עימות חריף בין הנהלת עיריית רחובות לוועד העובדים הגיע הבוקר, שלישי 18.8, אל הבמה – לעיני מאות תומכות חינוך – והסתיים בהפסקתו של יום ההיערכות העירוני שנערך בהיכל התרבות לקראת פתיחת שנת הלימודים תשפ״ז.
האירוע החל כאשר יו״ר ועד עובדי העירייה, רמי מדהלה, הוזמן לשאת דברים בפני תומכות החינוך. במהלך נאומו הוא בחר להציף שורה של טענות ומצוקות שלדברי הוועד מלוות את העובדות בתקופה האחרונה.
בין היתר התייחס מדהלה לטענות בדבר פגיעה בשכר בעקבות השתתפות באסיפת הסברה מאושרת, להתמודדות תומכות החינוך עם מקרי אלימות בגנים ולתחושה של היעדר גיבוי, וכן לטענות הנוגעות לתקציבי רווחה ולפערים מול מסגרות אחרות בעיר.
״כשפוגעים בעובדת אחת, זו פגיעה בכולנו״, אמר מדהלה. ״אלימות לא נעלמת כשלא מדברים עליה, ובעיה לא נפתרת כשמדחיקים אותה. מי שחושב שבכל בוקר מגיעים גמדים קטנים, פותחים את הגנים ומסדרים הכול, חי בדמיון. זה בזכות המסירות והעבודה הקשה שלכן״.
את דבריו חתם בקריאה להנהלת העירייה לעצור את ההסלמה, לדבריו, ולעבור למסלול של שיתוף פעולה וכבוד הדדי.
מיד לאחר נאומו של מדהלה עלתה לבמה מנכ״לית עיריית רחובות, יוספה חליבה, והשיבה לדברים.
לפי הגרסה שנמסרה מצד ועד העובדים והנוכחות באולם, חליבה אמרה למדהלה: ״אם פתחת ככה, אז אני אספר לך שכשהבן שלי מדבר ככה אני אומרת לו: אתה צריך לבחור איך היום שלנו ייראה. גם אתה רמי, צריך לבחור אם לעבוד איתנו בשיתוף פעולה או שאתה רוצה מלחמה״.
בנקודה הזו הסלים האירוע.
מדהלה הורה לתומכות החינוך לקום ולעזוב את האולם. על פי שני הצדדים, מאות המשתתפות שהיו בכנס יצאו מהמקום, ויום ההיערכות המקצועי הופסק.
מוועד העובדים נמסר כי העובדות יצאו כמפגן של תמיכה ביו״ר הוועד וכמחאה על האופן שבו, לטענתם, הגיבה הנהלת העירייה להצפת מצוקותיהן.
תומכות חינוך שפרסמו את תחושותיהן לאחר האירוע טענו כי הגיעו לכנס מתוך כוונה לפתוח את השנה באווירה טובה ומכבדת, אך חשו כי הדברים שנאמרו כלפי יו״ר הוועד לא הותירו מקום לשיח ענייני.
לדבריהן: ״לא הגענו כדי לריב. אנחנו עובדות עירייה שמבקשות שיכבדו אותנו, שיקשיבו למצוקות שלנו ויטפלו בהן. אנחנו לא מחפשות מלחמה, אלא יחס מכבד, ביטחון במקום העבודה ושמירה על הזכויות שלנו״.
בוועד עובדי עיריית רחובות יצאו להגנת מדהלה וטענו כי יום שהיה אמור לעסוק בתומכות החינוך ובצרכים שלהן הפך לזירת עימות.
מוועד העובדים נמסר: ״לא נאפשר פגיעה בכבודם של עובדי העירייה ובנציגות העובדים. אנו מצפים מהנהלת העירייה לנהוג בכבוד הדדי, בטח ובטח ביום היערכות שאמור היה לשים את תומכות החינוך המסורות במרכז ולהקשיב למצוקותיהן, ולא להפוך אותו לבמה לאיומים ולהטלת רפש. העובדים מאוחדים ועומדים איתן מאחורי יו״ר הוועד״.
אלא שבעיריית רחובות מציגים תמונה שונה לחלוטין של מה שהתרחש באולם.
בהודעה חריפה שפרסמה העירייה לאחר האירוע נמסר כי היא ״רואה בחומרה רבה״ את הפסקת הכנס.
לטענת העירייה, מדהלה הוזמן לשאת דברים וקיבל במה מכובדת, אך בחר לנצל אותה כדי לתקוף את הנהלת העיר ואת ראש העיר. בעירייה אף טענו כי חלק מדבריו עולים, לשיטתה, כדי לשון הרע. יודגש כי מדובר בטענת העירייה ולא בקביעה שיפוטית.
בעירייה כינו את התנהלותו של מדהלה ״בריונות״ וטענו כי החלטתו להורות לתומכות החינוך לעזוב את הכנס היא שהביאה להפסקת האירוע המקצועי.
העירייה אף קושרת את העימות למשא ומתן המתנהל בימים אלה בינה לבין ועד העובדים. לדבריה, בתקופה האחרונה התקיים בין הצדדים משא ומתן ובמסגרתו אף גובש מזכר הבנות, ולכן היא רואה במהלך שנעשה הבוקר פגיעה באמון שנבנה ובהמשך ההידברות.
בהודעת העירייה נאמר: ״דווקא בשלב שבו נעשו מאמצים משמעותיים מצד העירייה לקדם את ההידברות ולהגיע להסכמות, בחר יו״ר הוועד לנקוט בצעד חד־צדדי שפוגע באמון שנבנה בין הצדדים ובאפשרות להמשיך ולקדם את המשא ומתן באופן ענייני ואחראי״.
מנכ״לית העירייה יוספה חליבה החריפה עוד יותר את הטון בתגובה הרשמית לאחר האירוע.
״האירוע שהתרחש הבוקר הוא חציית קו אדום״, אמרה. ״ועד עובדים רשאי ואף צריך לייצג את העובדים ולעמוד על זכויותיהם, אבל הוא אינו רשאי לנהל את העירייה, לפוצץ פעילות מקצועית או להורות לעובדות לנטוש את עבודתן״.
חליבה הוסיפה: ״לא נאפשר לאף גורם לקחת את עובדי העירייה ואת תושבי רחובות כבני ערובה במאבקי כוח. יש הנהלה לעירייה, יש נבחרי ציבור ויש אחריות ברורה כלפי תושבות ותושבי רחובות. נפעל בנחישות ובכל הכלים העומדים לרשותנו כדי לשים סוף להתנהלות הזו״.
לדבריה, העירייה תמשיך להתנהל בהתאם לשיקוליה המקצועיים ולא ״על פי תכתיבים של ועד העובדים״.
מאחורי חילופי ההאשמות החריפים נמצאות מאות תומכות החינוך של רחובות, שהתכנסו הבוקר ליום שנועד מלכתחילה להכין אותן לפתיחת שנת הלימודים.
הוועד טוען כי האירוע חשף את עומק התסכול של העובדות ואת חוסר הנכונות של ההנהלה להקשיב למצוקותיהן. העירייה, מנגד, טוענת כי יו״ר הוועד הפך אירוע מקצועי לזירת מאבק ופגע דווקא בתהליך ההידברות שכבר התנהל בין הצדדים.
כך או כך, במקום יום היערכות לקראת 1 בספטמבר קיבלה עיריית רחובות הבוקר משבר עבודה גלוי ופומבי, כאשר מאות עובדות עוזבות יחד את האולם והנהלת העירייה וועד העובדים מחליפים לאחר מכן האשמות קשות.
כעת השאלה המרכזית היא לא רק מי אשם במה שהתרחש בהיכל התרבות – אלא האם שני הצדדים יצליחו לחזור לשולחן המשא ומתן לפני פתיחת שנת הלימודים.
אמשיך לעדכן.
◼️ חדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אזור
- אילת
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע
- בית שמש
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הערבה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- יהודה ושומרון
- ים המלח
- ירוחם
- ירושלים
- כפר סבא
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- עומר / מיתר
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.










