מבזקים
כתב אישום: תושב כפר קאסם תכנן לפגוע בחוות השרתים של אמדוקס ברעננה באמצעות רחפן ומטען ספרים ב – 10 שקלים: יריד סטימצקי חוזר לראש העין לשמונה ימים חינם בסוכות בבאר שבע: שלושה ימים של משחקים, יצירה וסדנאות בפלאנט 1.2 מיליארד שקל בשלוש שנים: היקף התרומות לחיילי צה"ל מאז 7 באוקטובר סוכות ביבנה: יובל המבולבל ב – 15 שקל, טיול אופניים ורביד פלוטניק באמפי אחרי שנים של ים תיכוני: פסטיבל תימנה בראש העין חוזר לשורשים שלוש שנים אחרי 7 באוקטובר: שדרות מרחיבה את שמחת תורה לבני נוער מכל הארץ מתחת לכרמי גת חיכה סוד בן 2,000 שנה: המקווה שחשף יישוב יהודי שלא היה מוכר באזור נס באשדוד: פעוט כבן 3 חולץ מרכב נעול ולא נזקק לפינוי מרדף באשקלון: פגע ברכב משטרתי, נמלט על המדרכה וניסה להשמיד ראיות אחרי מחנה שורה: בירושלים מוקם "בית" לחיילים חרדים המתמודדים עם פוסט טראומה 13.5 שנות מאסר לתושב פתח תקווה שפעל עבור סוכן איראני – העונש החמור ביותר עד כה 400 דירות במקום תוכנית משרדים בגבעת שמואל: מה מתוכנן במתחם עמיטק? סוף טוב בחולון: סופיה פרדקין בת ה־83 אותרה אחרי ארבעה ימים של חיפושים הרצליה: רוכב אופניים נפגע מרכב שהתהפך ופונה במצב אנוש 46 מיליון שקל כדי להוציא את משאיות הזבל מהשכונה: כך תפונה האשפה בנס ציונה אשדוד: בן 48 נדקר סמוך למלון ברחוב אל הים – חשד לאירוע פלילי כביש 6: בן 24 נפצע קל בתאונה עצמית סמוך למחלף קריית גת נתניה: רוכב אופנוע בן 24 נפצע קשה בתאונה עצמית ברחוב גבע בשורה לנהגים: צומת שכונת גדות בכביש 461 נפתח לתנועה

עיריית רחובות: ערכה קהילתית לציון ימי הזיכרון והעצמאות בלב הבית המשותף

מטרתה היא להגביר את המעורבות האישית ולחזק את תחושת השייכות בין השכנים, תוך הנצחה מכבדת ומשמעותית של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה – ממש בלב הבית המשותף. היא מביאה את ערכי הזיכרון והעצמאות אל המרחב הקהילתי ומאפשרת לכל אחת ואחד לקחת חלק פעיל, לזכור, להוקיר ולחגוג – ביחד.

עיריית רחובות והחברה העירונית מזמינות את תושבות ותושבי העיר לציין את יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל וחללי פעולות האיבה ואת יום העצמאות – ביחד עם השכנים, בלב בניין המגורים המשותף.

הערכה, שפותחה על ידי הרשות לביטחון קהילתי עבור דיירות ודיירי בנייני המגורים ברחבי העיר, מעודדת קיום טקסים קהילתיים קטנים אך משמעותיים, במרחבים המשותפים.

מטרתה היא להגביר את המעורבות האישית ולחזק את תחושת השייכות בין השכנים, תוך הנצחה מכבדת ומשמעותית של חללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה – ממש בלב הבית המשותף. היא מביאה את ערכי הזיכרון והעצמאות אל המרחב הקהילתי ומאפשרת לכל אחת ואחד לקחת חלק פעיל, לזכור, להוקיר ולחגוג – ביחד.

מה כוללת הערכה?

  • הצעה לטקס יום זיכרון קהילתי.
  • שירי נופלים ושירי ארץ ישראל.
  • דפי כתיבה והנצחה לדיירים.
  • חומרים המעודדים שיח וקהילתיות.
  • נר זיכרון ודגל ישראל עם סמל החטופים.

200 ערכות הופקו עד כה, והן יחולקו ללא עלות לתושבות ותושבים המעוניינים לקיים את המפגש בבניין מגוריהם. חלוקת הערכות תתבצע במשרדי הרשות לביטחון קהילתי, רחוב סירני 36, רחובות

בתאריכים: 22.4 ו-27-28.4

בין השעות: 10:00–19:00

להרשמה לקבלת ערכה עבור הבניין שלכם לחצו >>

https://forms.gle/ynqDjnkan4r3NLUq9

 

ראש העיר, מתן דיל: "רחובות היא עיר של ערבות הדדית וסובלנות, ופינות ההנצחה בלובי הבניינים, אשר מייצרות שיח והתרגשות משותפת, הן הוכחה לכך שגם בזמנים של כאב – אפשר למצוא נחמה בכוחות הקהילתיים שלנו. אני מודה לכל מי שלוקח חלק ומזמין את כלל התושבות והתושבים להצטרף ליוזמה המרגשת".

 

מיטל רוקח ורד, מ"מ מנכ״ל החברה העירונית: ״אנחנו מבקשים לייצר רגעים של זיכרון, שייכות ותקווה דווקא במרחב הכי קרוב – הבית. זו יוזמה שמחברת בין שכנים ובין זיכרון אישי לזיכרון קהילתי משותף. באמצעות הערכה, אנו מנגישים את הרגעים הללו לכל בית, ויוצרים קהילה מחוברת, חמה ומשמעותית. יישר כוח לעובדי הרשות לביטחון קהילתי על היוזמה המבורכת״.

 הצטרפו לחדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: הרשות לביטחון קהילתי

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של רחובות

לחצו כאן
דילוג לתוכן