מבזקים
הודעה חריגה מדובר צה"ל ירושלים: אלרגיה חריפה סכנה את חייו של צעיר תאונת דרכים באשקלון: הולך רגל כבן 50 נפצע בינוני ברחוב ההסתדרות שריפת סוללת ליתיום במרפסת דירה באשדוד נמל אשדוד נערך לגיוס של מאות מיליוני שקלים בבורסה: "הכפלנו את שווי החברה בשלוש שנים" נער בן 15 נפצע בינוני מפגיעת רכב בעת שרכב על אופניים בנס ציונה שלל פעילויות: זה מה שמחכה לתושבי מודיעין בהמשך השבוע רוכב אופנוע בן 23 נפצע קשה בתאונה סמוך לקריית גת שלושה נפצעו בתאונה בין שני כלי רכב בבאר שבע מודיעין: עמדות טעינה מהירה חדשות לרכב חשמלי נפתחו בחניון מורשת בן 55 נפגע מחפץ כבד בפתח תקווה כפר סבא בדרך למהפכת תחבורה: קו המטרו M1 יוארך ויכלול שתי תחנות חדשות בעיר חשש כבד לחייה של בת 36 מכפר סבא חוף זיקים: תרגיל צה"ל יתקיים מחר ויכלול תנועת כוחות, ירי והדי פיצוצים 27 שנות מאסר נגזרו על שניים מהמורשעים ברצח אושר גזי ז"ל באילת לקראת צום תשעה באב: מד"א נערך בכוחות מתוגברים ומזהיר מפני סכנת התייבשות קריית אונו פותחת את הלילות לנוער: מתחמי בילוי חדשים יפעלו במהלך החופש הגדול אחרי עשור: טורניר "גביע ראש העיר" חוזר לרחובות מודיעין: יריד אמנות מיוחד יגייס תרומות למען מתמודדי סרטן ובני משפחותיהם גאווה לשדרות: נבחרת הרובוטיקה של תלמידי אמית תייצג את ישראל בקנדה

נס ציונה: קנסות של 730 שקלים לעסקים שיפרו את קדושת ימי הזיכרון

עיריית נס ציונה מקדמת עדכון לצו העיריות (עבירות קנס), במטרה לחזק את האכיפה נגד עסקים שיפעלו בניגוד להוראות החוק בימי הזיכרון ובמועדים ממלכתיים, ולמנוע ניסיונות להסוות פעילות עסקית תחת אירועים פרטיים.

עיריית נס ציונה מקדמת עדכון לצו העיריות (עבירות קנס), במטרה לחזק את האכיפה נגד עסקים שיפעלו בניגוד להוראות החוק בימי הזיכרון ובמועדים ממלכתיים, ולמנוע ניסיונות להסוות פעילות עסקית תחת אירועים פרטיים.

במסגרת התיקון המוצע, יוכלו פקחי העירייה להטיל קנסות מנהליים מיידיים בסך 730 שקלים, הסכום המרבי המותר על פי חוק, על בעלי עסקים ומקומות עינוג שיפרו את ההנחיות.

המהלך מגיע לאחר אירוע שהתרחש ביום הזיכרון האחרון בתחומי העיר, אשר נמצא כעת בטיפול משפטי לצורך קידום הליכים מול בעלי האולם שבו התקיים האירוע.

ראש עיריית נס ציונה, שמואל בוקסר, אמר: "המעט שנוכל לעשות עבור אלה שהקריבו את חייהם כדי שנוכל לחיות פה הוא לכבד את זכרם כראוי. בעקבות אירוע שקרה ביום הזיכרון האחרון בתחומי העיר, הידוק האכיפה המכבדת את זכרם הוא צעד מתבקש על מנת שמקרים כגון אלה לא יישנו במרחב שלנו".

על פי חוק העזר לנס ציונה (שמירת איכות הסביבה, מניעת מפגעים ושמירת הסדר והניקיון), התשס"ג-2003, קיימת הגבלה מפורשת על פתיחת בתי עסק, בתי אוכל, בתי קפה, מקומות עינוג ומפעלים בליל יום הזיכרון לשואה ולגבורה, בליל יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, בליל תשעה באב, ביום הכיפורים ובימי מנוחה. התיקון שמקדמת העירייה נועד להסדיר את האפשרות להעניק לפקחים סמכות לרשום דו"ח ולהטיל קנס באופן מיידי, ובכך להרחיב את כלי האכיפה העומדים לרשות העירייה למניעת הפרות בימים בעלי משמעות לאומית.

בנוסף להסדרת האכיפה בימי הזיכרון, כולל התיקון גם הוספת עבירת קנס בסך 730 שקלים בגין הכנסת כלי רכב, נהיגה או השארת רכב בתחומי גנים ציבוריים ללא היתר מפורש.

בעירייה מציינים כי הסעיף נועד לשמור על בטיחות המבקרים והילדים בגנים הציבוריים, למנוע מטרדים ולשמור על מתקני הציבור והשטחים הירוקים.

לאחר אישור מועצת העיר, תועבר ההחלטה לאישור שר הפנים, שר המשפטים וועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת. לאחר קבלת האישורים הנדרשים, יפורסם התיקון ברשומות וייכנס לתוקף.


◼️  חדשות נס ציונה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: עיריית נס ציונה

דילוג לתוכן