מבזקים
מוות מיותר: אשה נהרגה בכביש 4, צעיר נהרג בכביש 77 עגלת קפה חדשה נפתחה באשקלון: הסיפור המרגש שמאחורי "בעגלא" אירוע חריג ברחובות נס בתחנת הרכבת בתל אביב: בן 85 התמוטט, עבר החייאה ושב להכרה מלאה רוכב אופנוע החליק ברחוב בני ברית באשדוד והובהל במצב בינוני אל בית החולים אסותא מהמטבח הגיאורגי: מתכון מטורף לסלט חצילים ואגוזים של שף קונדיטור רוני בר-און לראשונה בישראל: "פסטיבל הלוטוס ותרבות הודו" מגיע לגן הבוטני בירושלים טראמפ שוחח עם נתניהו על מזכר ההבנות המתגבש עם איראן – "מוג׳תבא חמינאי אישר את העסקה; נחתום בקרוב" תאונה עצמית בנתיבות: שני נערים נפצעו כשרכבו על אופניהם תאונה קשה בכביש 1: שישה נפגעים, בהם שני ילדים, פונו לבית החולים פועל שיפוצים נעצר בחשד למעשה מגונה בתושבת תל אביב בביתה עמק הצבאים נפתח מחדש בירושלים: לאחר סגירה ממושכת – הפארק חוזר לקבל מבקרים פיצוץ בלון גז בעיר העתיקה בירושלים: שני פצועים, אחד במצב קשה בן 5 נפגע מרכב בבני ברק מהפך סביבתי באשדוד: הממשלה אישרה תוכנית לצמצום זיהום האוויר והריח באזור פשיטה בקריית גת: אתר הימורים בלתי חוקי נחשף – ציוד מחשבים נתפס, חשודים עוכבו לחקירה בעל חנות רהיטים איים על לקוחה מירושלים: "מה שעשינו לכם בשבעה באוקטובר זה כלום" גבעת שמואל הצדיעה למשפחות המילואים: ערב הוקרה מרגש עם מופע סטנד־אפ ותודה מהעירייה גבעת שמואל מקפיאה את הארנונה שנה תשיעית ברציפות הממשלה משיקה תוכנית קיץ בהיקף חסר תקדים: כמיליארד שקלים לתלמידי ישראל

נמל אשדוד חוגג יום הולדת 56

נמל אשדוד ציין 56 שנה להיווסדו. ביולי 31, 1961, נשיא המדינה דאז, יצחק בן צבי, הניח את אבן הפינה לנמל אשדוד, אשר נפתח באופן רשמי בנובמבר 1965. הצורך בהקמת נמל התעורר כבר בעת הקמתה של מדינה ישראל, לאחר ההבנה כי נמלי ישראל הקיימים בעת ההיא, לא יכלו להכיל את השינוע ולספק טיפול יעיל במטענים שהובאו ויוצאו ממדינת ישראל. האוניה הראשונה שעגנה בנמל אשדוד הייתה וינגאלנד, אוניה שבדית, בעלת מטען של 3,000 טון סוכר. ו-"מלטיאן" הייתה האונייה הראשונה שהוטענה בנמל, בכ-55,000 תיבות פרי הדר לייצוא.

לאחר שבשנת 2005 נמל אשדוד שינה את פניו, תחת הרפורמה בנמלי הים. נמל אשדוד לא הפסיק להתפתח ולהוות את נמלה של מדינת ישראל. נמל אשדוד עובר שינוי טכנולוגי משמעותי בשנים האחרונות וזאת לאחר ששם לו למטרה להפוך לנמל החדשני והאקולוגי ביותר בישראל. השנה נפתח נמל המפרץ ונמל הדרום הצמוד לנו צפוי להיפתח בקרוב. זוהי תחילתה של תחרות במשק הנמלי בישראל הצפוי לאתגר את הנמל.

שיקו ז'אנה, מנכ"ל נמל אשדוד: "אני נרגש מחגיגות 56 שנים לנמל אשדוד, וגאה בפעילות הנמל והפיכתו לנמל הטכנולוגי והמתקדם בישראל. בהזדמנות זו אני מבקש להודות לכל העוסקים במלאכה ולעובדות ולעובדי משפחת הנמל המסורים והמקצועיים אשר עושים ימים כלילות על מנת לשמור על פעילותו הרציפה של הנמל ועל משפחת נמל אשדוד".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן