מבזקים
טרגדיה בחוף הים בראשון לציון תאונת טרקטורון במושב ערוגות: שני פצועים, אחד מהם במצב בינוני לפני כניסת השבת: רוכב אופנוע נפצע קשה באשדוד באר שבע: ילד ונער שרכבו על אופניים נפצעו בינוני עד קשה בתאונת דרכים אזהרה לצרכנים: ריקול למאוורר עמוד של חברת "אי ג'י אינטרנשיונל" עקב סכנת התחשמלות ושריפה בגיל 82, אחרי 53 שנות התנדבות: גיורא זהבי מניר עוז הוא המתנדב המצטיין של מד"א חי ונושם שליחות: סגן ראש עיריית אופקים, יוסי אבוהרון, נבחר לעובד המצטיין של מד"א תאונת קורקינט בנתניה: נער כבן 14 נפצע באורח קל כבוד לקריית אונו: גלנה פרובר [67] ופנחס כחלון [70] נבחרו למצטייני מד"א אירוע אלימות בבת ים: גבר כבן 55 פונה לבית החולים וולפסון במצב בינוני מקום שני בארץ: גיא בן דוד מאור יהודה נבחר לעובד מצטיין ארצי של מד"א מלאך בלבן: גבריאל קטר, תושב נס ציונה מתחנת מד"א ברחובות הוא המתנדב המצטיין של מרחב איילון ממתנדבת שירות לאומי לעובדת מצטיינת: ההישג המרגש של יוליה חיימוב מחולון במד"א דרמה בחוף באשדוד סמוך לאופקים: צעיר מהיישוב דקל מואשם כי איים לדקור רופא במרפאת מכבי דרמה ברחוב נורדאו: תושב אשקלון גנב תיקים משתי עובדות בר באשדוד מובילות לשינוי: אמילי, עדן ויוליה, תושבות אשדוד, הגיעו לכנסת בעקבות מקרה אלימות קשה אילת קוטפת הוקרה ארצית על עשייה חברתית וחינוכית אישום: עובד פיצרייה מואשם כי רדף אחרי לקוח ודקר את גלגל רכבו בסכין בקריית מלאכי אירועי קיץ לנוער באשדוד נפתחו בסימן חגיגות 70 שנה לעיר עם מאור בוזגלו על העמדה

עשרות הורים הפגינו מול קריית החינוך ברחובות

בין היתר נישאו שלטים עם המסרים "כהניזם, גזענות והומופוביה לא בבית ספרנו", ונשמעו קריאות: "שום גזען לא יחליט, על בית ספר דה שליט!"

לעיני ואזני תלמידים מקרית החינוך דה שליט – ילדיהם – התקבצו עשרות הורים ומחו על העברת סמכויות תקציבי גפ"ן במשרד החינוך, לחבר הכנסת אבי מעוז, אשר לדבריהם מעודד בגלוי גזענות, הומופוביה ואפליה מגדרית.

המפגינים קראו להנהלת בית הספר וליתר בתי הספר בעיר להצטרף למאות מנהלים ברחבי הארץ, שכבר יצאו בהצהרה נחרצת נגד תוכניות הפוגעות בערכי השוויון והפלורליזם, ולהביע עמדה ערכית ברורה בנושא. בין היתר נישאו שלטים עם המסרים "כהניזם, גזענות והומופוביה לא בבית ספרנו", ונשמעו קריאות: ״לגנוז, לגנוז, את אבי מעוז!״ ו״שום גזען לא יחליט, על בית ספר דה שליט!״

להפתעת המפגינים, בחרה ההנהלה לנעול את שערי בית הספר ולהוציא את התלמידים מהשער האחורי. חברי העירייה שהוזמנו וההנהלת הקרייה לא נראו בהפגנות ובוודאי שלא הביעו הזדהות עם המפגינים. מי כן הצטרף? מספר תלמידים מהקהילה הגאה.

הילי ברוק ציינה בקבוצת הווצאפ הייעודית שדנה בנושא: "תודה לכל מי שהגיע להפגין, לתמוך ולחזק. בית הספר בחר אמנם לנעול את שעריו בפני הדמוקרטיה היום, אבל מקווים שהמסרים שלנו יצליחו לחלחל גם ללא הנהגת ההורים".

בתוך כך אציין כי כבר אתמול התייחס מ"מ ראש העיר ומחזיק תיק החינוך זהר בלום בחשבון הפייסבוק שלו: "הבהרה חשובה לציבור ההורים! כנבחר ציבור, כמנהיג שעומד בראש מערכת החינוך בעיר רחובות, הבהרתי כבר ב-12.1 ואבהיר זאת שוב, אף אחד, כולל ח״כ אבי מעוז, לא יכניס למערכת החינוך בעיר תכנים שפוגעים בערך השוויון או תכנים גזעניים והומופוביים (מצ״ב צילום מסך לפוסט שפרסמתי בינואר) בנוסף, במידה ויהיה ניסיון לפגוע בתכניות קיימות שמעודדות שוויון, פלורליזם ודמוקרטיה, אדע למצוא את הדרך להמשיך ולקיים אותן בתוך מערכת החינוך. מנהלי ומנהלות בתי הספר אינם חלק מהמשחק הפוליטי ולכן לא מתפקידם לעמוד בחזית הזו. אני הכתובת לצורך העניין ואני אעמוד כחומה בצורה כדי לשמור על מערכת חינוך ליברלית, פלורליסטית ומכילה בעיר. נשמור על סטטוס קוו של עיר סובלנית שבה המגזרים השונים חיים בשלום ובכבוד הדדי".

צפו בתיעוד מההפגנה >>

קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: פרטי

דילוג לתוכן