מבזקים
הרצליה: תושבים דיווחו על ריח שריפה חריף ברחבי העיר ירושלים: אפיפן הציל את חייה של ילדה בת 7 נתיבות: שלושה פועלים נפלו מגובה של כ־8 מטרים; אחד מהם במצב קשה באר שבע: ילדה בת 6 פונתה במצב בינוני לאחר שככל הנראה נעקצה בידי עקרב צהוב נס ציונה: אפיפן הציל את חייה של צעירה רגישה לאגוזים לוד: חובש איחוד הצלה הציל תינוקת בת 8 חודשים תחזית חמישי: גשם מקומי בצפון וירידה קלה בטמפרטורות מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר חדש ברחובות: ילדים יוכלו לקבל טיפולים מורכבים בלי להגיע לבית החולים מהבמות הגדולות בעולם לביתה של רחל מאופקים: הביקור המיוחד של בוי ג'ורג' מזכרת בתיה תתכנס למרוץ לזכר יוני שמוכר, עם מסלול נגיש לכולם שרד את הקורונה ואת המלחמה, אבל עכשיו נפרד ממודיעין: הבר המוכר סגר את הדלתות כיוון M16 לעבר אביו, סבתו וילדים וירה בשטח בית ספר: בן 18 מרהט נאשם

עם 11 רבי אמנים – אליפות ישראל בשחמט האיכותית ביותר בכל הזמנים מגיעה לאילת

התחרות הכי יוקרתית שיש לשחמט הישראלי להציע תתקיים בין ה-19-28.1.2025 בעיר הכי דרומית בישראל. האירוע יתקיים בהובלת מפעל הפיס, עיריית אילת, תאגיד התיירות של אילת ואיגוד השחמט בישראל. יו"ר איגוד השחמט בישראל, ד"ר צביקה ברקאי: "זו תהיה חוווייה יוצאת דופן"

39 השחמטאים הטובים בארץ יפתחו בעוד כשבועיים באילת את אליפות ישראל בשחמט האיכותית ביותר מאז ומעולם.

התחרות הכי יוקרתית שיש לשחמט הישראלי להציע תכלול לא פחות מ-11 רבי אמנים (הדרגה הגבוהה ביותר) ותיערך בין ה-19-28.1.2025 במלון ישרוטל ים סוף אילת. "זו אליפות ברמה הכי גבוהה שיש, עם מיטב השחמטאים בישראל", הבהירו באיגוד השחמט הישראלי. "מקווים שהקהל הישראלי יגיע לעיר הכי דרומית בישראל ויהנה מחגיגת שחמט ייחודית".

אילת, שמיצבה את עצמה בשנים האחרונות כעיר ספורט, תארח גם את אליפות השחמט והאירוע יתקיים בהובלת מפעל הפיס, עיריית אילת, תאגיד התיירות של אילת ואיגוד השחמט בישראל.

לאליפות נרשמו כבר 32 שחמטאים ו-7 שחמטאיות – הטובים ביותר בארץ. היא תמשיך את המומנטום האדיר של השחמט הישראלי, שכלל את 'אליפות העל' שנערכה בספטמבר האחרון בירושלים והציגה לראווה שני אלופי עולם ואת הקצפת של השחמט בכחול-לבן. כמו כן, נרשמו הצלחות רבות לשחמטאים ישראלים בזירה הבינ"ל – גם בתקופה המאתגרת שהמדינה נמצאת בה מאז ה-7 באוקטובר. בתחרות יחולקו פרסים בשווי שיא של למעלה מ-100 אלף שקל.

שיטת התחרות תהיה בת 9 סיבובים בשיטה השווייצרית. קצב המשחקים: 40 מסעים ראשונים ב-90 דקות ועוד 30 לסיום המשחק, עם תוספת של 30 שניות לכל מסע, החל מהמסע הראשון.

אירוע הפתיחה, כאמור, יתקיים ב-19.1 כאשר האליפות תמשך עד ל-28.1 אז יוכרזו אלופי ישראל בשחמט במסגרת טקס הסיום החגיגי. בתוכנית, לקיים לאורך האליפות הפנינג שחמט במוסדות שונים בעיר אילת ולשלב את הקהילה המקומית בחגיגת שחמט במטרה להנגיש את משחק המלכים לתושבי הסביבה.

מנכ"ל איגוד השחמט, גיל בורוחובסקי, ציין כי "לאילת יגיעו השמנת של השחמט הישראלי ומדובר באחת האליפויות החזקות והטובות שהיו כאן בשנים האחרונות". יו"ר איגוד השחמט בישראל, ד"ר צביקה ברקאי, הוסיף: "לפני הכל, גם בזמנים מאתגרים כמו שמדינת ישראל חווה מאז ה-7 באוקטובר אשתקד, אנחנו לא שוכחים לרגע את החטופים והחיילים ששומרים עלינו. השנה החלטנו להנגיש בעוד מקומות את האליפות והחלטנו על אילת – שתספק חווייה יוצאת דופן לאירוע הגדול ביותר של השחמט הישראלי. מדובר באליפות מקצוענית ומקצועית, שאף אחד לא יודע באמת איך היא תיגמר. כולם יכולים לזכות בתואר".

ראש עיריית אילת אלי לנקרי סיכם: ״אני שמח ומברך על שיתופי פעולה מצוינים שמאפשרים לנו לארח באילת את האירועים הגדולים והמרכזיים ובתוכם גם את אליפות השחמט, ולהמשיך את המומנטום האדיר של הנגשת המשחק ככלי משמעותי לעיצוב ערכים וחשיבה אסטרטגית כבר בגני הילדים שלנו".

 

◼️ הצטרפו לחדשות אילת בווטסאפ  לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יח"צ

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אילת והערבה

לחצו כאן
דילוג לתוכן