מבזקים
אילת בראש הטבלה: העיר שהפכה למכונת מיחזור – וזוכה באות “הרשות הממחזרת” של תאגיד תמיר “אשבור לך את הפנים”: תושב שדרות נאשם שאיים על בת זוגו לשעבר בהודעת וואטסאפ מערכת חירום לאומית חדשה שתנהל את חולון בזמן אמת: “קפיצת מדרגה משמעותית” אשקלון: בן 25 נפל מגובה 3 מטרים ונפצע קשה באתר בנייה גבעתיים על המפה: שורת הישגים מרשימה לנוער בעיר גן יבנה: סדרת מפגשים למשפחות שכולות חיזקה גוף ונפש רוכב אופנוע בן 30 נפצע בתאונה סמוך למחלף יבנה ראש העיר מיכאל וידל בפאנל התחדשות עירונית: "התושבים במרכז בכל שלב" אילת: נהג נתפס במהירות 194 קמ״ש ונהג נוסף עם 435 מק״ג אלכוהול ראש העיר ד"ר יחיאל לסרי הוכתר ל“יקיר אולפן שפה יפה” על פועלו לקליטת עלייה גבעת שמואל עם הפנים לקהילה: כיתת הוותיקים בעיר מסכמת שנת לימודים דימונה: לופט שבו נערכה מסיבה לקטינים נסגר ל־20 יום בצו משטרתי 6 שוהים בלתי חוקיים נעצרו ברמלה: נתפסו סמים, כסף מזומן ואקדח אוויר איו"ש: 175 ק"ג דשנים נתפסו בחשד שיועדו לייצור מטענים – חשוד נעצר באר יעקב: פועל בן 51 נפצע בינוני בתאונת עבודה מסיבת טבע באמצע הלילה הסתיימה עוד לפני שהתחילה: המשטרה פיזרה אירוע בלתי חוקי סמוך לקריית גת עשור של שליטה: אור יהודה שוב הניפה את גביע מאמאנט בקעת אונו למה דגלי הגאווה מופיעים רק רגע לפני האירוע? הוויכוח החדש ברחובות אחרי שנה במנוסה: כתב אישום הוגש נגד תושב רהט בגין רצח קטין וחטיפת אחיו הסיפור שרוב המבקרים בכותל לא מכירים: 88 קינים עמדו להיעלם – וניצלו ברגע האחרון

צומחים יחד: פרויקט קהילתי מרגש בירושלים

צומחים יחד: דיירי "עידן הזהב" עם מתנדבים מהקהילה הקימו גינה טיפולית >>

בית האבות "עידן הזהב" בירושלים, מבית רשת "עמל ומעבר", השיק לאחרונה פרויקט מרגש של הקמת גינה טיפולית עבור שלוש המחלקות של בית האבות. הפרויקט, שנולד מתוך הרצון להעניק לדיירים אחריות, עניין ומשמעות, מעודד אותם לצאת לחצר ולהיות פעילים יותר.

בתכנון האדניות נעזר צוות בית האבות במומחים מהגן הבוטני של ירושלים, שסיפקו סרטוט מפורט של אדניות מותאמות במיוחד לדיירים המשתמשים בכיסאות גלגלים. את הבנייה הוביל הנגר אביגדור שרון, מתנדב מקהילת גוננים הסמוכה. הקשר עם הקהילה אינו חדש – בבית האבות פועל בית כנסת המשרת את חברי הקהילה שנים רבות, ויש קשר חם בין בית האבות לחברי הקהילה – הדיירים מתפללים יחד איתם, חברי הקהילה עורכים בכל ערב שבת קידוש במחלקות, וכולם חוגגים יחד את ליל סדר ושאר החגים.

דיירי המחלקות השונות לקחו חלק פעיל בכל שלבי הפרויקט. ממחלקת תשושים למשל, מספר דיירים עצמאיים ואנשי מקצוע מיומנים סייעו בבניית האדניות, ודיירים נוספים עזרו בצביעה.

כל מחלקה בחרה את הצמחים המתאימים לה והדיירים במחלקה שתלו אותם בעצמם: במחלקת תשושים שתלו צמחי תבלין כמו כוסברה, נענע, בזיליקום ושמיר, לצד ירקות חורף כמו חסה וכרובית. במחלקה הסיעודית ובמחלקת תשושי הנפש בחרו בפרחי חורף כמו אמנון ותמר, תותים ועשבי תיבול.

הפרויקט מאפשר לדיירים לא רק להיות מעורבים בתהליך היצירה, אלא גם לראות את פרי עמלם צומח ומתפתח. זוהי דוגמה מצוינת להשפעה של שיתוף פעולה קהילתי ומחשבה יצירתית, שיכולים להעשיר את חיי הדיירים ולתרום לאיכות חייהם.

◼️ הצטרפו לחדשות ירושלים והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: יחצ

דילוג לתוכן