במבצע משולב של חיל הים וחיל האוויר, ובהכוונה מודיעינית של אגף המודיעין, חוסל איאד אבו יוסף – סגן מפקד המשטרה הימית של חמאס – בתקיפה מדויקת במחנות המרכז ברצועת עזה.
על פי צה"ל, אבו יוסף היה מעורב בפשיטה ובטבח הרצחני שביצע חמאס ב-7 באוקטובר. במהלך הלחימה ברצועה עסק בתכנון מארבים נגד כוחות צה"ל ובאבטחת נכסים של הארגון. בצה"ל מדגישים כי חיסולו מהווה פגיעה משמעותית ביכולות המשטרה הימית של חמאס, המשמשת לאיסוף מודיעין על כוחות צה"ל ולאכיפת השליטה הימית עבור הזרוע הצבאית של הארגון.

מאז תחילת מבצע "מרכבות גדעון ב'", פועל חיל הים לסיכול תשתיות ואנשי מפתח במשטרה הימית של חמאס, בשיתוף פעולה עם כוחות היבשה וחיל האוויר. לוחמי פלגה 916 של חיל הים מהווים חלק מרכזי בתמרון הקרקעי ברצועה, תוך סיוע באש מהים ובסגירות מעגל מבצעיות בזמן אמת.
◼️ חדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן







