מבזקים
נס ציונה: לוחם "עוקץ" נעל בשוגג את הכלב ברכב – מתנדב "ידידים" חילץ אותו בשלום פנים לקהילה: אלעד חכים בובי – האברך מאשדוד שמקדש שם שמיים ונלחם על החיים בכבישים חיפושים נרחבים אחרי נעדרת בסיכון, בת 78, מפתח תקווה המשרד לשירותי דת אישר את נישואיהם של עדן פינס ואושר כהן אימה בדוכן מפעל הפיס באשדוד פנים לקהילה: אברהם איצקוביץ – הנגן מאשדוד שעובד בחברה קדישא ונלחם על החיים בשטח כמתנדב איחוד הצלה פנים לקהילה: מתנדב איחוד הצלה מבני עייש, אלכס סק – מהטרגדיות ששינו את חייו ועד להחייאה המוצלחת על השכן ביישוב מוות בבדידות בדימונה: גופת אישה בת 54 אותרה במצב ריקבון מתקדם לאחר ימים פציעה חודרת ברהט: צעיר נפצע בינוני באירוע אלימות במתחם 2 בעיר המגפה השקטה מכה שוב: גופת אישה בת 76 אותרה במצב ריקבון מתקדם באשקלון אירוע אלימות חריג בבית מלון באילת: תושב בת ים נעצר פלילים בנתניה: צעיר נאשם בהחזקת סם מסוג MDMA בדירה שכורה בעיר נס ברחובות: במהלך פעולות ההחייאה על הילדה – חזר הדופק; הציבור נקרא לקרוע שערי שמיים "הבדיקה הנומרולוגית שפתחה את המזל": עשרות משתתפים בערב פנויים-פנויות בגבעת שמואל דרמה בצפון: מיירט שוגר לעבר מטרה חשודה; כטב"ם של חיזבאללה נפל בדרום לבנון המגפה השקטה של הנשים בישראל והמהלך מעורר ההשראה של לבנת פורן: "שאף אישה לא תישאר לבד" אירוע אלימות בבאר יעקב: בן 45 נפצע באורח בינוני צו איסור פרסום הוסר: המשטרה מבקשת את עזרת הציבור באיתור חשוד בניסיון רצח באילת רחובות: ילדה כבת 9 פונתה במצב אנוש תוך כדי החייאה לאחר שטבעה באמבטיה 6 צוותי כיבוי נאבקים בשריפה באזור התעשייה הצפוני באשדוד

עלייה חדה בכמות הקניות בחודש נובמבר

בחווה האקולוגית "עם הטבע" מדגישים את ההבדל בין נובמבר- חודש הצרכנות העולמי, עם כמות מוגזמת של דילים ומבצעים בכל רשת ותחום אפשרי לבין כסלו – חודש חג החנוכה, שמסמל את כוח הצמצום לחולל נסים:

חודש כסלו החסכוני מול נובמבר הפזרני
בחווה האקולוגית "עם הטבע" מדגישים את ההבדל בין נובמבר- חודש הצרכנות העולמי, עם כמות מוגזמת של דילים ומבצעים בכל רשת ותחום אפשרי לבין כסלו – חודש חג החנוכה, שמסמל את כוח הצמצום לחולל נסים: מעטים מול רבים ופח קטן שמספיק לשמונה ימים מלאים של אור.
בנובמבר האחרון, בשיתוף עם ארגון "גרינפיס ישראל", ערכו ב"עם הטבע" מסיבת החלפות לילדים ולמבוגרים.
מעיין אגמון, נציגת גרינפיס שליוותה את האירוע: "נתונים מהעולם ומישראל מצביעים על עלייה חדה בכמות הקניות בחודש נובמבר שמסמלת השתלטות של תרבות צרכנות היתר ואיתה את הנזקים הסביבתיים האדירים של תרבות זו. אנחנו בחרנו לנסות לקדם תרבות אלטרנטיבית ששמה במרכז ערכים של סביבה, קהילתיות ורווחה על פני ערכים של צרכנות וחומריות מזיקה".
למסיבת ההחלפות קדמה קריאה לילדים והורים, להביא איתם משחקים, צעצועים, ספרים ובגדים במצב מעולה שכבר אין בהם שימוש בבית. במהלך האירוע, עשרות פריטים הועברו בין הילדים, שלמדו שאפשר להתחדש בפריטים מקסימים בלי להוציא כסף, בלי לנצל משאבים נוספים של כדור הארץ, באוירה קהילתית שמחה וחגיגית.
"בדרך זו בחרנו לתווך לילדים, גם בגילם הצעיר, ערכים של צרכנות נבונה ואקטיביזם סביבתי-חברתי", מסבירה אורלי קנת, מנהלת "עם הטבע".
בהמשך הגיעו לחווה בחורות, נשים וגם מספר גברים. אלו הביאו פריטי לבוש ואקססוריז למסירה ויצאו עם בגדים ונעליים, מבלי שיוציאו שקל אחד כדי להתחדש ולרענן את המלתחה.
העונג של לחזור הביתה עם בגדים, משחקים, צעצועים חדשים, במצב מעולה, בלי לגהץ את כרטיס האשראי, בלי אריזות, שקיות ומשלוחים ועם חיבורים קהילתיים מזכיר לנו איך שווה לחיות בעולם הזה. מסכמת אורלי קנת את האירוע.
***
בחנוכה יתקיים בחווה "פסטיבל יצורי הלילה"- סיור עששיות תיאטראלי אינטראקטיבי לכל המשפחה. כל התלבושות, התפאורה ומאות העששיות שיאירו את שבילי היער עשויים מחומרים בשימוש חוזר.

צילום: עם הטבע

דילוג לתוכן