מבזקים
ידידים אילת קיימו את תהלוכת העצמאות המפורסמת; אלי לנקרי: "אתם מסמלים עבורי את הדברים הטובים ביותר – את הערבות ההדדית והאחדות" אירוע חריג באופקים אירוע אלימות בספורטק ברחובות; 3 פצועים במצב בינוני כבאות והצלה לישראל: לוחמי האש נאבקו בשריפת ענק באתר בנייה בבת ים ובדליקה קטלנית בדירת מגורים בתל אביב בנימין נתניהו: "אנחנו ערוכים לכל תרחיש – בהגנה ובהתקפה" הפנינג הוקרה חגיגי למתנדבים, עובדים ובני משפחותיהם בקריית מד"א ברמלה צביקה ברוט הגיע לאירוע העירוני בהשתתפות ילדים עם צרכים מיוחדים: "אצלנו לא משאירים אף אחד מאחור – כולם חוגגים ביחד" תומר סלומון מגן יבנה: "כנכד לניצול שואה, אני מרגיש מחויבות עמוקה להמשיך לשאת בגאווה את הערכים והמורשת" רס״ל א', מרחובות, בטקס המשואות: "השתתפות בטקס היא הגשמת חלום ורגע מרגש במיוחד" קריית מלאכי: צעיר אותר בכביש עם חבלות בראשו ובגפיו סמוטריץ׳ ודגן רקדו בשא-נור: ״ושבו בנים לגבולם״ אירוע חמור בסמוך ליישוב עפרה שבבנימין: עשרות פורעים ערבים תקפו קבוצת מטיילים בסלעים ובאבנים מטווח קרוב הוגשה הצהרת תובע נגד תושב אבו גוש החשוד בתקיפת אחותו באמצעות סכין כביש 38: רוכב אופנוע נפגע חזיתית מרכב ונחבל בגפיו חגיגות בסימן כחול-לבן: כך נראו אירועי יום העצמאות הצבעוניים ביהוד-מונוסון ביום העצמאות: שתי תאונות באזור קריית גת, שלושה פצועים הובהלו לבית החולים שלושה פצועים בכביש 44 סהר פינטו: "גדרה כולה גאה בהודיה כהן, תלמידת אולפנת בהר״ן מהמושבה" מבצע חילוץ לילי באשקלון: כלב שננעל ברכב חולץ בשלום על ידי מתנדב ידידים ממצא היסטורי מסוכן בשטח פתוח: פריט אמל"ח אותר סמוך לרמת השרון

ניצלו חייה של תינוקת בת שלושה שבועות שנולדה עם מום נדיר

ד"ר ודים קפולר מנהל כירורגיית הילדים: "לא זכור לי ניתוח כזה מורכב במטופל כזה צעיר"

בניתוח מורכב בבית החולים אסותא ציבורי אשדוד מקבוצת מכבי ניצלו חייה של תינוקת בת שלושה שבועות שנולדה עם מום נדיר – חיבור בין הושט לקנה הנשימה כאשר כל האכלה מסכנת את חייה.

לפני שבועות ספורים פנתה אל מלר"ד ילדים בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד תינוקת בת כשלושה שבועות בעקבות תלונות של קשיי אכילה ושיעולים חוזרים . רופא מיון הילדים, ד"ר עידו ווליניץ, מומחה ברפואה דחופה ילדים, חשד שמדובר בבעיה מורכבת יותר ואכן לאחר ביצוע מספר בדיקות מהירות אבחן את המום הנדיר, המופיע רק כאחת ל 50.000 לידות – נמצא שהתינוקת סובלת ממום נדיר ביותר של פיסטולה טרכיאוזופגיאלית ( h-type tef ) , שמשמעותה חיבור בין מערכת העיכול ומערכת הנשימה.

למעשה בכל פעם שהיא יונקת, חלק מהמזון מגיע מהושט לדרכי הנשימה, לריאות, ומסכן את חייה. לאחר התייעצות עם מס גורמי רפואה בכירים בבית החולים, הובהר כי יש צורך בניתוח בהקדם לטיפול מהיר בתינוקת ולמנוע היתכנות של הידרדרות במצבה. המהלך המאתגר דרש מעורבות ושיתוף פעולה של מומחים רבים ממספר התמחויות- ד"ר סעיד איברהים מומחה הרדמה בתינוקות , ד"ר חברוני – מנהל יחידת ריאות ילדים, ד"ר רוזנברג אביעד – מומחה טיפול נמרץ ילדים, ד"ר חני טאף אוליבסטון מנהלת היחידה לגסטרואנטרולוגיה ילדים וד"ר דיאא זוגייר מהדסה וזאת לצד צוותי הדמיה, גסטרו ילדים כאשר הובלת הניתוח וניהולו הם בידי ד"ר קפולר. במהלך הניתוח בוצע ניתוק של החיבור בין המערכות וסגירה של הנקבים בושט ובקנה הנשימה. לשמחת כולם הניתוח עבר בשלום ובדיקות מתקדמות נוספות הדגימו את ההצלחה הכירורגית.

לאחר זמן קצר מהמצופה של התאוששות בט"נ ילדים התינוקת החלה לאכול בנחת ולעלות במשקל. היום התינוקת משתחררת לביתה והצוות הרפואי מאחל לה המשך חיים בריאים ושלמים ללא כל מגבלות.

ד"ר ודים קפולר: "עצם ההחלטה של הרופא במיון הילדים לבדוק אם אכן מדובר באותו מום נדיר, היא לא פחות נדירה מהמום עצמו. מעטים מאוד הרופאים שייקחו בחשבון את האפשרות של המום הזה, ולכן ההבחנה של ד"ר ווליניץ היא כמעט בגדר בלתי יאמן, לרוב ילדים הלוקים במום הזה, מסתובבים זמן יקר תוך סיכון חייהם בין לא מעט רופאים עם הבחנות שגויות כמו אסטמה, רפלוקס קיבתי ושטי ועוד.

אני לא זוכר זיהוי וניתוח של מטופל כ"כ צעיר ובטח לא במשקל 2.8 ק"ג. המורכבות של הניתוח נבעה בין השאר מהעובדה שלא ניתן להגיע לפיסטולה מהצוואר ולא מבית החזה לכן הניתוח יתחיל בברונכוסקופיה תוך העברת מוליך דרך הפיסטולה מקנה לקיבה. לאחר מכן נדרשו אנשי הגסטרו להוציא את המוליך מהצד השני של הקיבה, כך ששני הקצוות בידיו של המרדים, הצעד הזה מאפשר למשוך את הפיסטולה לצוואר והופך אותה לנגישה יותר, כל הניתוח המורכב הזה מתבצע בחתך של 2 סמ !
אני רופא הרבה שנים, אבל אין לי ספק שלצד מקצועיות הרופאים גם יד עליונה נתנה את ברכתה להצלחת הניתוח הכל כך מורכב הזה"

נופר האמא של התינוקת: "אנחנו מודים לקב"ה שעשה לנו נס, ומודים לכל הצוות הרפואי שהיו השלוחים הטובים הן בזיהוי המיידי של הבעיה הנדירה והן בטיפול המוצלח. תודה לכל הצוות ובראשם הד"ר קפולר, ונברך אותם שימשיכו להיות שליחים טובים ולזכות תמיד להציל חיים".

צילום: דוברות אסותא ציבורי אשדוד

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן