מבזקים
הודעה לתושבי אילת והנופשים: תרגיל צבאי ייערך מחר בבוקר במרחב המפרץ עיריית רחובות מגיבה להחלטת בית הדין: "שמחים שבית המשפט קיבל את בקשתנו וביטל את השביתה" ועד עובדי עיריית רחובות על החלטת בית הדין: "עדות לצדקת מאבקנו, חובת ההוכחה היא על העירייה" דרמה ברחובות: בית הדין לעבודה הכריע – השביתה הכללית בעירייה תידחה ביום ותבוטל בכפוף להעברת תקציב הרווחה סגירת מעגל: צה"ל ושב"כ חיסלו את מחבל הנוח'בה שהחזיק בחטוף עומר שם טוב רמלה חוסכת עד 50% בצריכת החשמל: פרויקט תאורת ה-LED מציג תוצאות מרשימות השב"כ וראש עיריית אילת מרגיעים: "אין התרעה קונקרטית לעיר, אילת מוגנת וערוכה לעונת הקיץ" אירוע רפואי בנגב: כ-15 תצפיתניות לקו במכת חום במהלך פעילות שטח בתוך יממה: זק״א פעלה בשתי זירות טראגיות בארה״ב – גופות ישראלים יוטסו לישראל בן 30 נפצע באירוע אלימות בתל אביב גבעת שמואל חוגגת ספרות: עשרות השתתפו בערבי “מה קורא?” עם יוצרים מקומיים פסטיבל המתגייסים חוזר לגני יהושע: מאות צעירים צפויים להגיע – רכבת ישראל מתגברת שירותים הכסף הקדוש אותר: כלי כסף בשווי 120 אלף שקל שנגנבו מבית כנסת בבני ברק נמצאו מוסתרים מודיעין מכבים רעות: כך מנסות לגרום ליותר נערות לבחור בהייטק כבר בחטיבת הביניים עשרות ואפילו מאות שקלים לכרטיס: איפה באמת כדאי לקנות כרטיסים למופעי הקיץ? דמי ההבראה בדרך לעלייה: מיליוני עובדים עשויים לקבל מאות שקלים נוספים בשנה אשקלון: פועל נפצע בינוני במהלך עבודתו ברחוב צה"ל 47 דוחות בשבוע: המבצע הדרמטי של עיריית מודיעין נגד עבירות שמטרידות את התושבים כך נראית העיר של 2050: תלמידי מודיעין הפתיעו עם חזון עתידני בתוך מיינקראפט יהוד מונוסון: אחרי שנים של מצוקת קבורה, עשרות חלקות ייפתחו למכירה לתושבי העיר

פשיטה של רשות המסים: המזראטי ועוד 125 רכבים עוקלו, 150 מיליון נגבו

מבצע מע"מ ארצי נוסף של רשות המסים כלל פעילות גבייה כנגד חייבים מכלל הענפים, לצד פעילות ביקורת ממוקדת לאיתור מעלימי מס בענפי ייצור המצבות והאמבולנסים הפרטיים. בעקבות פעילות הביקורת יוצאו שומות ל-188 עוסקים וכנגד חלקם יוגשו כתבי אישום הצפויים להוביל לגבייה נוספת.

במסגרת המבצע פעלו מאות עובדים של משרדי מע"מ בכל רחבי הארץ בשיתוף פעולה עם חוקרי מע"מ ואנשי הוצאה לפועל ברשות, מתוגברים בחוקרי מס הכנסה ושוטרים. יצוין כי פעולות האכיפה והגבייה התרכזו בחייבים שלא ספגו פגיעה כלכלית בתקופת הקורונה. פעולות אלו כללו עיקול רכבים שבבעלות החייבים, כמו גם רכבים שחייבים שילמו את הביטוח עבורם, למרות שהם היו רשומים בבעלות אחרת. בחלק מהמקרים, העיקולים הובילו להסדרה מיידית של החוב. כך, למשל, עוסק מהמרכז שצבר חובות למע"מ מאז שנת 2019 הסדיר עוד במהלך המבצע את חובו, לאחר שעוקל רכב יוקרה בבעלותו.

מנגד, בעל חברה שצבר חוב למע"מ, ניסה למנוע עיקול של רכב מזראטי בבעלותו על ידי הסרת לוחית הרישוי והעמדת שישה רכבים שחסמו את הגישה אליו. לאחר שגרר החל לגרור את הרכבים החוסמים, הופיעו במהרה בני משפחתו של בעל החברה והזיזו אותם.

פעולות הגבייה הניבו עד כה סכום כולל של קרוב ל-150 מיליון שקל, אשר צפוי לגדול בהמשך לאחר שחייבים שעוקלו להם נכסים יפנו להסדיר את חובם. בתוך זה, נגבה סכום כולל של כ-1.3 מיליון שקל באמצעות עיקולי צד ג' ובסך הכל עוקלו 126 כלי רכב, בהם רכב מזארטי. פעולות הביקורת התבססו על פעילות מודיעין מקדימה, שבמסגרתה הוכנו גם רשימות של יצרני מצבות ומפעילי אמבולנסים פרטיים בפריסה ארצית. בנוסף, נאסף מידע מחברה קדישא בנוגע רישיונות להקמת מצבות, שמספק מידע מהימן בנוגע להיקף הפעילות של יצרני מצבות, שאותו ניתן להצליב עם דיווחיהם לרשות המסים.

כך, למשל, הגיעו החוקרים ליצרן מצבות אשר על פי רשומות חברה קדישא הקים מאות מצבות בשנים האחרונות ולמעשה הוא פעיל מאוד בתחום, אך כל זאת לא תואם את המחזורים הנמוכים שדווחו בתיק העוסק הפטור שלו. היצרן נחקר במשרדי מע"מ ועל פי תחשיב ראשוני הוא לא דיווח על הכנסות של כמיליון שקל. במקרה נוסף החוקרים הגיעו ליצרן מצבות אשר דיווח על מחזורים נמוכים יחסית, אולם במהלך הביקורת נתפסו חשבוניות הנושאות קניות של שיש בשמו של אחיו, שמרצה עונש מאסר מאז שנת 2013. בעקבות תשאול של יצרן המצבות, עולה החשד כי הוא רשם רכישות של חומרי גלם לעל שם אחיו על מנת להסוות את היקף פעילותו המלא וכך להימנע מדיווח על הכנסות.

פעולות האכיפה כללו גם עיקולי צד ג', במסגרתם קיבלו לקוחות של חייבים הוראה לעכב תשלומים לאותם חייבים, עד להסדרת החוב מול רשות המסים. במהלך הפעילות, התגלה כי בעל חברה שנחשד בניכוי חשבוניות פיקטיביות הציג ללקוחותיו אישורים מזויפים, לפיהם העיקולים על התשלומים המגיעים לו מהם הוסרו. אולם בעקבות מעקב של רשות המסים אחר ביצוע הוראות העיקול, אותרו הזיופים עוד בטרם הועברו התשלומים לאותו בעל חברה והוגשה נגדו תלונה במשטרה על זיוף.

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן