בשיאו של מבצע "עם כלביא", אשר לווה בירי טילים לעבר מדינת ישראל ודריכות ביטחונית גבוהה בכל רחבי הארץ, קיימה עיריית קריית גת תרגיל חירום רחב היקף, בהובלת ראש העיר כפיר סויסה ובשיתוף פעולה עם פיקוד העורף, משטרת ישראל, מד״א, שירותי כבאות והצלה, איחוד הצלה ואגף הביטחון העירוני.
התרגיל, שנערך בבית הספר "משואה", דימה תרחיש של פגיעה ישירה בעיר במספר מוקדים, והתמקד בטיפול בזירות הרס, פינוי פצועים, ניהול אירוע רב-נפגעים ומתן מענה ראשוני בשטח.
מטרת התרגיל הייתה לבחון את רמת המוכנות של כלל מערכות העיר להתמודדות עם מצב חירום מורכב, לחזק את שיתוף הפעולה בין הגורמים השונים, ולהפיק לקחים הנוגעים לשיפור המענה העירוני בזמן אמת.
ראש העיר כפיר סויסה: "מבצע 'עם כלביא' המחיש עד כמה העורף האזרחי הוא חזית לכל דבר. אנו רואים בתרגול ובהיערכות לאירועים מסוג זה חלק אינטגרלי מהאחריות העירונית לתושבינו. נמשיך להשקיע, להיערך ולפעול כדי לוודא שבשעת הצורך נדע להעניק מענה מיטבי ומקצועי ככל שיידרש".
התרגיל כלל תנועה ערה ומתואמת של כוחות חירום בזירת האירוע, לצד נוכחות מורגשת של צוותים מקצועיים ומערכים לוגיסטיים אשר נפרסו בהתאם לתרחיש המדומה. הוא שימש נדבך משמעותי נוסף בשורת פעולות ההיערכות שבוצעו במהלך ימי המבצע, ובא לבחון את היכולת המבצעית של כלל הגורמים לפעול תחת לחץ, לתקשר באופן אפקטיבי ולתת מענה מקצועי ורציף בזמן אמת.
עיריית קריית גת מחזקת את חיילי צה"ל, וכלל כוחות הביטחון וההצלה הפועלים יומם ולילה למען ביטחון אזרחי ישראל. קריית גת תמשיך לפעול באחריות, לשמור על מוכנות גבוהה ולחזק את החוסן האזרחי.
◼️ הצטרפו לחדשות קריית גת והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

















