מבזקים
סיום מוצלח לשבוע המדע והסביבה ברחובות: מאות השתתפו בהפנינג הקיימות בפארק ההדרים רחובות: עשרות אירועי תרבות ויריד ענק בפארק ההדרים בחגיגת הספר העירונית התאונה הקטלנית בניר בנים: במשטרה בודקים חשד לוויכוח בין נהג משאית להולך רגל לפני הפגיעה שני פצועים בתאונת דרכים בכביש 1 ליד מחלף בן גוריון העתיד כבר כאן: חולון נתנה לנוער את המפתחות לעירייה ליום אחד נתיבות חנכה "בית מתנדב" חדש של ארגון ידידים לוד: תינוק ננעל בשגגה ברכב בחום הכבד: פעוט ננעל בשגגה ברכב באשדוד הישג מרשים בבטיחות בדרכים באילת – שני תלמידים כבשו את צמרת התחרות הארצית בציור עיריית בת-ים מזמינה את הציבור לתערוכה הקבוצתית "גופני" במכון לאומנות בעיר עיריית באר שבע אישרה את מינויו של אריאל דמרי לתפקיד מהנדס העיר גבעתיים: יותר מ־150 רקדנים על במה אחת במופע מרגש הולך רגל כבן 30 נפגע מרכב בבית שמש התשובה לממדאני: בנימין וארקנסו מקימות שדולת מושלים למען יהודה ושומרון יותר ממיליון שקל במזומן ואקדח טעון בפשיטה בדירת הימורים בת"א החשוד ברצח ליה מלכה מכחיש: “ישנתי בבית בזמן האירוע” אשדוד חוגגת 70: מצדיעים למגינים ומספרים את סיפורה של העיר באר שבע: ארבעה קטינים מואשמים ברצח דסטאו צ׳קול מתחת לביתו אשדוד, בת ים ורמלה: המשטרה סגרה עסקים ואתר בנייה בעקבות העסקת שוהים בלתי חוקיים הנהלה חדשה למכבי יבנה – אשר שטרית מונה ליו"ר העמותה

פרלמנט הילדים בגדרה מציג: סרטון ואמנה לגלישה בטוחה ברשת

פרלמנט הילדים בגדרה מונה 30 תלמידים ותלמידות מכיתות ד' עד ו' מבתי הספר. הפרלמנט מתכנס אחת לשבוע עם שמוליק איליה, רכז הנוער ומנחה הילדים, כאשר אחד היעדים הוא לגבש קבוצת מנהיגות צעירה ומנהיגות עתידית. המפגשים עוסקים בסוגיות אקטואליות ונושאים חברתיים ועל האופנים בהם יכולים בני הנוער להשפיע.

פרלמנט הילדים שוקד על מיזם, למשל, במהלכו הם יאספו בבתי הספר מתנות שקיבלו לימי הולדת והחליטו לתרום אותם לטובת ילדים חולים בבית החולים קפלן. הפרלמנט החליט גם "לאמץ" את מנקי הרחובות ולקראת פורים יפיקו עבורם אירוע חגיגי. לקראת שבוע גלישה בטוחה באינטרנט, החליט פרלמנט הילדים להפיק סרטון בנושא זהירות ברשת. הרעיון נולד לאחר שהתלמידים והתלמידות נחשפו בתקשורת למקרי אלימות שהיו ברשת. את הפרויקט מוביל רכז הנוער שמוליק אילה בשיתוף מנהלת מחלקת ילדים, נוער וקהילה חגית אמסלם.

מעבר לכך, הוחלט לכתוב אמנה שתעסוק ב"עשר הדיברות" לגולש ברשת החברתית, מעין מדריך של עשה ואל תעשה, על מנת לשמור על פרטיותך, עד כמה שניתן, במרחב הווירטואלי. לדברי שמוליק איליה, האמנה כוללת למשל איסור לשלוח תמונות אישיות ברשתות החברתיות: להימנע משליחת תמונות כאשר הכפתור "מיקום" מגלה את הכתובת בה צולמה: העובדה שתמונה ברשת יכולה להישאר במשך שנים וגם מסר חד ברור שאומר שאם נתקלתם בתופעת בריונות ואלימות ברשת, יש לכם כתובת להתלונן והוא מוקד 105. "האינטרנט הוא דבר נפלא אך יש בו גם סכנות. אם נצליח למנוע כמה מהסכנות, עשינו את שלנו", אמר שמוליק איליה. התוצרים יוצגו לקראת סוף החודש בפרלמנט והם יופצו לכלל בתי הספר במושבה. פרלמנט הילדים, יחד עם גלית דניאל וחגית אמסלם, יציגו את הסרטון והאמנה לגלישה בטוחה בפני ראש המועצה המקומית גדרה, יואל גמליאל.

ראש המועצה המקומית גדרה, יואל גמליאל: "מערכת החינוך בגדרה מובילה את נושא הגלישה הנבונה והבטוחה ברשת לאורך כל השנה ומתמקדת העברת המסר שיש לדבוק בדרך ארץ, בשפה נקייה וכבוד הדדי לזולת תוך העלאת המודעות לסכנות המתקיימות ברשת. אני מברך את התלמידים והתלמידות שלנו על הטיפול בנושא כה חשוב. תודה לצוותי החינוך, למחלקה לתכניות מניעה ולמחלקת הנוער על העשייה והפעילות לטובת העלאת המודעות לגלישה נבונה ובטוחה לאורך כל השנה".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן