סופות, ברד ושיטפונות: משטרת ישראל מפרסמת הנחיות חרום לחורף

גשמים חזקים צפויים מהלילה ועד מחר בערב – עם חשש להצפות, שיבושי תנועה ושטפונות בנחלי הדרום וים המלח.

לקראת מזג אוויר חורפי שיכלול גשמים כבדים, סופות רעמים, ברד ושטפונות, משטרת ישראל מפרסמת אזהרות והנחיות לציבור. שוטרים ייפרסו בכבישים המרכזיים ויעדכנו על חסימות ושיבושים כדי לשמור על בטיחות הנהגים.

המלצות משטרת ישראל לקראת מזג האוויר החורפי הצפוי החל משעות הלילה המאוחרת ועד מחר בשעות הערב.

עפ״י הערכות של השירות המטאורולוגי, צפוי ביממה הקרובה מזג אויר חורפי
החל מהיום, יום ב׳ 24/11 משעות הלילה המאוחרות.

הצפי הלילה הינו לגשמים במישור החוף ובשפלה אשר יתפשטו בהדרגה גם לפנים הארץ ולים המלח ובמהלך הבוקר גם לדרום.

צפויים גשמים בעוצמות חזקות מלווים בסופות רעמים וברד באיזורים המוזכרים, כולל באופן מקומי יותר גם בנגב ובערבה.

קיים חשש להצפות אורבניות בדגש על מחוזות צפון, חוף ומרכז.
כמו כן צפויים שטפונות בנחלי מדבר יהודה וים המלח, ובאופן מקומי יותר בערבה ובנגב.

צפי לשיבושים בכביש 90 בעיקר מהערבה המרכזית ועד צפון ים המלח במהלך יום ג'.

בהתאם לכך, שוטרי משטרת ישראל יפרסו באיזורים הרלוונטים בכדי לתת שירות מיטבי לציבור משתמשי הדרך, בכבישים ובצירים הראשיים בפרט, הכל במטרה לשמור על חייהם ובטיחותם של כלל אזרחי ישראל.

המשטרה תפרסם כל מידע אודות חסימות כבישים ושיבושי תנועה בעקבות מזג האוויר וממליצה לציבור להימנע מהגעה למקומות בהם קיים חשש לפגעי מזג האוויר ולהיות קשובים לתחזיות מזג האוויר.

המשטרה קוראת לציבור לנהוג בזהירות רבה ולא להתקרב לאזורים בהם קיים חשש לשיטפון, בשל הסכנות הקיימות לנפילה, היסחפות וטביעה.

להלן הנחיות לציבור וכללי בטיחות והתנהלות נכונה במזג האוויר הגשום:

🔹חשוב להתעדכן בתחזית מזג האוויר ולפעול בהתאם להתרעות החיזוי.

🔹יש לוותר על נסיעות שאינן הכרחיות או טיולים בנחלים ואזורי שיטפונות שעלולים להיות מוצפים נוכח מזג האוויר.

🔹 יש לפנות לגורמים המוסמכים לפני יציאה לטיול בשטח לשם קבלת מידע חיוני ועדכני.

🔹 חל איסור לחצות בכל אמצעי תחבורה כבישים מוצפים וערוצי מים, שלוליות ובורות מים ולא להתקרב אליהם. מדובר בסכנת חיים.

🔹 מטיילים מתבקשים שלא להיכנס לאזורים מסכני חיים.

🔹 אין להיכנס למעליות וחניונים תת קרקעיים בזמן שהם מוצפים.

🔹לציבור הנהגים – יש להתאים את הנהיגה לתנאי הדרך.

ניתן לקבל מידע אודות שינויים בהסדרי התנועה גם באמצעות מוקד המידע הארצי של משטרת ישראל שמספרו 110 ובצא׳ט בוט וכן באמצעות ערוץ הטלגרם של אגף התנועה.

בכל אירוע חריג המצריך התערבות משטרתית מיידית, יש לפנות ללא שיהוי למוקד החירום של המשטרה שמספרו 100.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות תחזיות (מזג אוויר / אסטרולוגיה וכו’) בווטסאפ לחצו כאן

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן