מבזקים
סדר סימני ראש השנה: מה אוכלים ומה מסמל כל מאכל ראש השנה 2026: מתי נכנס החג, מה עושים ומה חשוב לדעת ראש השנה תשפ"ז: זמני כניסת שבת, זמני יציאת השבת וזמני יציאת החג שמואל בוקסר יצא לשטח: מסדר ניקיון אחרון ברחבי נס ציונה לפני החג עוגת דבש לראש השנה: מתכון קל ורך חולון: נעצרה בגלל שימוש בטלפון בזמן נהיגה – וברכב נמצאו מעל קילו סמים אילת נערכת לחגי תשרי: תגבור כוחות ועומסי תנועה צפויים בצירי הכניסה לעיר אילת: שני רוכבי אופנוע נפצעו בדרך הגיא – צעיר כבן 20 במצב בינוני אילת: שריפה פרצה בחנות אופניים וקורקינטים חשמליים – החנות ניזוקה אילת: שריפה פרצה בחנות אופניים וקורקינטים חשמליים – החנות ניזוקה אשדוד: יתושות נגועות בקדחת מערב הנילוס נלכדו בעיר כסייפה: מספרה נסגרה ל־30 יום לאחר שנתפסו בה שני שב״חים הישג לחולון: מקום ראשון בישראל בהשתתפות תלמידות במגמות טכנולוגיות ירושלים: אלפי שוטרים ולוחמי מג״ב ייפרסו בחגי תשרי – ואלה הצירים שייחסמו ירושלים: ארבע שנות מאסר ללוחם מג״ב שאפשר מעבר פלסטינים ללא בידוק תמורת שוחד "היידה בן גביר" בכיכר ציון: השר עצר בדרכו לסליחות בכותל – וההמונים הקיפו אותו סוכות במוזיאון בת ים: סדנת אור ויצירה בעקבות התערוכה ״מאדים״ ציר 10 נפתח החל מהיום למטיילים במהלך חגי תשרי רחובות: יורקשייר בן 13 נפצע קשה בתקיפת כלב – הבעלים תובעת יותר מ־20 אלף שקל סמוך לאופקים: תושב רהט נאשם שגרם לתאונה קטלנית, נמלט והסתיר את רכבו דובר צה"ל מתוך המנהרות בדרום לבנון: "כאן היה מרכז העצבים של יחידת בדר של חיזבאללה"

נהג מונית חאפר שרמס את החוק בנתב"ג ישלם קנס של 86 אלף ש"ח ורשיונו נשלל ל-14 יום

פסק דין במסגרת המלחמה בנהגים החאפרים בנתב"ג- נהג מונית חאפר שרמס את החוק בנתב"ג ישלם קנס של 86 אלף ש"ח ורשיונו נשלל ל-14 יום

רשות שדות התעופה והנהלת נתב"ג ממשיכים להילחם בתופעת החאפרים ונהגי המוניות הלא מורשים. בפס"ד (14721-08-23) שהתקבל בשבוע שעבר בבית המשפט לתעבורה, מחוז מרכז, קבע השופט עמית בר כי נהג מונית שביצע 86 עבירות תנועה בנתב"ג, תוך שהוא מנצל לרעה את תו הנכה שלו, ישלם קנס של 86,000 ₪ ורישיונו נפסל ל-14 יום. בנוסף הוא ישלם 3,000 ₪ כתוצאה מהפרה של התחייבות קודמת שעמדה לחובותו ונגזר עליו עונש עתידי של 20,000 ₪ במידה ויבצע בהמשך עבירות דומות.

ברשות שדות התעופה אומרים כי תופעת החאפרים ונהגי המוניות הלא מורשים פוגעת בנוסעים ובתדמיתה של המדינה. כחלק מפעילות האכיפה המתבצעת ע"י רש"ת, בשנת 2024 הוצאו למעלה מ-30 צווי הרחקה מנהליים ושיפוטיים האוסרים על נהגי מונית להיכנס לשטח נתב"ג. במקביל, ניתנו למעלה מ-2,500 דוחות בהיקף כספי של כ-1.2 מיליון ₪ לנהגים חאפרים שפעלו בנתב"ג בניגוד לחוק. במקרים בהם הנהגים ממשיכים לפקוד את נתב"ג למרות צווי הרחקה מינהליים שהוצאו להם, הרשות מגישה כנגדם תביעות. בשורה של תיקים ניתנו בשנים האחרונות החלטות שיפוטיות האוכפות את איסור הכניסה של הנהגים לשטח נתב"ג לפרקי זמן של מספר חודשים.

"שימוש בתו נכה למטרות שאינן ראויות פוגע בסופו של דבר בציבור הנכים הכללי"

במקרה הנוכחי, נהג המונית הורשע ב-86 מקרים של חניה בנתב"ג בניגוד לחוק, בתוך ארבעה חודשים בלבד. זאת בזמן שהוא עוקף את תור המוניות המוסדר ומחנה את רכבו בצמוד לטרמינל 3, באזור המסומן באדום-לבן. יתרה מכך, בתקופת ביצוע העבירות עמד כננד הנהג צו הרחקה מנהלי שהוציא כנגדו מנהל נתב"ג ואסור היה לו להיכנס בכלל לתחומי נתב"ג. הנהג טען להגנתו כי החניה באדום לבן מותרת לו היות והוא מחזיק בתעודת נכה. אולם, לאחר מסכת ראיות, בית המשפט קיבל את טענת תובעת רש"ת מכוח סמכות היועמ"ש לממשלה, עו"ד לימור טנצר, וקבע כי הסיבה בגינה בחר הנאשם להחנות את המונית במקום בו חנה, הייתה ממניע כלכלי, ולא לתכליות שעומדות בבסיס חוק חניית נכים תשנ"ד- 1993. בית המשפט קבע כי למעשי הנהג משמעות כלכלית וכי הנאשם ביצע את מעשיו בשל רצון להרוויח כסף כאשר היה ברור לו כי התנהגותו היא בניגוד לחוק ובניגוד לתו הנכה שהוא מחזיק. בית המשפט אף קבע כי הנאשם פגע בפרנסתם של נהגי מוניות הפועלים בנתב"ג על פי חוק וממתינים לתורם, כאשר הנאשם, באמצעות תו הנכה, עקף אותם. עוד קבע בית המשפט כי "שימוש בתו נכה למטרות שאינן ראויות פוגע בסופו של דבר בציבור הנכים הכללי". בפסק הדין ציין השופט בר כי מטרת חוק חניה לנכים תשנ"ד-1993 הינה הגברת השוויון ולא עקיפת איסורים חוקים בעזרת תו נכה כפי שביצע הנאשם. "שימוש פסול זה לא רק שלא עוזר להגברת השוויון אלא גורם נזק לאותם נכים שלרוע מזלם נאלצים לעשות שימוש בתו הנכה" קבע השופט.

גביית מחיר כלכלי מהנאשם

בית המשפט קבע כי "העונש הראוי במקרה זה הוא גביית מחיר כלכלי ממשי וכבד אשר יגרום לנאשם לחוסר כדאיות כלכלית לחזור על ביצוע העבירות". בית המשפט גזר על הנהג קנס של 86,000 ₪ או 60 ימי מאסר, הפעלת התחייבות קודמת על סך 3,000 ₪ ופסילת רישיונו ל-14 יום. בנוסף, בית המשפט קבע כי אסור לנהג לבצע, במשך שנתיים, עבירות תנועה בשטחי נתב"ג. אם יפר את ההתחייבות הוא ישלם 20,00 ₪ נוספים.

 

◼️ הצטרפו לחדשות תחבורה, נהגים, מוניות, אוטובוסים, תנועה ועוד בווטסאפ לחצו כאן

◼️ הצטרפו לחדשות לוד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן