מבזקים
זמני כניסת שבת בנתניה, הרצליה, רמת השרון, ראש העין וכפר סבא זמני כניסת שבת בירושלים, בית שמש ויהודה ושומרון רמלה עוברת לארנק הדיגיטלי: אפשר לשלם ארנונה גם ב – Apple Pay ו – Google Pay זמני כניסת שבת ברמת גן, גבעתיים ופתח תקווה זמני כניסת שבת בבקעת אונו – אור יהודה, גבעת שמואל, גני תקווה, יהוד מונוסון, סביון וקריית אונו לא רק דוכני ספרים: אופקים הופכת את שבוע הספר לחגיגה משפחתית בספרייה העירונית זמני כניסת שבת באזור, בת ים, חולון ותל אביב מהר הזבל לפנינת טבע: אחד המקומות הכי מוזנחים בפתח תקווה עומד להשתנות אילת נערכת לקיץ: המשטרה כינסה את בעלי המועדונים, הברים והמלונות לפני העומס הגדול רגע לפני החופש הגדול: רחובות פתחה את הסקייטפארק הראשון בעיר בהשקעה של 5.6 מיליון שקל התראה: עומס חום כבד צפוי בבקעת הירדן ובאזור ים המלח בן 80 נפגע מרכב בחולון ופונה לבית החולים במצב בינוני המדינה תשקיע מיליונים בגנים הבוטניים: אלה הגנים באזור שלכם שיקבלו תמיכה סמוך לנס ציונה: הסיפור של החלוצה שהקימה כפר נוער קם לתחייה אחרי כמעט 100 שנה בבאר שבע לא מחכים לתיכון: תלמידי יסודי כבר בונים את פיתוחי הטכנולוגיה של המחר באור יהודה הלפיד לא רק עבר בעיר – הוא הונף לזכר עמית פרידמן ז"ל בקריית מלאכי החליטו להזכיר מי באמת מחזיק את מערכת החינוך ספריית דורון נפתחת מחדש: רמת השרון מציינת 100 שנים לשבוע הספר עם עשרות אירועים לכל המשפחה חברת מועצת העיר אשקלון, תמר קידר חושפת: "הוגשה נגדי תביעת השתקה על סך 850 אלף ש"ח" תאונה קשה ברהט: הולך רגל כבן 60 נפצע קשה לאחר שנפגע מרכב

סובלים מיתושים? עיריית אשדוד בהמלצות לתושבים

עונת היתושים מגיעה יחד עם עונת הקיץ ואיגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד – חבל יבנה, בשיתוף עיריית אשדוד יוצאים לציבור בקריאה להיערך למניעת דגירת היתושים.

כיצד למנוע מפגעי יתושים ומחלות? כמדי שנה, עם תחילת האביב מתחילה גם עונת היתושים והעקיצות

עונת היתושים מגיעה יחד עם עונת הקיץ ואיגוד ערים לאיכות הסביבה אשדוד – חבל יבנה, בשיתוף עיריית אשדוד יוצאים לציבור בקריאה להיערך למניעת דגירת היתושים.

העירייה עצמה עושים כל שביכולתה כדי לאתר ולמנוע דגירות יתושים באזור, אולם חלק מבתי הגידול נמצאים בתוך השטחים הפרטיים, לפיכך ציבור התושבים המחזיקים בנכסים ובחצרות פרטיים מתבקשים לפעול בשטח שבתחום אחריותם.

אנשי איכות הסביבה אומרים כי יתושים עלולים להיות גורם משמעותי בהפצת מחלות. "הסכנה בהפצת מחלות נובעת מהמקרים בהם מעבירה נקבת היתוש את הנגיף מאדם חולה או בע"ח הנושא את הנגיף, לאנשים נוספים בעת העקיצה" ומציינים את המחלות העלולות לעבור לאדם ע"י יתושים – "קדחת מערב הנילוס, דנגי, צ'יקונגוניה, זיקה.. ועוד".

"כל מקום בו מצטברים מים עומדים עלול להוות מוקד לדגירת יתושים, משום שזהו המרחב הטבעי בו זחלי היתושים מתפתחים" אומרים אנשי מחלקת ההדברה ומציינים כי "נקבות היתושים הבוגרות שמעופפות בחיפוש אחר דם בע"ח, העשיר בחלבון לצורך התפתחות ורבייה, עושות זאת תמיד בקרבת מקווי מים עומדים ושם הן מטילות את ביציהן". לכן חשוב מאוד למנוע הצטברות של מאגרי מים ולנטרל כל אפשרות של דגירת יתושים באזור.

אלה ההמלצות לתושבים:

לבדוק בקפידה את חצרות הבית. לרוקן וליבש כל כלי המכיל מים כדוגמת: כדי נוי מחרס, עציצים, תחתיות לעציצים ואדניות, כלי מים של כלבים וחתולים, דליים, צמיגים, מרזבים סתומים, עלים לצמחים אוגרי מים, צינורות ניקוז בגינות ועוד.

לבדוק שאין הצטברות מים בגגות שטוחים ובמרתפים. למנוע יצירת שלוליות ממזגנים וברזים דולפים.

לוודא שאין דליפות ביוב ושכל פתחי המערכת אטומים היטב.

בבריכות נוי להשתמש בדגים טורפי זחלי יתושים. בבריכות שחייה שאינן בשימוש לרוקן את המים או להדביר בחומר מאושר.

כמו כן, הנכם נקראים להגן על עצמכם מפני עקיצות היתושים באמצעות מספר פעולות פשוטות:

התקנת רשתות על פתחי החלונות והפעלת מאווררים.

באמצעות שימוש במכשירים דוחי / קוטלי יתושים, כגון: מנורות סגולות, סלילי בעירה, מכשירים חשמליים לפיזור תרסיסים דוחי יתושים וכד'.

למרוח על חלקי הגוף החשופים תכשירים מאושרים דוחי יתושים.

ריסוס בתכשירי הדברה מאושרים של משטחי המנוחה וסביב חלונות ודלתות.

בכל מקרה של מפגע שלא ניתן לסלקו, או לטפל בו באופן עצמאי או בכל שאלה בנושא, הנכם מוזמנים לפנות למוקד העירוני.

◼️ לקבוצת חדשות אשדוד בווטסאפ לחצו כאן

◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/מהעולם/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן

■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן

◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: FREEPIK | שאטרסטוק

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן