מבזקים
“לא הייתה שם סבתא מרוקאית”: כתב אישום ראשון בפרשת “העוקץ הרוסי” בהיקף מאות אלפי שקלים סיעת “אומץ” בגדרה תעלה הצעה להקמת ועדה למניעת אלימות בני נוער: “לא נחכה לאירוע הבא” רחובות משיקה שירות חדש לוותיקים: תיקון ציוד רפואי ושיקומי ללא עלות עבודה “הלוואות, איומים ואימה”: שני תושבי באר שבע מואשמים בגין סחיטת חייבים תלמידי אור יהודה הציגו תוצרי מסלול דיפלומטיה באירוע חגיגי ומעורר השראה “מאסטר שף” באילת: כך צעירים מהעולם סיימו הכשרה קולינרית – ודלתות המלונות בישראל נפתחו בפניהם ארבעה נפגעים בשתי תאונות במקביל בכביש 35 סמוך לקריית גת ארב לו: תושב השטחים נעצר בחשד לעבירות מין בקטין בת"א בדרך לצה”ל: מאות בני נוער מגן יבנה נהנו מכנס מתגייסים חווייתי בבריכה במסילת ציון בחמישי הבא: רחובות חוגגת את חודש הגאווה באירוע מרכזי עם הופעה והפנינג חינמי כך תושבי אור יהודה נכנסים לעולם ההייטק – בחינם לגמרי הישג ארצי מרשים ברחובות: שני תלמידים מאמית המר קטפו מקומות שניים באולימפיאדת הלשון “ערב הצלחות” ברמלה: הורים ותלמידים עצרו את המרוץ – וחגגו את הדרך של כל תלמיד חשד להטרדה מינית ברשת: בן 34 מרמת גן נחקר באזהרה דרמה בתל אביב: דיווח על שוד התברר כצילומי סרט עם נשק אמיתי חשש לפגיעה בילדים: משרד הבריאות בודק קשר למחית פירות של “פרינוק” בן 6 נפגע מאוטובוס באשדוד ד"ר גליה ברקאי מונתה לסגנית המנהלת הרפואית בבית החולים הציבורי אסותא אשדוד קרית עקרון: נהג רכב במצב אנוש לאחר תאונה עצמית בית על קו המים: כ-200 חיילים בודדים השתתפו ביום הוקרה מיוחד בנתניה
twoday.co.il_2016-08-24_17-58-04-600x330

ראש ממשלת ישראל לשעבר, אהוד אולמרט ישוחרר מחר ממאסר; רחמים מלול: "אולמרט נענש דיו – גם מאסר, גם השפלה וגם איבוד המעמד השלטוני הבכיר ביותר"

twoday.co.il_2016-08-24_17-58-04-600x330

התרגשות גדולה לקראת שחרורו של ראש ממשלת ישראל לשעבר, אהוד אולמרט בתום ריצוי שני שלישים מתקופת עונשו. אולמרט ייצא לביתו ביום ראשון בין שש לשבע בבוקר, לאחר שפרקליטות המדינה הודיעה כי לא תעתור לבית המשפט נגד ההחלטה לשחררו ממאסר.

כזכור, הוועדה ניכתה שליש מעונשו של אולמרט, שהורשע בקבלת שוחד כאשר את מאסרו החל לרצות בפברואר 2016. בהודעת משרד המשפטים נאמר כי "בדיון בלשכת היועץ המשפטי הממשלה, בהשתתפות פרקליט המדינה וצמרת הפרקליטות, נלמדה ביסודיות החלטת ועדת השחרורים בעניינו של אהוד אולמרט. פרקליט המדינה המליץ כי במכלול נסיבות העניין אין מקום לעתור לבית המשפט המחוזי נגד החלטת ועדת השחרורים. היועץ המשפטי לממשלה אימץ את ההמלצה, ובהתאם הוחלט שלא להגיש עתירה לבית המשפט המחוזי".

ראש עיריית רחובות, רחמים מלול, התייחס לקיצור עונשו של אולמרט ויציאתו מן הכלא. "אולמרט נענש דיו, גם מאסר גם השפלה, גם איבוד המעמד השלטוני הבכיר ביותר", אמר מלול שהוסיף: "נכון היה לקצר את עונשו ובוודאי אחרי שתרם רבות למדינת ישראל ולביטחונה".

ראש עיריית רחובות, רחמים מלול

מי שהייתה מקורבת מאוד ללשכת אולמרט בעת שהיה ראש הממשלה היא מנכ"לית החברה העירונית, יוספה חליבה. הערב (שבת) היא סירבה להגיב לנושא שחרורו של אולמרט אולם לא ניתן להתעלם מהדברים אותם כתבה לפני מספר ימים בפוסט ארוך ומרגש שהעלתה בכרטיס הפייסבוק שלה.

"אני אוהבת את אהוד אולמרט", פתחה חליבה, "באתי הנה קודם כל לומר את זה. אהוד, עוד בהיותו עו"ד מצליח מאד, ומאוחר קצת יותר ח"כ ושר בממשלה, היה מהאחראים על הנגיף הזה שדבק בי – העבודה בשירות הציבורי. תמיד הערכתי את העשייה הציבורית לה הקדיש את חייו. בת בית הייתי אצלו (בזכות חברות טובה עם בתו מיכל)".

התמונה הוויראלית שבה נראה אולמרט בשבוע שעבר תשוש וחלש, בעת אשפוזו בבי"ח

חליבה התייחס לתמונה הוויראלית שהופצה ברשת בה נראה אולמרט חולה, תשוש וחלש לאחר שאושפז בשל מיחושים בחזה בבית החולים. "התמונה של אהוד שפורסמה לאחרונה, קרעה את ליבי לגזרים. האין זה מגיע מאותו מקום של ריקוד על הדם, שמחה לאיד ושאר רעות חולות המאפיינות את החברה שלנו? פחדנים, מה הם עושים? תופסים טרמפ! העליהום ציבורי ושפיכת הדם של ראש הממשלה לשעבר והפיכתו לבוגד בביטחון המדינה, הם בהחלט טרמפ ראוי. לא משנה העובדה שעדיין רב הנסתר על הגלוי באשר לפרשיית ספרו של ראש הממשלה לשעבר, הם, הפחדנים, כבר חוגגים. הנה הזדמנות לסגור חשבונות אישיים. גם בושה, גם חרפה ואף סטנדרט מוסרי כפול".

יוספה חליבה על אולמרט: "האיש של האנשים"

בהמשך הוסיפה בהקשר זה: "התמונה הזאת שפורסמה היא תעודת עניות לכולנו. תעודת גמר שבסופה רשום "נכשל". המקום המוסרי בו כל כך מתגאים אנו, החמלה הזאת שהיא כנזר על ראשינו ומקור כוחנו, מתבררת היום כמשהו התלוי באמת בעיני המתבונן. המבט ההוא בעיניים של אהוד".

חליבה המשיכה לדבר בשיבחו של אהוד – האיש, זה שהיא מכירה, מזווית עינה: "אני מכירה את אהוד האחר. הדמות הרחוקה מהעין הציבורית. איש המשפחה המסור והאב האוהב לילדיו ובנותיו, האיש של האנשים. המשפחה הנהדרת הזאת משפחת אולמרט שיודעת אהבה וחום מה הם. שנים אחרי שלא נפגשנו, אהוד, ראש הממשלה דאז, קלט אותי בזווית עינו באחד הסיורים שעשה וביקש את הפמליה לעצור, קרא לי בקול וחיבק אותי בחוזקה תוך כדי שמביך אותי במילים חמות של אב גאה בביתו. מי שהשתומם אז מהתנהגותו זאת, לא הכיר את אהוד. כזה היה. איש חם ואוהב. בעיקר בנאדם".

קבוצת ערים
קטגוריות

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

דילוג לתוכן