מבזקים
מהנאום ברמאללה לחדר החקירות בשומרון: ח"כ לשעבר נעצר בחשד להסתה לטרור החניכים בירושלים החליטו להנציח את ענר שפירא – וגייסו עשרות אלפי שקלים בעצמם בלי מתווכים ובלי רשתות: כך עשויה להשתנות הדרך שבה נקנה פירות וירקות לא מרכז קליטה של פעם: קריית מלאכי מתכננת כפר עולים עם אולפן, קהילה ו – WEWORK מהכיתה למשבר האנרגיה: בני הנוער בירושלים ילמדו לפתח פתרונות לעיר ירוקה יותר ילדים, הורים וסבים נפגשו בגינה אחת ברמלה – וזה הרבה יותר משתילה שדרות משנה תפקיד: מהחזית הביטחונית למעבדת החדשנות של ישראל 3 מיליארד שקל, 10,700 דירות ואצטדיון חדש: חולון בדרך למהפכת ענק רחובות מנסה לעצור את השיח המפלג: הפיילוט יתחיל מחברי המועצה חולון הצדיעה לנשים פורצות הדרך שמובילות שינוי בקהילה מגדלים של 50 קומות ואלפי דירות: כך תיראה ירושלים בשנים הקרובות אחרי 33 שנים בבית ספר אחד: סגנית המנהל מגבעת שמואל זכתה באות מצטיינת המחוז מההרס לתקומה: שברי הטילים ברחובות הפכו לפסל אריה בגובה 3.7 מטרים סכנת חיים בערד: גבר בן 44 נעקץ על ידי עקרב; מצבו קשה אופקים: שני פועלים נפצעו בינוני בתוך שעה בשני אתרי עבודה שונים בעיר היום: מזג אוויר נאה עם עלייה קלה בטמפרטורות; אזהרות רחצה ועומסי חום כבדים ברחבי הארץ הורי ירושלים נהנים ראשונים: תשלומי החינוך עוברים לארנק הדיגיטלי "MuniBox" "רמלה הופכת למרכז הלאומי החדש של ישראל": שר הביטחון ישראל כ"ץ בביקור עבודה אסטרטגי בעיר ירושלים: חובש איחוד הצלה הציל את חייה של בת 60 שפיתחה תגובה אלרגית חריפה תל אביב: אישה נפצעה באורח בינוני בכביש 2 (דרך חיל השריון)

סקר חדש: רוב הציבור מעדיף עסקה לשחרור החטופים

60% מהציבור הישראלי בעד מהלך מדיני או עסקי לשחרור החטופים, לעומת 31% בלבד שמעדיפים פעולה צבאית לכיבוש הרצועה

בצל המלחמה המתמשכת והמאבק הציבורי לשחרור החטופים, סקר חדש שנערך אמש ע"י חדשות 12 מצביע על מגמה ברורה: רוב הציבור בישראל תומך בקידום עסקה לשחרור החטופים – גם במחיר ויתורים.

על פי נתוני הסקר, 60% מהנשאלים השיבו כי הם בעד קידום עסקה – תוך שימוש בערוצים מדיניים ומשא ומתן. זאת לעומת 31% בלבד שהביעו תמיכה באופציה הצבאית: מבצע רחב היקף לכיבוש הרצועה לצורך השגת מטרה זו.

הממצאים משקפים את הקרע הציבורי סביב השאלה כיצד יש לנהוג מול המציאות המורכבת בעזה, והם מציבים אתגר משמעותי בפני מקבלי ההחלטות בירושלים – בין אם לבחור בדרך הצבאית, ובין אם לנסות לייצר לחץ בינלאומי שיביא לעסקה.

תמיכה בעסקה – הציבור מייחס חשיבות לחיי החטופים ורואה בהחזרתם הביתה יעד עליון, גם אם המשמעות היא ויתורים כואבים.

תמיכה במבצע צבאי – המיעוט שמאמין בכיבוש הרצועה סבור כי רק מהלך כוחני יביא לשחרור החטופים ויחזק את ההרתעה.

השלכות פוליטיות – לממצאים עשויה להיות השפעה על הדיון בכנסת ועל עמדת הממשלה, הנדרשת לקבל החלטות קשות בימים הקרובים.

הסקר האחרון ממחיש את המתח הציבורי בין שתי הגישות המרכזיות – עסקה מדינית לעומת מבצע צבאי. אך המסר הבולט שעולה ממנו הוא אחד: הציבור הישראלי רוצה לראות את החטופים חוזרים הביתה, ובמהרה.


◼️ חדשות מהארץ ומהעולם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות מלחמה בישראל חרבות ברזל בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

דילוג לתוכן