מבזקים
אופקים: עבודות להקמת מערך המצלמות העירוני יובילו לשינויים זמניים בהסדרי התנועה מאשקלון לקרנגי הול: עמית יפרח זכתה בפרסים בינלאומיים ותופיע בניו יורק הבמה שלהן: נשים בלוד הופכות את סיפורי החיים להצגה קהילתית מחוז יהודה ושומרון: ניסיון הברחה של 90 ציפורים מוגנות סוכל בגבול המזרחי לא עוד שיעור רגיל: המשחקים שפיתחו מורות מנתיבות ואשקלון כדי לחזק את החוסן של הילדים הבוקר שהרעיד את הרשות: ראש עיר באזור ירושלים עוכב לחקירה בלהב 433 10 שוהים בלתי חוקיים אותרו במפעל סמוך לקריית מלאכי – העסק נסגר ל – 30 יום אחרי 14 שנים: בית ספר ביאליק ביבנה נפרד מהמנהלת שהפכה לחלק מהקהילה הפקקים עכשיו, הנתיב אחר כך: שלב נוסף בפרויקט התחבורה בשדרות בגין הושלם חטפו תיק מאישה ונמלטו על אופניים חשמליים: שני חשודים נעצרו באשקלון לוד: שלושה גברים נפצעו באירוע אלימות, אחד מהם במצב קשה שימו לב נהגים: רחוב ישראל נג'ארה ברחובות ייסגר לתנועה בשל עבודות תשתית מה קורה כשעובד בנמל אשדוד קורס נפשית? הסיפור שרוב הציבור לא מכיר התחזית לשוק הנדל"ן בירושלים: האמריקאים יחפשו דירות יד שנייה “דחף, הפיל וגרר אותה על הרצפה”: תושב אשדוד נאשם בתקיפת אשתו במהלך עימות משפחתי בבית חברת הביטוח תובעת את עיריית אשקלון: “הרכב ניזוק בהצפה – תשלמו לנו” אח מואשם שפצע את אחותו בבית המשפחה בנס ציונה “אם אגיע אלייך, תצטערי”: תושב אשקלון נאשם שאיים על אשתו בהליכי גירושים סביב ויכוח על 1,600 שקל ברוך דיין האמת: אילנה כהן ז"ל, יו"ר הסתדרות האחיות והאחים לשעבר, הלכה לעולמה אילת בראש הטבלה: העיר שהפכה למכונת מיחזור – וזוכה באות “הרשות הממחזרת” של תאגיד תמיר

סדנה למילואימניקיות ומילואימניקים מרחובות – "מסע השיבה הביתה"

"אנחנו מבינים את החשיבות העצומה במתן מענה קהילתי למילואימניקים, ששבים לביתם לזמן קצר וחוזרים לשירות שוב." אמר חבר המועצה עו"ד שמואל בר דאנזאן, מחזיק תיק חוסן קהילתי

עם תחילת מלחמת "חרבות ברזל" בשבעה באוקטובר, הובילה עיריית רחובות עשייה נרחבת עבור משרתי ומשרתות המילואים ויזמה עבורם תוכניות שייקלו עליהם בעת ההפוגות או לאחר השחרור. בעוד חלקם מגויסים בשבועות האחרונים מחדש לסבבים נוספים, יש ביניהם הנדרשים לחזור לשגרת החיים השוטפת הכוללת עבודה במשרה מלאה, זוגיות והורות.

כחלק ממערך התמיכה, פורום נשים רחובות והרשות לביטחון קהילתי בשיתוף פרויקט סול-טוק בעמותת נט"ל, נקטו יוזמה המזמינה נשים שחזרו מהחזית ומהעורף להצטרף לתוכנית הקהילתית "מסע השיבה הביתה".

הסדנה למילואימנקיות תחל ביום ראשון, ה-3.11 בשעה 20:00 במרכז הגישור, טלר 9ב' רחובות. התוכנית בת שישה מפגשים. המטרה: ליווי ותמיכה בתהליך החזרה ממצב מלחמה לשגרת החיים. ההשתתפות ללא עלות ומותנית ברישום מוקדם.
להרשמה לקבוצת המילואימניקיות לחצו כאן.

חברת המועצה אוה גור, מחזיקת תיק מעמד האישה ויו"ר פורום נשים: "אנו מקבלות בגאווה ובזרועות פתוחות ובחיבוק חם את הנשים שהתגייסו והיו חלק ממערך הלחימה בחזית ובעורף. חובתנו לדאוג ולעטוף את השבות מהחזית, שתרומתן והשוויון בצה"ל מהווים חלק גדול מהצלחתנו כצבא וכחברה".

אביבה חלבי, יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה: "בשנה האחרונה אנו חיים במציאות מורכבת של מלחמה ושגרה המפגישה אותנו עם התמודדויות שונות. אנו מבינות את הצורך של הנשים שהפעם במלחמה זו לקחו חלק גדול ומשמעותי, בשיח, בהקשבה ובתמיכה בתהליך המשלב חיים בשגרה ובמלחמה וחושבות שקבוצה זו תהווה תרומה חשובה בפיתוח החוסן האישי, המשפחתי והקהילתי".

וגם: סדנה שנייה לגברים
בחודש יולי נפתחה סדנת "מסע השיבה הביתה – זמן שיגרה בין מעברים/גיוסים" לגברים, ובה השתתפו 11 אנשי מילואים שלא הכירו האחד את השני. תוצאות הסדנה הובילו לגיבוש בין המשתתפים ששיתפו בתחושותיהם, למדו איך להתמודד עם כעסים, כיצד לחזק את התקשורת עם בן/ת הזוג ועם המעבר משירות פעיל לשגרה.

כחלק מכוונת צוות הרשות לביטחון עירוני להמשיך וללוות את קהילת המגויסים ואף להגדילה, תיפתח ב-5.11.24 קבוצה נוספת בפרויקט שתיתן מענה לצרכים העולים מהשטח. קבוצה זו תקיים שישה מפגשי שיח, והיא תתקיים בימי שלישי, בין השעות 22:00-19:00, ברשות לביטחון קהילתי, רח' סירני 36, רחובות.
להרשמה לקבוצת המילואימניקים לחצו כאן.

חבר המועצה עו"ד שמואל בר דאנזאן, מחזיק תיק חוסן קהילתי: "אנחנו מבינים את החשיבות העצומה במתן מענה קהילתי למילואימניקים, ששבים לביתם לזמן קצר וחוזרים לשירות שוב. תודה רבה לצוות הרשות לביטחון קהילתי על עבודתם החשובה. אנחנו נמשיך לעשות הכל על מנת לקדם מענה ומתן כלים למילואימנקים, שחיים לצד המלחמה."

אייל פרנקל, מנכ"ל החברה העירונית: "מלחמת חרבות ברזל גבתה מחיר כבד מאיתנו כעם וכיחידים. נוסף על המחירים הקשים והידועים, יש את מי שמתגייס ונלחם בשבילנו ונאלץ לשלם מחיר אישי, משפחתי, זוגי ואף כלכלי. אני מודה לרשות לביטחון קהילתי ביחד עם פורום נשים רחובות, אשר מנסים לסייע לאותם מגויסים ומגויסות בפרויקט ערכי וחשוב זה ולו במעט על תרומתם הגדולה לחברה הישראלית בראיית כל ישראל ערבים זה לזה."

 

◼️ לחדשות רחובות והסביבה לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות מהארץ ומהעולם לחצו כאן

■ לקבוצת מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון דובר צה"ל

דילוג לתוכן