מבזקים
חציית קו אדום: עשרות עוכבו ביישוב אלון שבות לאחר התפרעות וגרימת נזק בביתו של השופט נעם סולברג אילת: ילד נפגע מאוטובוס – מצבו קשה אירוע אלימות חריג בבית ספר ברמלה; אם ובתה נשלחו ל-3 ימי מעצר בית אשדוד: לופט נסגר בצו מנהלי אחרי מסיבת קטינים עם אלכוהול ירושלים נערכת לאחד האירועים הגדולים בעיר: אלפי שוטרים, חסימות כבישים והיערכות שיא למצעד הגאווה 2026 ירושלים: חוליית גנבי אוטובוסים נתפסה עידן חדש במועצה הדתית בירושלים ההסתדרות מודיעה על סיום סכסוך העבודה השקעה של כ־9 מיליון ש״ח משנה את מתחם הספורט הוותיק בבית שמש תלמידי דה-שליט ברחובות פוגשים שורדת שואה במפגש מצמרר ומרגש מרדף דרמטי בצומת קמה: שישה נעצרו, החשוד התחבא במגלשה בפארק רחובות שוברת שיאים: מאות משרות לבני נוער – והכול בלחיצת כפתור אחת בלבד אור יהודה: "האישה שהפכה ילדות לאלופות" מסיימת פרק אחרי 17 שנה בענף ההתעמלות הנגב: מהפכה או מחלוקת? תוכנית “יישור קו” להסדרת הקרקעות יוצאת לדרך עוד סערה ברחובות: מאבק ציבורי נגד תוכנית לכריתת 48 עצים בחורשת הצופים הסגנית לשעבר איטל בציר אלשיך מוותרת על התפקיד הבכיר ומסמנת מעבר חד לאופוזיציה הביקוש מתפוצץ: ההרשמה למעונות הסטודנטים החדשים נפתחה ברחובות אופקים: אלפי אנשים זרמו לפסטיבל שהפך את העיר לבירת התרבות של הנגב בית ספר חדש ייפתח ביהוד-מונוסון כבר בשנת הלימודים הקרובה ראשון בדרום: מיתר חנכה מוקד ביטחון חדש ומרכז הפעלה מהמתקדמים בישראל אושרה למתן תוקף תכנית ל-800 יחידות דיור בגבעות: "יום חג לגוש עציון"

סגולה לשפע: מתכון לחלת הפרנסה לשבת שאחרי פסח

המסורת היהודית מייחסת סגולה מיוחדת לאפיית חלה בצורת מפתח בשבת הראשונה שאחרי חג הפסח ("שבת מפתח"), כסימן לפתיחת שערי הפרנסה והשפע; כך תכינו חלה מושלמת, זהובה ורכה.

השבת הקרובה היא הזדמנות מצוינת לחזור אל המטבח ה"חמץ" עם ריח של אפייה ביתית. חלת המפתח היא לא רק יפה ומיוחדת להגשה, אלא גם נושאת עימה משמעות קהילתית ורוחנית עמוקה של התחדשות לאחר החג. הנה המתכון המנצח של טלי לאופר:

המצרכים הנדרשים (עבור ק"ג קמח):

  • 1 ק"ג קמח (מנופה)

  • 2 כפות שמרים יבשים

  • 1/2 כוס סוכר (ניתן להחליף חלק בדבש לגרסה חגיגית יותר)

  • 1 כף מלח

  • 2 ביצים

  • 1/2 כוס שמן

  • כ-2.5 כוסות מים פושרים (להוסיף בהדרגה)

  • 1 כף דבש (מומלץ לטעם וצבע, לא חובה)

לציפוי: ביצה טרופה, 2 כפות מים ושומשום בנדיבות.

אופן ההכנה:

  1. הכנת הבצק: בקערת מיקסר מערבבים קמח, שמרים וסוכר. מוסיפים את הביצים, השמן והדבש, ומתחילים להוסיף את המים בהדרגה תוך כדי לישה.

  2. הוספת המלח: רק לאחר שהבצק מתחיל להתגבש, מוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש כ-8 עד 10 דקות עד לקבלת בצק חלק, גמיש ורך מאוד.

  3. התפחה: משמנים מעט את הקערה, מכסים ומתפיחים במקום חמים כשעה עד שעה ורבע, עד להכפלת הנפח.

עיצוב המפתח:

  • מחלקים את הבצק למספר חלקים (תלוי בגודל המפתח הרצוי).

  • הראש: יוצרים גליל ארוך ומעצבים אותו לעיגול (חור המפתח).

  • הגוף: מחברים לעיגול גליל ארוך ועבה (ידית המפתח). אפשר לקלוע אותו לצמה למראה מרשים.

  • השיניים: בקצה התחתון של הגוף מחברים 2-3 גלילים קצרים המעוצבים כשיני המפתח.

  • התפחה שנייה: מניחים על תבנית אפייה ומתפיחים שוב כ-30 עד 40 דקות.

אפייה וטיפים לתוצאה מבריקה:

  • מחממים תנור מראש ל-180°C.

  • מברישים בביצה טרופה עם מעט מים ומפזרים שומשום.

  • טיפ למקצוענים: להברקה מושלמת, ניתן להבריש בביצה פעם נוספת לאחר 15 דקות אפייה, או למרוח סירופ סוכר עדין מיד כשהחלה יוצאת מהתנור.

  • אופים כ-25 עד 35 דקות, עד שהחלה זהובה וריחנית.


שיהיה לכולנו סופ"ש רגוע, שכל חיילי צה"ל ישובו בשלום לבתיהם שכל חולי ישראל יתרפאו במהרה, ושכל השערים הטובים ייפתחו בפנינו.


למתכון נוסף ודגשים של הרבנית ענת בן ארי – לחצו כאן


◼️ חדשות האוכל [מסעדות, מתכונים, מוצרים] בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות
קבוצת ערים

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: טלי לאופר / ענת בן ארי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אופקים

לחצו כאן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן