מבזקים
אחים זנו דגים קוראים להחזרת פילה סלמון אטלנטי טרי אור יהודה: רחוב הכלנית הצפוני הפך לדו־סטרי מכניסים קצב לחיים: המחזור החדש של ״קצב החיים״ נפתח בטרמולו נתניה נתיבות: משאית פגעה בעמוד חשמל ברחוב רבי עקיבא הרצליה: תושבים דיווחו על ריח שריפה חריף ברחבי העיר ירושלים: אפיפן הציל את חייה של ילדה בת 7 נתיבות: שלושה פועלים נפלו מגובה של כ־8 מטרים; אחד מהם במצב קשה באר שבע: ילדה בת 6 פונתה במצב בינוני לאחר שככל הנראה נעקצה בידי עקרב צהוב נס ציונה: אפיפן הציל את חייה של צעירה רגישה לאגוזים לוד: חובש איחוד הצלה הציל תינוקת בת 8 חודשים תחזית חמישי: גשם מקומי בצפון וירידה קלה בטמפרטורות מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר חדש ברחובות: ילדים יוכלו לקבל טיפולים מורכבים בלי להגיע לבית החולים

נהגים, התכוננו לקיץ

ע"פ נתוני הרלב"ד (רשות לאומית לבטיחות בדרכים), מאות נהרגים בכל שנה בדרכים בשל נהיגה לא זהירה ומאז קום המדינה נהרגו כ-35,000 בני אדם" הוא אומר ומבהיר כי בהקשר זה, חיים ומוות בידי הנהגים!

קצין הרכב של עיריית אשדוד החל השבוע בסדרת הדרכות נהיגה לעובדי העירייה, כחלק מההכנה לעונת הקיץ המוגדרת בין התאריכים 31/10/2025 – 01/04/2025. "בנהיגת קיץ יש לא מעט אתגרים העלולים להוות סיכון עבור נהגים, כדוגמת שעות היום הארוכות, האקלים החם, עייפות שמביאה לכדי נמנום.." אומר אמנון לוי, קצין הרכב של עיריית אשדוד, ומדגיש כי יש להקפיד על נהיגה זהירה גם בקיץ. להלן שורת המלצות לנהגים.

קצין הבטיחות בתעבורה של עיריית אשדוד מר אמנון לוי, מקיים בכל שנה בעונות המעבר, הדרכות לנהיגה בטוחה בקרב עובדי העירייה. בסרטונים, אותם הוא מקרין בתחילת ההדרכות, הוא מציג כמה מהדגשים החשובים עבור הנהגים, ובהם: תמונת מצב בנסיעה בכבישים – מהירות מותרת, התגברות מגמת נהגים לחציית כבישים ברמזור אדום, סרטון חציית רכבים ברמזור אדום ותאונות דרכים מיותרות שניתן היה למונען. "ע"פ נתוני הרלב"ד (רשות לאומית לבטיחות בדרכים), מאות נהרגים בכל שנה בדרכים בשל נהיגה לא זהירה ומאז קום המדינה נהרגו כ-35,000 בני אדם" הוא אומר ומבהיר כי בהקשר זה, חיים ומוות בידי הנהגים!

לאור הנתונים הקשים הללו, לוי רואה חשיבות רבה בהדרכות שהוא עורך לנהגי העירייה ועושה כל מאמץ על מנת להגביר את המודעות לנהיגה נכונה. "הדברים נכונים לכל הנהגים ולא רק לעובדי העירייה", הוא אומר ומדגיש כי "אם ננהג לפי הכללים, נגלה יותר סבלנות ונתחשב באזרחים הולכי הרגל נוכל גם לשנות את הנתונים הללו ולטובה".

לוי מדגיש את הגורם האנושי כגורם העיקרי לתאונות הדרכים ובתוך כך הוא מציין את הסחת הדעת כגורם ישיר לשליש מהתאונות ובמיוחד פגיעה בהולכי רגל (כ-30% מסך הרוגי תאונות הדרכים). על כן יש להתחשב בהולכי הרגל: – לתת להם זכות קדימה. – להאט לפני מעבר חצייה. – להקפיד על נסיעה במהירות המותרת, לא "לגנוב" את הרמזור. – להישמע לתמרורי הדרך. – להיזהר מרוכבי אופניים, ולשמור מרחק מהרכב שלפנים.

בקרב נהגים עובדי העירייה, עיקר התאונות קשורות לאי שמירת מרחק, להתנהלות בתוך כיכר ובנסיעה לאחור. לפיכך, במהלך ההדרכה הוקרנו סרטונים ובוצע ניתוח של תאונות דרכים שאירעו בשנת 2024. כמו כן הושם דגש על הסחת דעת בנהיגה – שימוש בטלפון נייד והתעסקות בדברים שמסיטים את העיניים מהכביש, ובהיסח הדעת בהליכה – שמירת מרחק והצגת טבלה המראה את מרחקי העצירה בהתאם למהירות. כמו כן הוצגו סיבות בולטות לתאונות כגון: סטייה מנתיב, עקיפה, יציאה למפרץ, כניסה מהירה לסיבוב, סנוור, השפעת אלכוהול, ומצבי עייפות הפוגעים בריכוז ובזמן התגובה.

לסיכום, במעבר לנהיגת קיץ יש לשים לב למכלול הגורמים אשר מכבידים על הנהיגה: חום, אובך, שמש מסנוורת ובדיקת צמיגים לפני כל נסיעה. להיות קשובים למתרחש מסביב. לא להסיר עיניים מהדרך. לא להוריד ידיים מההגה. לא מתעסקים בדברים שמסיתים את תשומת הלב (לא שימוש בנייד, לא מסמסים, לא מכוונים רדיו, לא מתעסקים עם הוו'ייז, לא אוכלים, שותים או מעשנים ונמנעים משיחה שעלולה להסית את תשומת הלב מהדרך). לתת זכות קדימה למי שנמצא בתוך מעגל התנועה. יש להימנע ככל שניתן מעצירה בשולי הדרך – למעט מקרים שלא ניתן להמשיך בנסיעה!!

התייחסות מיוחדת לאירועי חירום: במקרה של ירי טילים או רעידת אדמה, יש לעצור את הרכב בזהירות לצד הדרך, לצאת מהרכב ולהשתטח  על הארץ.

הצטרפו לחדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן