מבזקים
שני אחים מקריית גת נעצרו בחשד לשוד: הקורבן הותקף באמצעות קסדה נתניה בדרך לחיבור מהיר יותר לכביש 6: אושרה להפקדה תוכנית מחלף אלכסנדר רעול פנים, גז פלפל וסכין: כתב אישום על סדרת מעשי שוד ביבנה ובנס ציונה בת 77 מבאר שבע נעדרת מאז היום: המשטרה מבקשת סיוע באיתורה כמעט 5 ק״ג קוקאין נתפסו ליד באר שבע – שני תושבי תל שבע נאשמים דירה בבאר שבע נסגרה ל־30 יום: המשטרה מצאה ז׳יטונים, קלפים וחומר החשוד כקריסטל שנת השירות החדשה בערד יצאה לדרך: המשימה הראשונה של חניכי "קול־גיא" עץ ושיר לכל נופל: יער "חרבות ברזל" ייחנך בעוטף עזה ב־4 באוקטובר בן 24 מרמת גן נעדר מאז הצהריים: המשטרה מבקשת סיוע באיתורו בן 30 נפגע מרכבת בירושלים ונפצע קשה – אישה נוספת נפגעה קל 130 שקל לחודש: שלושה חוגים חדשים לילדי החינוך המיוחד בקריית מלאכי עיר היין, אשקלון: בן 12 נפגע מרכב ברחוב ארגמן גאווה לאשדוד: אות שר החינוך ללכידות החברתית והתקווה הישראלית הוענק לעיר סטודנטים בנס ציונה, שימו לב: מלגות של עד 12 אלף שקל – וההרשמה נפתחת מחר אילת: בת 13 נפלה מגובה של 6 קומות – מצבה קשה סוכות בקריית מלאכי: מופעים בחינם, מסיבת מים, נינג׳ה והקפות שניות בן 20 עבד במחסן, חזר בלילה – וגנב סירים בשווי 2,100 שקל בת ים: 60 מנהלות ומדריכות נחשפו למודל החדשנות בגיל הרך בעיר סדרת הצתות באשדוד: האחראי אותר וישלם 32 אלף שקל מתיחות בעיריית אשדוד: ועד העובדים הורה שלא לקיים פגישות בענייני זכויות ותנאי העסקה ללא נציגותו

עיריית רמת גן הגישה תביעה לפינוי פולשים מקרקע ציבורית

עיריית רמת גן ממשיכה במאבק להשבת שטחים לתועלת הציבור: הגישה תביעה לפינוי פולשים מקרקע ציבורית ענקית ברמת חן בשווי עתק | ראש העיר: שטח ציבורי צריך לשמש את הציבור, נקודה

עיריית רמת גן, בהובלת ראש העיר כרמל שאמה הכהן, ממשיכה במאבק חסר פשרות על כל שטח ציבורי שנגזל מהציבור או מוחזק שלא כדין על ידי גורמים פרטיים בין כאלה שהיו מקורבים לצלחת ובין כאלה שהטילו מורא.

לאחר שבחודש הקודם הודיעה על ביטול הסכם חכירת המשנה של אצטדיון וינטר במטרה להשיבו לפעילות ספורטיבית סדירה ותקינה, כעת העירייה הגישה תביעה לפינוי פולשים ממקרקעין בייעוד ציבורי ברח' יאיר 43.

בתביעה העירייה טוענת כי הנתבעים עושים שימוש בשטח לצרכים פרטיים ומסחריים, הכוללים הקמת בתי מגורים, מסעדה, מועדון ג'ודו, בריכת שחייה, משרד לתיווך נדל"ן, מרכז יוגה ועוד – שימושים שלמעשה סותרים את מטרת החכירה מול רשות מקרקעי ישראל.
זאת ללא הסכם בתוקף עם העירייה וללא היתרי בנייה כדין, כפי שנקבע כבר בפסק דין קודם.

במשך למעלה משנתיים ניהלה העירייה משא ומתן בדרכי נועם מתוך רצון להגיע לפינוי השטח והשבתו לציבור ללא צורך בהתערבות משפטית, אך המשא ומתן לא צלח. על כן, לא נותר בידיה של העירייה אלא לפנות לערכאות משפטיות.
בשכונת רמת חן ישנה מצוקת מקום משמעותית במבני חינוך, ומטרת השטח היא לשמש עבור כך.

במסגרת ההליכים המשפטיים העירייה תדרוש סעד כספי בגין אובדן רווח ציבורי עקב השימוש הפרטי בשטח.

כתב התביעה הוגש לבית משפט השלום בתל אביב, באמצעות עורכי הדין שי גרנות, יהודה אילוק וקורל קורנבלום ממשרד בלטר גוט אלוני ושות', ובליווי מ"מ היועמשית עו"ד אפרת קונפינו ועו"ד ספיר מזרחי מהשירות המשפטי של העירייה.

חן כהן גינון, מנהלת האגף לפיתוח כלכלי האמון על השבת השטחים הציבוריים לרשות הציבור הסבירה: אנחנו ממשים את מדיניות ראש העיר, ונאבקים עבור הציבור על כל מטר שמגיע לו. לא ייתכן שבתי ספר יהיו מלאים עד אפס מקום בעוד בשכונה ישנו שטח ציבורי בייעוד לחינוך שהשתלטו עליו פולשים בעבר ואנחנו נעמוד מנגד״.

ראש העיר, כרמל שאמה הכהן הוסיף: ״מזה שש שנים אני מוביל מדיניות ברורה וחד ערכית – שטח ציבורי צריך לשמש את הציבור, נקודה. בין אם זה באיצטדיון וינטר ובין אם זה בשכונת רמת חן, אנחנו מחויבים להשיב לציבור את מה ששלו ולמצות את הפוטנציאל בשטחים הציבוריים עד תום, בוודאי נוכח המצוקה הגוברת בשטחים ציבוריים בעיר הותיקה. גורמי המקצוע עשו כל מאמץ להגיע בדרכי שלום להחלטה הדדית עם הפולשים על השבת השטח לציבור, אך לצערי המשא ומתן כשל והזמן שאיבדנו במשא ומתן, למעלה משנתיים, הוא זמן יקר. אנחנו נמשיך להיאבק עבור הציבור על מה שמגיע לו, זו המחויבות שלנו ולשם כך הציבור בחר בנו״.

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית רמת גן

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רמת גן

לחצו כאן
דילוג לתוכן