מבזקים
שוד אלים באשדוד: שלושה חשודים נעצרו לאחר תקיפת אזרח זר באבן "ביחד נשים לזה סוף": ראשון לציון יוצאת למאבק באלימות כלפי נשים תעלומה בפתח תקווה: גופת גבר במצב ריקבון אותרה סמוך לצומת גנים סערת דני קושמרו מחריפה: ארגון "בצלמו" דורש סנקציות כספיות והתנצלות פומבית שלוש שנים חי ברחובות ובחופי אילת: הלוחם שנפצע חוזר לחיים דרך המוזיקה אירוע חריג בלוד: רוכב אופניים התנגש ברכב חונה ברחוב בר כוכבא אזהרה צהובה בישראל: שרב וחשש מוגבר לשריפות – ומתי יגיע הגשם? שתי זירות בפתח תקווה: חשד לרצח אישה, בעלה נמצא מת בסמוך אילת: קריאה לתרומות שיאפשרו לילד לחגוג יום הולדת ים מאיר קרן: ״תושב נתניה צריך להרגיש בטוח בבית שלו״ קריית גת: ערב של עוצמה ונתינה לזכר עדן מולאי ז״ל חיים ביבס נפרד מאמו לילי ז״ל: ״לעד אשא אותך בליבי״ הסריקות במערב ראשון לציון הסתיימו: לא נמצאו חומרים מסוכנים אירוע דקירות הלילה באשקלון: גבר כבן 40 נפצע באורח בינוני שגריר קזחסטן ביקר בנמל אשדוד לקידום קשרי הסחר לא כל אלימות משאירה סימנים: בנס ציונה ילמדו לזהות נורות אזהרה בזוגיות איילון ייחסם ל – 16 וחצי שעות: החסימות שצפויות לשבש את התנועה באזור הרצליה חשד לרצח בפתח תקווה: אישה נרצחה באירוע אלימות – המשטרה פתחה בחקירה 100 שקל לחמישה ימים: ההרשמה לקייטנות חנוכה בבאר טוביה נפתחה חולון רוצה לשלם פחות על חשמל: האם גם התושבים ירוויחו מזה?

ירושלים: סיפור גבורתם של יהודי דנמרק בשואה מוצג בכיכר ספרא

תערוכת "עושים שינוי" נפתחה לקהל הרחב. בתערוכה מתואר סיפורם של יהודי דנמרק בשואה דרך 17 דיוקנאות של אנשי הקהילה

דיוקנאות יהודי דנמרק בתקופת השואה מוצגים לצד סיפור הצלתם וסיפורי יהודי דנמרק בשואה. התערוכה נפתחה בבניין עיריית ירושלים בכיכר ספרא. במעמד הטקס השתתפו סגני ראש העיר, שגריר דנמרק בישראל, נציגי המשפחות ומכובדים נוספים.

לפני 82 שנה, באחד הרגעים הנועזים של מלחמת העולם השנייה, יצא לדרך מבצע ההצלה ההירואי של יהדות דנמרק. בלילה, בסירות דייגים רעועות ותוך סכנה ממשית לחיים, הוברחו כ-5,000 יהודים אל החוף הבטוח של שוודיה השכנה – תוך שיתוף פעולה נדיר ומרגש של העם הדני כולו. בכך ניצלו רובם המוחלט של יהודי דנמרק מהשמדה.

מנהיגם של יהודי דנמרק הרב מרכוס מלכיאור, רבה הראשי של קופנהגן, הזהיר את הקהל בתפילת ראש השנה בבית הכנסת וניהל את מבצע ההצלה. הרב לא שכח את המצילים ולאחר קום המדינה פעל להנציח את סיפור ההצלה בשמו של בית ספר ירושלמי מיתולוגי- בית הספר דנמרק ובשמה של כיכר דניה בבית הכרם.

במסגרת המיזם, תועד אריה קורצוויל ז"ל, מבכירי מוסד האקדמיה לאומנות "בצלאל" הנמצא בלב ירושלים שהכשיר אלפי סטודנטים לאורך השנים. אריה היה ניצול שואה מדנמרק, שהצליח להגיע לאחר המלחמה לארץ ישראל והיה השראה לאלפי התלמידים שהעמיד. הוא נפטר בשנת 2024 ורבים ממשפחתו הגיעו לטקס לכבד את זכרו ומורשתו.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון: "שורדי השואה מהווים עבור כולנו גאווה ועוצמה. מורשתם היא נר לרגלנו וסיפור גבורתם חשוב להעברת המורשת עבור הדורות הבאים. התערוכה המיוחדת נותנת הזדמנות ערכית ומוסרית להוקרת תודה ליהודי דנמרק בתקופת השואה על גבורתם מול האויב הנאצי השפל, ובעיקר תרומתם על בניית ירושלים וארץ ישראל."

את התערוכה פתח נינו של הרב מלכיאור- סגן רה״ע אדיר שוורץ, שהסבים והסבתות שלו שרדו את השואה ושהמורשת וזכרון הגולה הובילו אותו להפוך למנהיג בעצמו, והוא זוכה לעשות זאת בירושלים, בירת ישראל והעם היהודי. שוורץ: "הצלת יהודי דנמרק היא סיפור מופת אנושי, של אור באפילה, סיפור של עם שלם שנרתם באומץ להצלת שכניו וחבריו היהודים. בפשטות, אלמלא הצלת יהודי דנמרק לא הייתי בין החיים. סבתי ניצלה עם משפחתה על אחת הסירות, וסבא רבא שלי, הרב מרכוס מלכיאור, היה הרב שהוביל את מבצע ההצלה מהצד היהודי. השואה היא סיפור שמבטא את הרוע האנושי בשיאו – הצלת יהודי דנמרק מבטאת את הטוב האנושי בהתגלמותו. התערוכה מרגשת ואנושית ואני מברך את יוצריה ואת אגף התרבות בעירייה על עבודתם המקצועית".

תערוכת "עושים שינוי" נמצאת בקומה התחתונה בבניין הראשי של עיריית ירושלים ופתוחה לציבור הרחב עד ה-21 במאי 2025. את התערוכה הובילו אגף תרבות ואומנויות בעיריית ירושלים ועמותת "להשאיר חותם"

◼️ הצטרפו לחדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

 

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארנון בוסאני

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ירושלים

לחצו כאן
דילוג לתוכן