מבזקים
עוד שריפה בדירה באילת: סיר על הכיריים עלה באש – האירוע הסתיים ללא נפגעים תנועת הרכבות באזור רמלה הופסקה זמנית בעקבות חפץ חשוד סערה סביב הקאנטרי החדש ביבנה: העירייה מתנגדת למודל ההצטרפות – ותושבים דורשים תשובות יחידת הרחפנים של חולון איתרה נער בן 16 שאיבד את דרכו בחולות – והכוונה מדויקת סייעה בחילוצו שוטרי תחנת אשדוד עצרו ארבעה חשודים במעורבות באירוע ירי לעבר אולם אירועים בעיר מחר ברמלה: יריד האוכל הירושלמי חוזר לקניון עם מבצע מיוחד כתב האישום נגד עו"ד עידן דביר הורחב: אישום נוסף וצעירה נוספת הצטרפה לרשימת המתלוננות קריית גת נפרדת: איש החינוך המיתולוגי אלישע בוכריס הלך לעולמו מהמגרש לחיים: שיתוף פעולה חדש יחזק את החוסן של אלפי נשים ברחבי הארץ לוד: רכב התנגש חזיתית בטרקטור – שני צעירים נפצעו לכו לתדלק; מחירי הדלק מזנקים: ליטר בנזין יעלה 8.09 שקלים החל מיום ראשון ריקול לטיולון לתינוקות: סכנת קיפול, התהפכות ולכידת איברים – הפסיקו את השימוש מיד קריית מלאכי: פאב שפעל לפי החשד כבית הימורים בלתי חוקי נסגר ל־30 ימים היום האחרון: פסטיבל היין של מוזיאון ישראל במודיעין – עם יותר מ־50 יקבים והופעות חיות רמלה: מאות נשים מקהילת יוצאי אתיופיה חגגו את ט"ו באב – כל הכרטיסים אזלו מראש חמישה פצועים בתאונת דרכים בין שני כלי רכב בכביש הערבה, סמוך לצומת קטורה פיצוצייה בבאר שבע נסגרה ל – 24 ימים לאחר אירוע אלימות ומחיקת סרטוני אבטחה אופקים מרחיבה את המענה לקהילות: אושר בית כנסת חדש לקהילת יוצאי קווקז 8,000 בני נוער כבר הגיעו: כך נראה "קיץ בטוח" באילת החינוך מתחיל מהגיל הרך: המהלך של גבעת שמואל למען מנהלות המעונות

סערה סביב הקאנטרי החדש ביבנה: העירייה מתנגדת למודל ההצטרפות – ותושבים דורשים תשובות

לקראת אירוע ההצטרפות שייערך מחר, מתחדדת המחלוקת סביב הקאנטרי החדש ביבנה. בעירייה מביעים התנגדות למודל שמקדם היזם, בעוד שתושבים מבקשים להבין מה בדיוק הם רוכשים, אילו זכויות יקבלו והאם הקאנטרי יישאר פתוח לכלל הציבור.

אחרי שנים של המתנה, הקאנטרי החדש של יבנה מתקרב לפתיחה, אך דווקא בשלב המתקדם של הבנייה מתעוררת מחלוקת סביב מודל ההצטרפות שמקדם היזם.

מחר (שישי, 31 ביולי) צפוי להתקיים אירוע תחת הכותרת "אירוע פתיחה להצטרפות חברים לקאנטרי יבנה החדש", אולם עד כה טרם הובהר באופן מלא לציבור מה כוללת ההצטרפות ומהן הזכויות שיקבלו המצטרפים.

הקאנטרי החדש, הנבנה בשכונת נאות שמיר על ידי חברת רשלין ייזום והשקעות בע"מ, צפוי להיפתח בפברואר 2027. המתחם, המשתרע על פני כ־12 אלף מ"ר, יכלול בריכות שחייה, מגלשות מים, חדר כושר, בריכה מקורה, בריכה טיפולית, חדרי פעילות, ספא, בית קפה וחזית מסחרית, ונחשב לאחד ממיזמי הספורט והפנאי הגדולים שנבנים כיום בעיר.

אלא שבשבועות האחרונים עלו סימני שאלה סביב אופן השיווק של הפרויקט. מהנדס העיר פנה ליזם במכתב רשמי וביקש הבהרות בנוגע למהלך של מכירת מניות או זכויות שימוש במתחם עוד לפני השלמת הבנייה, תוך העלאת שאלות תכנוניות ומשפטיות.

גם ראש העיר, רועי גבאי, התייחס לנושא בסרטון שפרסם השבוע ברשתות החברתיות. לדבריו, לאורך כל הדרך פעלה העירייה לכך שהקאנטרי החדש יופעל כקאנטרי ציבורי, פתוח ונגיש לכלל תושבי יבנה. לדבריו, לאחר שנים שבהן הפרויקט התעכב, לפני כשנתיים יצא המיזם לדרך ואף גובש מתווה להפעלתו במודל ציבורי. כעת, לטענת העירייה, המהלך שמקדם היזם עלול לשנות את אופיו של המתחם, ולכן היא מתנגדת למודל של מכירת מניות ופועלת כדי להבטיח שהקאנטרי יישאר פתוח לכלל הציבור ולא יהפוך למתחם פרטי.

בשלב זה נותרו שאלות רבות ללא מענה. בין היתר מבקשים תושבים לדעת האם מדובר ברכישת מניה, בזכות שימוש קבועה, במנוי ארוך טווח או בהתחייבות מסוג אחר, ומה בדיוק יקבל מי שיצטרף למיזם.

בנוסף עולות שאלות באשר לעיגון המשפטי של הזכויות, האפשרות לבטל את ההתקשרות או להעבירה לאחר, הזכאות להחזר כספי במקרה של עיכובים או שינויים בפרויקט, זהות הגוף המוכר את הזכויות, קיומן של בטוחות לכספי הרוכשים והאם בעתיד יידרשו תשלומים נוספים, כגון דמי ניהול או עלויות תחזוקה.

עוד מבקשים תושבים להבין מי יהיה הגוף שיפעיל את הקאנטרי בפועל, האם תינתן עדיפות לתושבי יבנה, האם הציבור הרחב יוכל בעתיד לרכוש מנוי רגיל, והאם רכישת "מניה" או זכות הצטרפות תחייב תשלומים נוספים לאורך השנים.

מעיריית יבנה נמסר: "כל מהלך מחויב להתבצע כחוק, בשקיפות ותוך שמירה על האינטרס הציבורי. בעניין זה העירייה פועלת מול רשות מקרקעי ישראל ומול היזם על מנת להבטיח פתרון מוסדר."


◼️ חדשות יבנה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: פרטי

דילוג לתוכן