול זה עם הנהגות שונות אך מגמה אחת לתקן עולם במלכות ש-די.

שני הכוחות האלה נפגשים במספר מערכות. אחת מהם מובאת בגמרא (סנהדרין ק"ב ע"א): "תפסו הקב"ה לירבעם בבגדו ואמר לו חזור בך, ואני ואתה ובן ישי נטייל בגן עדן. אמר לו: מי בראש? בן ישי בראש. אמר לו ירבעם להקב"ה אם כן איני רוצה".

מפני מה ירבעם, מבני אפרים, סבור שהוא בראש? הבנתו שכמו בכוחות הטבע החומר הוא קודם לרוח, כשם שבני אפרים יצאו ממצרים לפני הזמן, וכשם שהמנהיג הכובש את הארץ בדור כובשי כנען הוא יהושע בן נון,מזרע אפרים, כך סבור היה ירבעם שאף הוא ראוי להקים לנצח את מלכות ישראל.

אך אין כן הדבר. בתחילה כוחו של יוסף בגאולה האחרונה יהיה לעורר את הלבבות לקיום מצוות, והמצווה הראשונה שיעורר עליה תהיה מצוות יישוב ארץ ישראל, וממנה לשאר המצוות. לאחר מכן מלכות יוסף תמסור את ההנהגה למלכות של יהודה שעניינה גיבוש ממלכה המיוסדת על לימוד תורה והפצתה. בשל זה יתלכדו הכוחות ל"עץ אחד" כדברי הנביא יחזקאל בהפטרת השבת.

יהי רצון שנזכה לכינון וחיזוק אחיזתנו בארץ ישראל ולהפרחת שממות הארץ והתורה גם יחד, ונזכה לגאולה בקרוב בימינו אכי"ר.

הכותב הרב שלמה לוי ראש ישיבת ההסדר ראשון לציון ונשיא הגרעין התורני ראשון לציון.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

דילוג לתוכן