סוף לחיפושים שהעסיקו בימים האחרונים את רשויות הביטחון ואת הציבור בישראל: מלי יהלומי ובתה ליאל, תושבות מודיעין, אותרו בארגנטינה לאחר כשבוע שבו נותק עמן הקשר במהלך נסיעה בחו"ל.
מלי, בת 50, ובתה ליאל, בת 23, יצאו מישראל לנסיעה באירופה. לאחר שהקשר עמן נותק והן לא שבו לישראל כמתוכנן, החלו מאמצי איתור נרחבים שהתפתחו במהרה לחקירה בינלאומית.
בהנחיית מפכ"ל המשטרה, רב־ניצב דני לוי, הפעילה משטרת ישראל, בהובלת להב 433 וחטיבת המודיעין, חפ"קים בארץ ובחו"ל שפעלו מסביב לשעון. לדברי המשטרה, במסגרת המאמצים בוצעו מאות פעולות חקירה והוקצו אמצעים ומשאבים לצורך איתור השתיים.
בפעילות לקחו חלק גם יורופול וארגוני משטרה נוספים בחו"ל ונציגי משטרת ישראל פעלו במספר מדינות במסגרת הניסיון להתחקות אחר מסלולן.
המאמצים הובילו בסופו של דבר לארגנטינה, שם אותרו האם ובתה. נציג משטרת ישראל בדרום אמריקה חבר אל השתיים בעת שנסעו באוטובוס ושוחח עמן.
לאחר האיתור עברו השתיים תשאול. גורם משטרתי מסר כי לאחר שנבדק מצבן ולא נמצא חשש לפלילים, הן שוחררו. עוד נמסר כי לא נשקפת סכנה לחייהן וכי ניתוק הקשר נעשה מרצונן.
הפרשה החלה במהלך נסיעתן של השתיים באירופה. ככל שחלפו הימים ללא קשר עמן, התרחבו החיפושים למדינות נוספות ונבדקו נתיבי תנועה שונים בניסיון להבין לאן המשיכו.
במהלך החיפושים פורסמו דיווחים שונים על מסלולן האפשרי, ובשלב מסוים עלה כי שמותיהן הופיעו ברשימת נוסעים של טיסה שהגיעה לארגנטינה. הפעילות המודיעינית והחקירתית נמשכה עד לחבירה הפיזית אליהן.
משפחת יהלומי מסרה לאחר הבשורה: "מעל הכול, המשפחה חשה הקלה עצומה על כך שמלי וליאל אותרו והן בחיים". בני המשפחה הודו לציבור על הדאגה ולמשטרת ישראל ולגורמים שסייעו בחיפושים, וציינו כי ישנם עדיין דברים שיצטרכו לברר.
במהלך ימי ההיעדרות עלו גם שמועות הנוגעות למקום עבודתה של מלי בבנק ירושלים. בעקבותיהן פרסם הבנק הודעה ללקוחות ובה הבהיר כי לאחר בדיקה שערך "אין כל חשש למעילה בכספי לקוחות בנק ירושלים". עוד מסר הבנק כי כספי הלקוחות בטוחים ומוגנים וכי הפעילות בחשבונות מתנהלת כסדרה.
משטרת ישראל הודתה עם סיום מבצע האיתור לכלל הגורמים בארץ ובחו"ל שלקחו חלק במאמץ. מפכ"ל המשטרה הודה לאנשי חטיבת המודיעין על הפעילות שהובילה לאיתורן.
עבור בני המשפחה במודיעין, אחרי ימים ארוכים של חוסר ודאות וחיפושים שחצו מדינות ויבשות, הגיעה הבשורה החשובה מכולן: מלי וליאל אותרו והן בחיים.
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.











