מבזקים
פיגוע ירי בכביש 35 – 5 נפגעים, בהם שניים במצב אנוש צריכים לחדש דרכון? מ – 1 בנובמבר תוכלו לשלם פחות, גם אם התור רק באפריל כפר סבא על הכוונת: המדינה מאיימת לחייב את הוועדה המקומית בכפל עלות סקר עבירות הבנייה התלונות על קופות החולים: מי מובילה במספר הקבילות, ואיפה נמצאו הכי הרבה מוצדקות? מה – 1 בנובמבר נשלם יותר על ביצים: אלה המחירים החדשים בסופר מידע אישי של 138 מבוטחים נחשף לסוכן לא מורשה: מנורה מבטחים נקנסה ב – 256 אלף שקל אשקלון ואשדוד: שמונה נעצרו בחשד לשהייה בלתי חוקית, שניים ניסו להימלט מהשוטרים כפר סבא: קווי המתח הגבוה הוסרו מרחוב הרצל והועברו אל מתחת לקרקע אילת: תרומה מקנדה הפכה לבית לילדים שהוצאו מבתיהם גדרה: חברותיה ובנות משפחתה של קרן בן בסט ז"ל צעדו בבגדים שעיצבה התראה מטאורולוגית בישראל – זו התחזית לימים הקרובים אלי יצפאן, סדנאות וטיול: מה מחכה לאזרחים הוותיקים בקריית מלאכי בנובמבר? שבוע של חסימות ורעש ברחובות: עבודות הקו הכחול שוב משבשות את התנועה בעיר עיריית חולון השלימה את שדרוג שני הרחובות המרכזיים בשכונת ח-370: כבישים חדשים, תאורה, מדרכות ופיתוח סביבתי רמת גן: תושב העיר נאשם בסחר בסמים דרך טלגרם – גם לקטינים חסימות לילה באזור אשדוד: רחוב הנפט ייסגר לכיוון דרום במסגרת עבודות בכביש 41 בן 16 נפצע בינוני באירוע אלימות בירושלים ופונה לחדר הטראומה דיווח ראשוני: פיגוע ירי סמוך לצומת יהודה ירי הבוקר ברמלה: גבר בשנות ה – 30 לחייו נפצע קשה בג'ואריש, המשטרה פתחה במצוד התפנית בפרשת העובר שהושאר בבית החולים בירושלים: המשטרה קבעה שלא בוצעה עבירה

עובדי אוניברסיטת בן-גוריון יוצאים למאבק: "הנהלה בחרה להפר את הכללים – לא נשתוק"

מועצת העובדים חושפת הפרות הסכמים קיבוציים, אפליה כלכלית ופגיעה בתנאי עבודה – וקוראת לכלל העובדים להצטרף לצעדי המאבק

מועצת העובדים באוניברסיטת בן-גוריון במרחב הנגב הודיעה השבוע על צעדי מאבק נגד ההנהלה, בעקבות מה שתואר כ"פרות חמורות של זכויות עובדים ודפוס התנהלות בעייתי ורחב היקף".

לפי המועצה, ההנהלה הפרה הסכמים קיבוציים על ידי יצירת חוזים אישיים בניגוד להסכמים, מיקור חוץ לא מבוקר, אי קיום נהלי קידום סדירים ואיוש משרות על ידי פנסיונרים בניגוד לנהלים המוסדיים. כמו כן, נחשפה אפליה כלכלית, הכוללת העברת תוספות שכר ומענקים לא תקניים לכאורה לצד קיצוצי שכר לעובדים מן השורה במסגרת "מתווה חרבות ברזל", ודילול תקציבי סל הרווחה.

המועצה מציינת גם פגיעה בתנאי העבודה הכוללת ביטול חד-צדדי של פגרת הקיץ והארכת תקופות ניסיון ללא תיאום עם נציגות העובדים. נציגי המועצה טוענים כי קיימת התנהלות עוינת מצד מחלקת משאבי האנוש, הנוגדת את מדיניות "הדלת הפתוחה" שהייתה נהוגה שנים רבות.

יו"ר מועצת העובדים אבנר מזרחי הצהיר: "כל הניסיונות שלנו לפתור את הבעיות בדיאלוג ושיתוף פעולה עלו בתוהו. ההנהלה בחרה להתעלם שוב ושוב מהפניות שלנו ולנקוט בהתנהלות חד צדדית שרומסת זכויות בסיסיות – אנחנו לא נאפשר זאת יותר."

בימים הקרובים תכנס המועצה לאספת עובדים דחופה, בה יוצגו ויאושרו צעדי המאבק. המועצה קוראת לכלל העובדים להצטרף למאבק, ומדגישה שמדובר בהגנה על עקרונות יסוד בסיסיים של זכויות עובדים.

יו"ר מרחב נגב בהסתדרות, נורברט בוקובזה, הביע תמיכה מלאה במאבק וציין: "נעמוד עם כל הכלים העומדים לרשותנו לטובת עובדי האוניברסיטה במסגרת מאבקם הצודק. אני קורא להנהלה לחדול במיידי מכל התנהלות פוגענית ולהגיע אל שולחן הדיונים כדי למצוא פתרון מהיר שיהיה לטובת כל הצדדים."


◼️ חדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר שבע והנגב

לחצו כאן
דילוג לתוכן