חדשות 08 דיווח הבוקר על פתיחתו של כנס שדרות הראשון מאז ה-7.10. להרחבה לחצו כאן
ראש עיריית שדרות אלון דוידי בוועידת 'מקור ראשון' ומכון תכלית בשדרות: "מדברים על מיגון הרכבת בעלות של 700 מיליון שקל. מה המסר לתושבים? ראש הממשלה לא התעייף להפיל הכל עלינו? ההגנה צריכה להיות בתוך רצועת עזה"
במהלך ועידת מקור ראשון ומכון תכלית למדיניות ישראלית – 'חברה וביטחון – פנינו לאן?' המתקיימת בשדרות, נערך ריאיון של ראש עיריית שדרות אלון דוידי עם הכתבת המדינית והפרשנית הפוליטית של ישראל היום שירית אביטן-כהן.
במהלך דבריו התייחס דוידי לראש הממשלה נתניהו:
"פעם הייתה לי איתו שיחה והוא אמר לי על דמות אחרת בפוליטיקה שהלכתי איתה שהוא לא אמין. אני אומר לראש הממשלה – תקיים מה שהבטחת".
ולפתיחת הרכבת בעיר – "כבר 23 שנה שראש הממשלה ושרי הביטחון במדינה מפילים את הקונפליקט עם חמאס על הכתפיים של תושבי שדרות והעוטף. הגיע הזמן לשנות את הקונספציה".
על פתיחת הרכבת:
פתחו את הרכבת, אבל רק לכיוון דרום ולא צפון, ומדברים על מיגון הרכבת בעלות של 700 מיליון שקל מכיוון שאלוף פיקוד הדרום לא מוכן שהיא תפתח. את הרכבת צריכים למגן כדי למנוע נפגעים, אז מה המסר לתושבים? והדבר השני האם ראש הממשלה לא התעייף להפיל הכל עלינו?
כבר 23 שנה שראש הממשלה ושרי הביטחון במדינה מפילים את הקונפליקט עם חמאס על הכתפיים של תושבי שדרות והעוטף. הגיע הזמן לשנות את הקונספציה. הצבא צריך להגן על תושבים שחיים בנחת ובצורה תקינה ונכונה.
אני מצפה שראש הממשלה יקרא לרמטכ"ל לאלוף פיקוד דרום, יתן לו את ה-700 מיליון שקל למיגון הרכבת ויממש את זה לרכישת ציוד וימי מילואים כדי שההגנה תהיה בתוך בית חנון. שהמקום הזה יהיה מוקף בחיילים מילואים. מספיק להפיל את הביטחון על האזרחים!"
על ראש הממשלה:
"פעם הייתה לי איתו שיחה והוא אמר לי על דמות אחרת בפוליטיקה שהלכתי איתה שהוא לא אמין. אני אומר לראש הממשלה – תקיים מה שהבטחת. אני חושב שהוא שוגה שעד היום אם הוא צריך עיתונאים כדי לפנות לתושבי העוטף. הוא צריך להגיע לשדרות ולעוטף ולהגיד לתושבים את האמת. קודם כל שהם הגיבורים והציוניים הכי גדולים, הם אלה שעומדים בחזית במשך שנים. מדינת ישראל, ראש הממשלה והקבינט צריכים להתעורר. באויב צריך לפגוע. מבחינתי מדינת קטאר היא מדינת אויב שהכסף שלה הולך להרוג אותנו. אנחנו התבלבלנו בהרבה מאוד ערכים וקצת גאווה. אני אומר לראשי מערכת הביטחון – נכשלתם.. מדינת ישראל נכשלה. חייבים לשנות את הקונספציה ולהבין שאת האויבים צריך להשמיד".
על חזרת התושבים לעיר והאם היה צריך לחזור מוקדם יותר:
"תמונת ניצחון תהיה שראש הממשלה יקיים את מה שהוא הבטיח. 1. ניצחון על החמאס, 2 החזרת החטופים ובהם מישל ניסנבאום תושב שדרות, והדבר השלישי זה שמדינת ישראל תשנה את הקונספציה ומרחב ההגנה לא יהיה ביישובים הסמוכים לגדר אלא ברצועת עזה ובלבנון".
◼️ לקבוצת חדשות שדרות בווטסאפ לחצו כאן
◼️ לקבוצת חדשות בווטסאפ – חדשות מהארץ/משפט/עורכי דין/פלילי לחצו כאן
■ לקבוצת חדשות בווטסאפ – מלחמה בישראל חרבות ברזל לחצו כאן
◼️ לרשימת קבוצות הווטסאפ השוות שכדאי לכם להצטרף אליהן – לחצו כאן







