מבזקים
מאות ילדים, רובוטים ותחרות טטריס ראשונה: אירוע השיא של “קריית-בוט” בקריית גת 300 מצטיינים, רף גבוה במיוחד ויוזמה חדשה לעסקים: אופקים חוגגת את דור המצוינות גן יבנה מרחיבה את לימודי השחייה לבתי הספר היסודיים 465 דונם הוכרזו כאדמות מדינה: צעד משמעותי להרחבת גבעות הרואה בבנימין שימו לב לנהגים: רחוב יעקב ברחובות ייחסם לתנועה בשל אירוע רב משתתפים קיץ עמוס באירועים בקריית מלאכי: פסטיבלים, מופעים, סרטים ופעילויות לכל המשפחה שותפות, שוויון הזדמנויות ומצוינות בחינוך: צמרת מחוז מרכז במשרד החינוך נפגשה עם הנהגת כפר סבא 21 שנה אחרי הפינוי: גן הילדים הראשון הוצב בשא-נור בשומרון כתב אישום הוגש נגד תושב אשדוד שגנב מגש תכשיטים יקר ערך בקריית גת 8 חודשי מאסר בפועל לשוטר מרמלה שהכה את אשתו לעיני בנותיהם הקטינות "האמון הוא המטבע החשוב ביותר שלנו": ראש עיריית יבנה רועי גבאי בוועידת MUNI EXPO 2026 חוויה חקלאית בלב העיר וללא עלות: הפנינג קיץ וקטיף תפוחי אדמה בחינם בראשון לציון "רמלה נמצאת בעיצומה של קפיצת מדרגה היסטורית": חזון העיר הלאומית החדשה נחשף בוועידת MUNI EXPO 2026 צפו: מספר כלי רכב עלו באש במודיעין; שריפת הענק מתפשטת בחסות הרוחות לעבר יער בן שמן שר הביטחון ישראל כ"ץ באיום חריף: "החשבון עם החות'ים פתוח, נחסל את המנהיג שלהם אם יעלה על הכוונת" בעקבות הנחיית המדינה: הוועדה המקומית בבת ים עדכנה את מדיניות התמורות בהתחדשות עירונית הגן בגדרה שדורות של ילדים גדלו בו נפתח מחדש – והפך למתחם נינג'ה ענק רחפן עם לבנת חבלה ותחמושת אותר ברכב בשגב שלום הדוחות על 7 באוקטובר מוקפאים: מבקר המדינה טוען שגורמים ביקשו למחוק את פרק האחריות ירי באשדוד: אדם נפצע בינוני, ארבעה חשודים נעצרו זמן קצר לאחר האירוע

עשרות רכבי יוקרה עוקלו ועשרות מיליוני שקלים נגבו במבצע מע"מ ארצי

רשות המסים ביצעה מבצע מע"מ ארצי רחב היקף, כחלק מהגברת הפעילות שלה במאבק בהון השחור ובסרבני המס. המבצע נערך על ידי משרדי מע"מ השונים ברחבי הארץ בשיתוף היחידה הארצית לאכיפת הגבייה ומשטרת ישראל, ובמסגרתו נגבו עשרות מיליוני שקלים, ועוקלו 47 רכבים, ביניהם גם רכבי יוקרה. בעקבות הפעילות יוגשו בהמשך עשרות כתבי אישום כנגד סרבני מס

במהלך המבצע, הגיעו הכוחות לביתו של עוסק, בעל חוב של מעל 200,000 ₪, שם חנה רכב מסוג ב.מ.וו. כאשר החלו בפעולת העיקול, החל בעל החוב לאיים ולקלל ואף ניסה למנוע בגופו מהכוחות לקחת את הרכב. במהלך הפעילות הגיעו שכנים מהאזור וחסמו ברכביהם את רכבו של החייב על מנת למנוע את עיקול הרכב. במקביל הגיע לזירה אחיו של החייב עם מוט ברזל ואיים על הכוחות, תלש את מספר הרישוי של הרכב ונרגע רק כשהגיעו ניידות משטרה נוספות למקום. לבסוף, לאחר פעילות של שעתיים, הרכב עוקל והועלה לגרר. בעקבות המקרה הוגשה תלונה במשטרה והנושא הועבר להמשך טיפולה.

בפעילות לעיקול רכב של עוסק חייב, סירב העוסק למסור את רכבו בטענה כי עליו להקפיץ את נכדיו לגן. לאחר שהסבר זה לא התקבל, הציג מצג שווא לפיו מדובר ברכב נכה, אך משהתבקש להציג תו נכה לרכב, שינה לפתע את גרסתו וטען כי מדובר ברכב רגיל. הרכב כאמור, עוקל. ברמלה, הגיעו הכוחות לעיקול רכב של חייב מס, ונתקלו באישה שהציגה עצמה כשכנה והתחילה לצעוק ולעורר מהומה במקום. כשראתה שפעולות העיקול נמשכות, הודתה האישה כי היא לא השכנה, אלא שהרכב שייך לגיסה ושהיא נוהגת בו מידי פעם. כשהבינה שגם הסבר זה לא מונע את עיקול הרכב, שלפה את מלוא הסכום ושילמה את החוב.

בעיר אחרת, הוחלט בהמשך למבצע, לפעול כנגד עוסק המפעיל שתי חנויות תכשיטים ושעונים בעיר, בעל חוב של כ-500,000 ₪, זאת לאחר שפניות רבות לעוסק להגיע ולשלם את חובו לא נענו. עובדי מע"מ, היחידה הארצית לאכיפת הגביה ומשטרת ישראל לחנויות ועיקלו תכולה בשווי של מאות אלפי שקלים.

בימים אלה מעלה רשות המסים הילוך במאבקה בהון השחור, ובמסגרת זו צפויים בתקופה הקרובה פעולות אכיפה מוגברות בכל רחבי הארץ ובכלל זה פעולות חקירה, ביקורות בבתי עסק, מבצעי גבייה נגד חייבי מס ועוד. זאת, במטרה להביא לגביית מס אמת ובכך להגביר את השוויון בנטל המס בקרב האזרחים.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן