מבזקים
נתיבות: משאית פגעה בעמוד חשמל ברחוב רבי עקיבא הרצליה: תושבים דיווחו על ריח שריפה חריף ברחבי העיר ירושלים: אפיפן הציל את חייה של ילדה בת 7 נתיבות: שלושה פועלים נפלו מגובה של כ־8 מטרים; אחד מהם במצב קשה באר שבע: ילדה בת 6 פונתה במצב בינוני לאחר שככל הנראה נעקצה בידי עקרב צהוב נס ציונה: אפיפן הציל את חייה של צעירה רגישה לאגוזים לוד: חובש איחוד הצלה הציל תינוקת בת 8 חודשים תחזית חמישי: גשם מקומי בצפון וירידה קלה בטמפרטורות מחוץ לבית הנשיא בירושלים: מאות צעירים צפויים להפגין בדרישה לממשלת אחדות מתקני משחק חדשים וגם מתחם אוכל: השינוי שמתכננים בפארק אריק איינשטיין ברמלה אושר רובע הנרקיסים בדימונה: 1,060 דירות ומלון בן 250 חדרים בדרך למרות צו הסגירה: עוד חמישה שב"חים אותרו במתחם בבית חנינא, וחלקו נהרס כמעט 10,000 דירות מתוכננות בקריית גת, אבל רק מתחם אחד מסומן בביצוע: מה קורה בשכונות הוותיקות? "גם פעם אחת היא יותר מדי": רחובות יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים אחרי יותר משלוש שנים: הבשורה שחיכו לה תושבים בהרצליה ההנחה המטעה, השעון שסופר לאחור והחיוב המיותר: האזהרה לקראת מבצעי נובמבר חדש ברחובות: ילדים יוכלו לקבל טיפולים מורכבים בלי להגיע לבית החולים מהבמות הגדולות בעולם לביתה של רחל מאופקים: הביקור המיוחד של בוי ג'ורג' מזכרת בתיה תתכנס למרוץ לזכר יוני שמוכר, עם מסלול נגיש לכולם שרד את הקורונה ואת המלחמה, אבל עכשיו נפרד ממודיעין: הבר המוכר סגר את הדלתות

עצרת הזיכרון לשואה ולגבורה 2025 בבאר שבע

הטקס בהנחיית יגאל רביד מופק על ידי עיריית באר שבע בהובלת אגף האירועים בחברת ׳כיוונים׳ ועמותת ׳עמך׳.

ערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה, ייפתח בבאר שבע בעצרת מרכזית שתתקיים ביום רביעי, 23/04/25 בשעה 20:00 במשכן לאמנויות הבמה. במסגרת הטקס ובתום דברים שיישא ראש העיר רוביק דנילוביץ׳, ידליקו שורדי השואה: אגים ורדרי, מגדלנה שונווטר, רחל טרטקובסקי, בני ינקו, לוסיה סטרוסלסקי ואסתר קליפצקיה נרות לזכרם של הנספים.

לאחר הדלקת הנרות ייקרא פרק תהילים ע"י מנהל בית חב״ד המרכזי בעיר, הרב זלמן גורליק, קדיש יאמר ע"י הרב ישראל חדאד ותפילת 'אל מלא רחמים' ישא יצחק אייזיקוביץ׳. בהמשך הערב יעלו תלמידי המרכז למצוינות בתיאטרון, בבה״ס למשחק ״גודמן" את המחזה ״חוטי זיכרון״ מאת ליאור זכאי – יצירה המבוססת על עדותם המטלטלת של חוה מינצברג, אריה רייטר ויהודית פרידמן, שורדי שואה תושבי באר שבע. המחזה מזמן מפגש בין דורות, קורא לשמר את זיכרונות העבר ומזכיר היום, יותר מתמיד עד כמה חשוב למצוא את האור גם ברגעים החשוכים ביותר. זהו סיפור אישי על הישרדות, כאב ואובדן אך יותר מהכל על אמונה ותקווה לעתיד טוב יותר.

הטקס בהנחיית יגאל רביד מופק על ידי עיריית באר שבע בהובלת אגף האירועים בחברת ׳כיוונים׳ ועמותת ׳עמך׳.

בנוסף, בימים הקרובים כמו בכל שנה יתקיימו מפגשי "זיכרון בסלון", מסורת ישראלית לציון יום הזיכרון לשואה ולגבורה. מפגשים אישיים, משמעותיים ומרגשים שמתקיימים מדי שנה באלפי סלונים במקביל. במסגרת המפגשים שיתקיימו בין היתר בבתים פרטיים ובמרכזים קהילתיים ברחבי העיר יפגשו תושבים עם אנשי עדות שיספרו את סיפור גבורתם, ישתפו בסיפורי שואה ותקומה.

לפרטים נוספים ולהרשמה להשתתפות בערבי "זיכרון בסלון" יש להיכנס לאתר חברת 'כיוונים' או לחייג למוקד התרבות והפנאי 8305 * .

הצטרפו לחדשות באר שבע והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות עיריית באר שבע

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של באר שבע והנגב

לחצו כאן
דילוג לתוכן