מבזקים
הותר לפרסום שמו של חלל צה"ל שנפל בקרב בלבנון: סמל אביעד אלחנן וולנסקי פיקוד העורף: מדיניות ההתגוננות הנוכחית הוארכה עד מוצאי שבת נס בתל אביב: חובש איחוד הצלה הזריק אפיפן והציל את חייו של גבר שפיתח אלרגיה חריפה סגירת מעגל בשכם: לוחמי הימ״מ עצרו מחבל חמאס שהסתתר מאז 2008 דרמה בערבה: כוחות גדולים פועלים לחילוץ 12 עובדים זרים שנסחפו בשיטפון עדכון חסימות בדרום: כבישים 40 ו-31 נפתחו; כביש 90 וגשר צאלים עדיין סגורים טרגדיה בנהריה: רוכב אופניים נהרג מפגיעה ישירה; עשרות נפגעים בזירה פתח תקווה: רוכב קורקינט חשמלי נפצע בתאונה עצמית ברחוב ארלוזרוב רגע של שחרור: סדנאות היפ-הופ לילדי גן יבנה במרחבים מוגנים מתרחבת הלחימה בצפון: אוגדה 162 נכנסה לדרום לבנון חוזרים לשלם: האכיפה בכחול-לבן בתל אביב מתחדשת רחפן עמוס אקדחים והימלטות דרמטית: כתב אישום נגד שני צעירים מהדרום בין אזעקה לאפיית מצות: כך נערכים בירושלים לפסח אילת בכוננות שיא לקראת פסח: חופים נסגרים, הגבלות התקהלות והיערכות רחבה בת-ים לקראת פסח: פינוי אשפה מוגבר ואיסור על הוצאת גזם גם בין אזעקות: כך תל אביב שומרת על התרבות חיה – ומגייסת אמנים לחירום קריית אונו: פיקוד העורף מסביר את פערי ההתרעות – "מערכת חכמה שמתעדכנת בזמן אמת" הממשלה מתקנת את מתווה הסיוע: יותר כסף לרשויות שנפגעו במבצע 41 עצורים ו־30 כלי נשק: מבצע נרחב נגד הפשיעה ברמלה ולוד אופקים: חשוד בסחר בקוקאין נעצר בכניסה לעיר בפעילות סמויה

נס ציונה: אושר תקציב משרד החינוך – יוצאים לבנייה מחדש של בתי הספר ראשונים ואשכול

השקעה של כ – 59 מיליון ש״ח, מהם כ – 27 מיליון ממשרד החינוך; העבודות בקיץ ויימשכו כשנה וחצי

אישור לתקצוב משרד החינוך התקבל: יוצא לדרך הליך בנייה מחדש של בתי הספר הוותיקים בנס ציונה- ראשונים ואשכול.

בשורה אדירה לקהילות ראשונים ואשכול: בעלות כוללת של כ 59 מיליון ₪, מתוכם כ 27 מיליון- מימון משרד החינוך, ייבנו מחדש בתי הספר הוותיקים, ב 2 פרויקטי בינוי מהגדולים והמשמעותיים שבוצעו בעיר.

בתי הספר הוותיקים אשכול וראשונים, בני יותר מ 75 שנה, הצמיחו אלפי תלמידות ותלמידים. המבנים החדשים, שייבנו על פי סטנדרט בנייה מתקדם, ישדרגו ללא היכר את סביבת הלמידה ויעניקו לתלמידים תשתית למידה מתקדמת, סטנדרט בנייה גבוה במיוחד, בדגש על בטיחות ונגישות, עזרים טכנולוגיים מתקדמים, וסביבת למידה נעימה וחדשנית.

בתיאום מראש עם המנהלות, ועדי ההורים והקהילות כולן, צפוי הליך הבינוי של בתי הספר להתחיל בחודשי הקיץ, ולהימשך כשנה וחצי, זאת תוך הקפדה על שגרת למידה רציפה ובטוחה.

בבית הספר ״ראשונים״ יחליפו המבנים החדשים, מבנים ישנים מאוד, עם תוספת בנייה משמעותית אשר תכלול: הקמה של 8 כיתות אם נוספות, ספרייה, חדר מדעים וחדרי ספח נוספים. סך הבנייה יעמוד על כ 2,500 מ״ר ויכלול גם חניון, שיפור דרכי הגישה וכניסה חדשה לבית הספר.

בבית הספר ״אשכול״ יבוצע פרויקט מתקדם במסגרתו ייבנו מחדש 18 כיתות אם. הפרויקט יבוצע בשני שלבים, בתיאום עם הקהילה, במטרה להבטיח למידה רצופה ושמירה על ביטחון התלמידים והצוותים. תכנון המבנה החדש כולל ספרייה, חדר מדעים, מרחבים מוגנים, חדרי ספח ואולם ספורט קהילתי. כל אלו בשטח כולל של כ 4,000 מ״ר. הפרויקט כולל גם הסדרת חניון, דרכי גישה משופרות וכניסה חדשה לבית הספר.

שמואל בוקסר, ראש העיר: “אני מודה למשרד החינוך שהבין את הצורך ואפשר את התמיכה הנחוצה וההכרחית לבנייה מחדש של בתי הספר הוותיקים. אנחנו מביאים בשורה ענקית לקהילות אשכול וראשונים, שמשקפת את המחויבות שלנו לאפשר לכלל ילדי נס ציונה סביבת למידה בטוחה ומתקדמת. חינוך מצוין, מתחיל מתשתיות למידה מתקדמות וממשיך עם צוותי חינוך מצוינים ותכנים מתקדמים המותאמים למאה ה 21. ההשקעה בדור העתיד, עוברת דרך כל אלו, ללא יוצא מן הכלל."

סגן רה"ע, עומרי רווח: "אישור משרד החינוך לשיפוץ הנרחב במסגרת פינוי ובינוי בבתי הספר ראשונים ואשכול הוא רגע היסטורי ומרגש עבור העיר כולה. זהו תהליך שחיכינו לו זמן רב ועבדנו עליו ימים כלילות, מתוך מחויבות אמיתית לילדים, לצוותים ולקהילות בתי הספר. זו בשורה גדולה לקהילות אשכול וראשונים ואנחנו מתרגשים יחד איתם מהדרך שנפתחת כאן, דרך של תשתיות ראויות, סביבה חינוכית מתקדמת ועתיד טוב יותר לילדות וילדי נס ציונה!

אסתי יוסף, מנהלת אגף החינוך: "הבנייה מחדש של אשכול וראשונים היא הרבה מעבר לחידוש מבנים. זו השקעה עמוקה בתנאים שמאפשרים חינוך איכותי, בטוח ורלוונטי לעולם משתנה. אנו פועלים בשיתוף הקהילות כדי להבטיח רציפות לימודית לצד יצירת מרחבי למידה מתקדמים לדור העתיד של נס ציונה".


◼️  חדשות נס ציונה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: דוברות עיריית נס ציונה

דילוג לתוכן