מבזקים
מהשוק של הבוקר למוקד הבילוי של הלילה: פתח תקווה משיקה מתחם בילוי חדש אופקים: חסימות תנועה בשל הצבת מרחב מוגן במרפאה אשקלון פותחת את הקיץ: אטרקציות ב – 10 שקלים, פארק מים נודד וליגת חופים לילה לבן בתל אביב יפו: עשרות אלפים מילאו את מוקדי התרבות ברחבי העיר בשורה למפוני הדרום ועוטף עזה: הנסיעה בתחבורה הציבורית תישאר חינם עד סוף אוגוסט במעבר בית"ר: 1.4 מיליון שקלים במזומן נתפסו במונית ישראלית 30 ראשי ערים מהעולם הגיעו ללמוד ברמלה ובירושלים איך ישראל מנהלת מצבי חירום באשדוד הפכו את ההתנדבות למסלול: "שביל המעשים הטובים" נחנך בפארק לכיש גבר כבן 50 נפצע באורח קשה בלוד, הובא לבית החולים כשהוא מחוסר הכרה אלימות נגד מורה בפתח תקווה: הלימודים בבית הספר יחלו היום באיחור סוף שבוע קיצי לפנינו: מגמת התחממות ואזהרות רחצה ועומסי חום כבדים ברחבי הארץ חולון: הולך רגל נדרס על ידי אוטובוס ברחוב הלוחמים חשש כבד: מוצרי טחינה נגועים בסלמונלה שהיו מיועדים להשמדה נגנבו – משרד הבריאות באזהרה דחופה לציבור פרשת מחיות התינוקות המורעלות בירושלים: משרד הבריאות אוסר על שני סניפי "זול ובגדול" למכור מזון ותמרוקים זוג הורים ובתם התינוקת נפצעו בתאונה, סמוך לצומת מבקיעים בן 23 נפצע בינוני בתאונה באשדוד בין שני כלי רכב קבלת פנים לתינוקות החדשים: קריית אונו משיקה את Baby Ono מתחנת מד״א בתל אביב לבית העלמין בחולון: נפרדים מנצח ישראל ישראל טוב ז״ל אשדוד: פועל בן 24 חולץ מבור לאחר קריסת אדמה – מצבו קשה המרפאה הגיעה עד הבית: שורדי שואה ביהוד קיבלו בדיקות עיניים במקום מגוריהם

פיתוח חדש: מד"א נערך לקראת פתיחת עונת הרחצה

פיתוח זה מצטרף לשורה של מהלכים בהם נוקט מד"א במשך שנים לשיפור מערך הצלת החיים בחופים

בכנס שנערך על ידי אגף החופים במשרד הפנים, מגן דוד אדום הוצג פיתוח חדשני וייחודי במערכות המידע של הארגון שיקצר את זמני התגובה של הגעת צוותי מד"א לחופים.

הפיתוח ממפה ומציג את כל החופים המוכרזים ואת המרפאות שלהם, בנוסף, במערכת מוצגים הטלפונים האישיים של מנהלי החופים, כך שבקרות אירוע חירום יוכל מוקד 101 של מד"א, במקביל לשיגור צוותים למקום ולטיפול על ידי מתן הנחיות מצילות חיים על ידי החובשים והפראמדיקים במוקד 101, לדבר עם מנהל החוף, שיוכל לתת את האינפורמציה הנדרשת, במידת הצורך לפתוח שערים, ולהתוות את דרך ההגעה המהירה ביותר לצוותי מד"א למקום.

בכנס הציג עמרי לוי, מנהל המוקדים של מגן דוד אדום, את הפיתוח החדש וערך הדמייה של אירוע אמת בו התרחשה טביעה. באמצעות ההדמייה ניתן היה לראות כיצד ניתן לתפעל אירוע מסוג זה בצורה היעילה והמהירה ביותר, ובכך להציל חיי אדם.

"פיתוח זה מצטרף לשורה של מהלכים בהם נוקט מד"א במשך שנים לשיפור מערך הצלת החיים בחופים, לאורך השנים הכשירו במד"א את מנהלי החופים כנאמני חיים, ערכו הדרכות לטיפול בטביעה, ומיפו את עמדות המפעמים (דפיברילטורים), שנמצאים בסוכות המציל לאורך החופים", מספר אליעז מור מנהל מחלקת ההדרכה במגן דוד אדום.

בכנס השתתפו מנכ"ל משרד הפנים רונן פרץ, מנהל המנהל לשלטון מקומי תומר ביטון, ראש עיריית נהריה רונן מרלי, מנהל אגף החופים עאטף חיראלדין, עמרי לוי מנהל המוקדים במד"א וחגי רצאבי, סגן מנהל מחלקת הדרכה במד"א ואיש הקשר מטעם מד"א לאגף החופים.

רונן פרץ, מנכ”ל משרד הפנים: "חופי הרחצה בישראל משמשים מדי שנה מיליוני אזרחים ומבקרים, ועלינו לוודא שהם בטוחים, נגישים ומנוהלים ברמה הגבוהה ביותר. שיתוף הפעולה בין משרד הפנים למד”א הוא נדבך מרכזי בהגברת הבטיחות, והפיתוח החדש המאפשר את קיצור זמני התגובה של צוותי החירום, הוא צעד משמעותי בהצלת חיים. משרד הפנים ימשיך לפעול יחד עם הרשויות המקומיות כדי להבטיח חופים בטוחים עם השירותים המיטבים ביותר לכלל הציבור. אני מברך על היוזמה ומודה לכל השותפים על מחויבותם לבטיחות המתרחצים.”

מנכ"ל מד"א, אלי בין: "במד"א עושים מאמץ תמידי לשיפור זמני התגובה לאירועים מסכני חיים. בחודשי הקיץ החמים, כשאלפי אנשים מבלים ופוקדים את החופים, עלולות להיווצר גם סכנות. הצעד הזה הוא צעד נוסף בשמירה על בטיחותם של אזרחי ישראל, הוא יאפשר לנו להגיע מהר יותר למקרים, ובכך להציל חיים. אני מודה לאגף החופים במשרד הפנים על שיתוף הפעולה החשוב הזה".

◼️ הצטרפו לחדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: דוברות מד"א

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של אשדוד

לחצו כאן
דילוג לתוכן