מבזקים
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין חושף את פרטי האסון בלבנון אבל כבד בהרצליה ובמועצה האזורית בנימין: אלה שמותיהם של שני לוחמים נוספים שנפלו בלבנון ארבעה פצועים בהתנגשות בין שני רכבים ברמלה, הובהלו לאסף הרופא תאונה קשה בחולון: ילד בן 6 נפגע מאוטובוס תאונה בשדרות: נערה כבת 14 נפגעה מרכב ברחוב רוטשילד לפני שבת: גבר כבן 50 אותר ללא רוח חיים בתוך רכב באשקלון חשש לחיי נעדר מלוד; מי ראה את דורון משה? הצצה אל העתיד: מרכז השיניים בבאקו שמציע שיקום פה מלא ביום אחד – והישראלים שכבר מנצלים את המהפכה בהלה באשדוד: שריפה פרצה באולם אירועים ברחוב הטיילת בעיר; אין נפגעים תאונה עצמית בגדרה: רוכב טרקטורון התהפך ברחוב עפרה חזה ופונה במצב בינוני משקה אחד, ארבעה טעמים: חליטת הקיץ הטרופית שתקרר לכם את היום במקום פרסומות: תחנת הרכבת הקלה בתל אביב תתמלא ביצירות בהשראת שירה עברית אשקלון, רמת השרון, יהוד, גני תקווה ואילת ברשימה: עשרות רשויות עלולות לאבד את תקצוב רכזי הלהט"ב לאור האסון הכבד בלבנון: בוטל אירוע קבלת השבת עם קוקו מאילת בקניון בבאר יעקב עוזי הכוהן קולע בול: תחזית אסטרולוגית לשבוע שבין 19/06/26 ועד 25/06/26 זמני כניסת השבת ויציאת השבת 19-20.6.26; פרשת חקת תיאטרון רמלה מגיע לראשונה לתל אביב עם הקומדיה החדשה "הכל עובר עליך" מפקד גדוד 52, סא"ל דור גדליה בן שמחון, נפל בקרב בדרום לבנון; שלושה לוחמים נוספים נפלו – שמותיהם לא הותרו לפרסום דחייה במועד: מפגש התושבים להצגת תוכנית המתאר הכוללנית של רחובות יתקיים ב-13 ביולי תחזית מזג האוויר: התראה מטאורולוגית בישראל; מה צפוי בסוף השבוע?
עמוס לביא

פרקליטות מחוז מרכז הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז כתב אישום נגד עמוס לביא – כל הפרטים בפנים – וידיאו

עמוס לביא

פרקליטות מחוז מרכז (פלילי) הגישה לבית המשפט המחוזי מרכז כתב אישום נגד עמוס לביא, רומן אגרונוב, דוד פלוס, צח ברקוביץ, רוסלן שצ'פטניוב, יבגני גולובקו ואמיר ג'אבלי, הנאשמים, כל אחד לפי חלקו, בריבוי עבירות קשירת קשר לפשע, נשיאה והובלה של נשק, סחר ועסקה אחרת בנשק.

לפי כתב האישום, שהוגש באמצעות עוה"ד עודד קלר וגבי פאר, אנטון רומן ז"ל שימש כסוכן משטרתי אשר פעל כנגד שישה מהנאשמים ואחרים במסגרת השתייכותם לחבורה עבריינית. החל מתחילת שנת 2017 קשרו הנאשמים קשר להביא לפגיעה באחרים במסגרת סכסוכי עבריינים.

בתחילת אפריל פנה אגרונוב לסוכן והודיע לו כי יעד הפגיעה הוחלף וכעת בכוונתם לפגוע באלירן חובב. עמוס לביא שוחח עם הסוכן לגבי הקשר, לרבות פרטי היעד, מקום מגוריו, מועד הביצוע וכלי הנשק אותם יעביר לידיו אגרונוב. בהמשך לשיחה העבירו אגרונוב והאחר לסוכן את אחד מהאקדחים על מנת שישמש בביצוע הפגיעה ביום המחרת. ביום 13.04.17 לפנות בוקר המתינו גולובקו ואדם נוסף לאיסוף במקום מפגש בטיילת בבת-ים לצורך היציאה לביצוע החיסול אך בשלב מסוים, בהוראת  אגרונוב, עודכנו השניים על דחיית ביצוע התכנית.

לאחר הדחייה, ב-15.04.17, התכנסו בפרדס הסמוך לביתו של לביא הנאשמים לביא, אגרונוב, פלוס ושצ'פטניוב, וכן האחר והסוכן, ושוחחו אודות אפשרויות פגיעות נוספות באחרים. בהמשך הודיעו אגרונוב, שצ'פטניוב והאחר לסוכן שהוחלט לפגוע באבי עמר, ולצורך זה יבצע שצ'פטניוב למחרת היום סיור לבדיקת השטח. ב-16.04.17 שוחחו אגרונוב, שצ'פטניוב, האחר והסוכן אודות קשיים בביצוע התכנית, ואגרונוב הודיע לסוכן להחזיר את האקדח והמדים שקיבל לצורך ביצוע הפגיעה. למחרת, בהמשך להנחייה, החזיר הסוכן את הנשק והמדים והם הוחבאו באזור ביתו של לביא.

בבקשת המעצר נכתב כי "במעשיהם של המשיבים, אשר פעלו בצוותא, במספר הזדמנויות,  להביא לפגיעה וקטילה של אחרים, טבועה מסוכנות ברורה וחד-משמעית. מסוכנות מובהקת זאת עומדת ביחס ישיר לנסיבות החמורות במסגרתן לאחר התכנון המוקדם הצטיידו המשיבים בנשקים, מדים הנחזים להיות מדי שוטר, כלי רכב "מבצעיים", סיורי הכנה בשטח וזאת באופן שיאפשר להם להוציא לפועל את תוכניתם הרצחנית במסגרת סכסוכי עבריינים… העובדה כי תוכניותיהם השונות של המשיבים להביא לרציחתם של אחרים לא יצאו מן הכח אל הפועל, הינה בעיקר רק בשל העובדה כי אלו שובשו וסוכלו על ידי משטרת ישראל  במסגרת הפעלתו של אנטון ז"ל.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן