מבזקים
ממשיך את דרכו של אביו: הרב יאיר הדאיה הוכתר לרב העיר אילת ה־770 של בית שמש יוצא לדרך: הונחה אבן הפינה למבנה החדש ברמת בית שמש ג' באר יעקב, אשקלון, מודיעין, ראשון לציון ושדרות בין הזוכות בפרסי החינוך הארציים עיריית קריית גת: "החומרים המסוכנים לא הגיעו למי הבריכה" לפני שייסגר לשנה: פסטיבל "ערביט" חוזר ליפו עם חמישה ימים של מוזיקה ומופעי חוצות אשדוד זכתה בפעם השנייה בפרס החינוך הארצי: "הישג של העיר כולה" חדש בנתניה: אשפוז יום לילדים ייפתח במאוחדת – בלי לנסוע לבית החולים אשקלון: נהג משאית בן 35 נפל מגובה של כשני מטרים – מצבו בינוני פצועים רבים באירוע חומרים מסוכנים בבריכה העירונית בקריית גת 850 מיליון שקל לקראת 1 בספטמבר: 230 כיתות חדשות בירושלים ומאות מוסדות בשיפוץ תנועה חריגה של כוחות בדרום ובירושלים: המשטרה מקיימת כעת תרגיל ארצי רחב היקף הרואין, קריסטל ואקסטזי: המשטרה חשפה בלוד סמים בשווי כ־2 מיליון שקל סטודנטים מיבנה ששירתו 50 ימי מילואים ומעלה יוכלו לקבל מלגה עירונית שתי אחיות מהרצליה בדרך לאליפות אירופה: רומי מתחרה גם עם מחוך יצאה לפנסיה – ולא הפסיקה לטפל: הרופאה שמגיעה לשורדי שואה בהרצליה מודיעין מכבים רעות נגד הדירוג הארצי: "ההשקעה בתלמיד גבוהה בכ־60% מהנתון שפורסם" בית שמש מקימה את פרויקט אגירת האנרגיה העירוני הגדול בישראל – והוא גם יכניס מיליונים מנתיבות לכנסת? מפלגת "חוזרים לשורשים" נרשמה רשמית – וארז ראובן נמצא במרכזה ניצחון לפיקוס הוותיק בפתח תקווה: היזם ביקש לכרות – התכנון ישתנה השינוי הגדול בכביש 5 ליד ראש העין: נתיב מהיר וחניון ענק עם 3,200 מקומות
העיר אילת, שבה הוגדרו 180 רחובות כזכאים במסגרת הרחבת רפורמת הנשק.

ערד בפנים: בן גביר הוסיף יישובים חדשים למפת הזכאות לנשק

בהודעה על ההרחבה נכללו גם קיסריה, ראש פינה ועשרות יישובים נוספים במועצות אזוריות ברחבי הארץ
העיר אילת, שבה הוגדרו 180 רחובות כזכאים במסגרת הרחבת רפורמת הנשק.

השר בן גביר אישר: קיסריה, ערד, ראש פינה ושלוש מועצות אזוריות הכוללות עשרות יישובים נוספים יהיו זכאים לנשק

בשורה משמעותית: השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, אישר עוד יישובים ומועצות אזוריות כיישובים זכאיים לרישיון נשק אישי, במסגרת המשך הרחבת רפורמת הנשק שמוביל השר. מתוך תפיסה שנשק בידי אזרחים אחראים מהווה מרכיב חשוב בחיזוק הביטחון האישי וביכולת התגובה הראשונית לאירועי טרור ופשיעה.

ההחלטה התקבלה לאחר עבודת מטה ובחינה מקצועית של משטרת ישראל, וגורמי המקצוע באגף רישוי ופיקוח כלי יריה – אשר ניתחו את האתגרים הביטחוניים הייחודיים ואת צורכי הביטחון של התושבים. בעקבות ההחלטה, כלל האזרחים ביישובים שאושרו יהיו זכאים להגיש בקשה לרישיון נשק אישי. מדובר במהלך משמעותי נוסף במסגרת הרפורמה שמוביל השר בן גביר לחיזוק הביטחון האישי של אזרחי ישראל.

היישובים והמועצות אשר מצטרפים לעשרות יישובים ברחבי הארץ שכבר הוגדרו כאזורי זכאות לנשק במסגרת הרפורמה. במשרד לביטחון לאומי מדגישים כי הרחבת הזכאות מתבצעת תוך שמירה על הקריטריונים הקבועים בחוק ובכפוף לעמידה בתנאים הנדרשים לקבלת רישיון נשק.

מדובר בהמשך ישיר למדיניות שמוביל השר בן גביר מאז כניסתו לתפקיד, במטרה לחזק את תחושת הביטחון של אזרחי ישראל ולהעניק לאזרחים שומרי חוק את האפשרות להגן על עצמם ועל סביבתם. מאז הרחבת רפורמת הנשק, למעלה מ250,000 אזרחים כבר קיבלו רישיון נשק אישי, מספר חסר תקדים-כאשר במקרים רבים הוכח כי נשק בידי אזרחים סייע בסיכול פיגועים ובהצלת חיים. הרפורמה הובילה גם לעלייה משמעותית במספר הנשים המחזיקות בנשק ברישיון. רבות מהן בחרו להצטייד בנשק לצורך הגנה עצמית והגנה על משפחותיהן, כחלק מהתחזקות תחושת האחריות האישית והקהילתית לביטחון.

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר:“אני גאה להמשיך את המהפכה ולהוסיף עוד יישובים ומועצות ברחבי הארץ לרשימת האזורים הזכאים. לתושבים יש זכות בסיסית להגן על עצמם ועל בני משפחותיהם. המדיניות שלי ברורה: נשק בידיים הנכונות מציל חיים. הייתי בשטח, ראיתי את האיומים ואת הגבורה של האזרחים – הבטחתי וקיימתי. אני קורא לתושבים: לכו להוציא רישיון נשק. נשק מציל חיים”.


◼️ חדשות ערד והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: ארכיון

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של ערד

לחצו כאן
דילוג לתוכן