מבזקים
קיבלתם SMS על חוב לעיריית באר שבע? אל תלחצו על הקישור מחצית שנייה גדולה לאליצור יבנה: 78:66 על חבל מודיעין בדרך לרבע הגמר פעם שנייה בתוך פחות משלושה חודשים: 60 שוהים בלתי חוקיים אותרו באותו אתר בנייה בקריית אונו חולון תתכנס לזכור: עצרת עירונית לציון 7 באוקטובר ומלחמת חרבות ברזל ישראלים תקועים בצפון אתיופיה: גדי יברקן מרחובות פנה בבקשה לקדם חילוץ רכב נגנב מגן יבנה, המרדף הסתיים בראשון לציון: קטין נעצר בתוך הרכב מתכננים לצאת בחול המועד? הטמפרטורות יורדות והגשם עשוי לחזור גם למרכז מה שמים ליד הארוחה? שני סלטים קלים ורעננים לשולחן סוכות אילת כמעט מלאה, ירושלים רק על חצי: הפער הגדול שנחשף במלונות הציג עצמו כ״צדיק נסתר״ ודיבר על ״תיקונים רוחניים״: 18 שנות מאסר לרב משה יזדי מירושלים שנת הלימודים כבר התחילה: רחובות יוצאת למכרז תל״ן לכיתות א׳ – ו׳ ומה זה עלול לעלות להורים? דרמה בקריית גת: תינוקת בת שמונה חודשים ננעלה ברכב וחולצה כשהיא סובלת מחום נעדרת מאז 22 בספטמבר: המשטרה מבקשת את עזרת הציבור באיתור Lemlem Teshale Alemu מאשקלון בהלה על הבמה בראשון לציון: ירדנה ארזי מעדה ונפלה – והמשיכה לשיר 800 שוברים ובירה ב – 10 שקלים: ההטבה החדשה בפסטיבל הבירה ברחובות “כבר חלק מהקהילה”: בערבה חגגו 45 שנה במחווה לעובדי החקלאות מתאילנד M16, אקדחים וחמישה עצורים: סוף שבוע של פעילות משטרתית ברהט 515 דירות במקום 139: תוכנית ההתחדשות במתחם הפלמ"ח בשדרות אושרה להפקדה ארבע שקיות חומר החשוד כסם וסכין נתפסו על חשוד בקריית גת פסולת במים ובשוברי הגלים באשקלון: העירייה דורשת לבדוק מה המקור
כסף

עכשיו זה סופי: כרטיסים נטענים לרכישת מזון ומוצרים חיוניים יחולקו לאוכלוסיות מוחלשות ברחובות

כסף

הפרויקט הארצי "ביטחון תזונתי למשפחות מוחלשות", ביוזמת משרד הפנים ובשיתוף הרשויות המקומיות יוצא לפועל שוב, לאחר שנעצר בכל הארץ בהחלטת בית המשפט. בשלב זה משרד הפנים מבצע התארגנות מחודשת להפעלת הפרויקט, וטרם ניתנו הנחיות ביצועיות על אופן ביצוע חלוקת התלושים על ידי זכייני המכרז של משרד הפנים לביצוע החלוקה.

מיהם הזכאים לכרטיסים הנטענים? משפחות המתגוררות ברחובות וזכאיות להנחה של 70% ומעלה בתשלום הארנונה מטעמי הכנסה מועטה: משפחות שכבר הוכרו כזכאיות להנחה של 70% בארנונה בגין הכנסה מועטה – אינן צריכות להגיש בקשה לקבלת הכרטיסים, ואמורות לקבל אותם גם ללא הגשת בקשה.

יחיד או משפחה הרשומים כזכאים להנחה בארנונה בגין קבלת גמלת הבטחת הכנסה בנוסף לזכאות לאחת מהקצבאות הבאות: קצבת זקנה, קצבת שארים, קצבת תלויים או נכות בשל פגיעה בעבודה מביטוח לאומי – העיריה תדווח על הזכאות ישירות למשרד הפנים. גם משפחות אלו אמורות לקבל את כרטיסי המזון ללא הגשת בקשה.

משפחות אשר סבורות כי הן זכאיות בהתאם לקריטריונים שנקבעו ע"י משרד הפנים (ראו טבלה להלן), ואינן נמנות עם שתי הקבוצות שלעיל, יגישו את טופס הבקשה המקוון באתר העירייה עד ליום 25.03.2021 בקישור  https://www.rehovot.muni.il/750/

הקריטריונים לזכאות

להלן הקריטריונים לפי גובה הכנסה המזכים בהנחה, עפ"י מבחן הכנסה שנקבע ע"י משרד הפנים:

הכנסה נחשבת לצורך העניין היא הכנסה ברוטו של כל המתגוררים בבית מכל מקור הכנסה. הכרטיסים ישלחו לבתי התושבים שימצאו זכאים ע"י ספק חיצוני מטעם משרד הפנים.

היקף הסכומים בכרטיסי המזון

למקבלי הנחה מעל 70% בגין מיעוט הכנסה: כל ראש משפחה ובן זוגו/תו זכאי/ת לכרטיס נטען בסך 300 ₪, כל נפש נוספת זכאית לסכום בגובה 225 ₪. הסכום המקסימלי אליו משפחה יכולה להגיע הינו 2,400 ₪ לפעימה אחת. למקבלי גמלת הכנסה בנוסף לזכאות לאחת מהקצבאות הבאות: קצבת זקנה, קצבת שארים, קצבת תלויים או נכות בשל פגיעה בעבודה מביטוח לאומי: כל ראש משפחה ובן זוגו/תו  זכאי/ת לכרטיס נטען בסך 300 ₪ (אין זכאות למתגוררים נוספים).

עירית רחובות מעמידה לרשות הזכאים שזקוקים לסיוע בהגשת הבקשה מוקד סיוע טלפוני של ש.י.ל – שירות יעוץ לאזרח בימים א'-ה' בין השעות 9:00-12:00, בימים א', ג' בין השעות 13:30-18:30 בטלפון 08-9392758/2685.

בשלב זה משרד הפנים נערך לביצוע המעשי של חלוקת תווי המזון, ועם קבלת ההנחיות המעשיות ממשרד הפנים  תפרסם העירייה את פרטי נוהל החלוקה. לדברי ראש העיר, רחמים מלול: "אנו שמחים ליישם את  פרויקט "ביטחון תזונתי למשפחות מוחלשות" בעיר רחובות, על מנת לסייע ליחידים ומשפחות אשר זקוקים לכך. תקופת הקורונה פגעה במשפחות רבות, והחלישה עוד יותר את המשפחות שהיו זקוקות לסיוע עוד קודם. הפרויקט יאפשר לכל הזקוקים לכך בעיר לרכוש מזון ומוצרים חיוניים בכבוד כבר בקרוב".

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן