מבזקים
נשבר הלב!!! הנרצח בפיגוע ליד נווה צוף: נתנאל שקרון, אב לשישה מעלי זהב הרמטכ״ל בזירת הפיגוע בנווה צוף: "צה״ל בדריכות גבוהה, פרוס וערוך בכוחות מתוגברים בכלל הגזרות וכך גם במהלך הצום" המחבל שביצע את הפיגוע בנווה צוף נעצר בבית חולים ברמאללה יום הכיפורים תשפ״ז 2026: זמני כניסת הצום וצאת הצום רגע של חסד באשדוד: המציל הראל וקנין סייע לאדם עם מוגבלות לטבול בים לפני יום הכיפורים פיגוע בנווה צוף: צוותי מד״א החזירו דופק לפצוע – מצבו אנוש; המחבל נמלט גדרה: רחוב שכביץ ייחסם לתנועה ביום שלישי – בגלל העברת צריף עתיק מודיעין מכבים רעות נערכת ליום הכיפורים: מחסומים יוצבו בכניסות לעיר וכוחות הביטחון יתוגברו אירוע חריג בבית מלון באילת לפני כיפור: מפקד מרחב אילת, נצ״מ אלון כלפון, קיים תדריך מבצעי לסגל הפיקוד ולכוחות המשטרה נס ציונה נערכת ליום הכיפורים: 13 עמדות עזרה ראשונה יוצבו ברחבי העיר לוד: בן 30 נפל מגובה במהלך בניית סוכה – נפצע בינוני מחכה לכם אחרי הצום: קינוח השוקולד האיטלקי שמכינים כבר היום הודעה חשובה לציבור: הרכבות יפסיקו לפעול ב־13:00 בערב יום כיפור – ולא יחזרו במוצאי הצום מסורת של זיכרון באשקלון: אלפי נרות נשמה חולקו בבתי העלמין בערב יום הכיפורים התחזה לקטין ואיים על נערות: הצהרת תובע נגד בן 20 מבת ים פארק ההדרים ברחובות: אלה שעות הפתיחה והסגירה ביום הכיפורים הודעה חשובה לתושבי גן יבנה פסטיבל בירת הגיבורים: נטע ברזילי ושמעון בוסקילה מגיעים לאופקים יום הכיפורים בדרום: כוחות משטרה יתפרסו מאילת ועד אשדוד – נקודות בידוק יוצבו בערים

ראש עיריית קריית מלאכי במסר לתשעה באב: "הדרך לתקומה מתחילה באחדות ובערבות ההדדית"

אליהו (ללו) זוהר פרסם ברכה מיוחדת לתושבי העיר לרגל תשעה באב, ושילב את סיפורו של רבי עקיבא כמסר של תקווה, חוסן ואמונה בעתיד עם ישראל.

בערב תשעה באב פרסם ראש עיריית קריית מלאכי, אליהו (ללו) זוהר, מסר לתושבי העיר, שבו עמד על משמעותו של היום כיום של אבל לאומי לצד תקווה ואמונה בגאולת עם ישראל.

בדבריו הזכיר זוהר את הסיפור המפורסם מהגמרא על רבי עקיבא וחכמי ישראל, שהגיעו לירושלים החרבה לאחר חורבן בית המקדש. בעוד חבריו של רבי עקיבא פרצו בבכי למראה החורבן, הוא דווקא חייך, מתוך אמונה כי כשם שנבואת החורבן התקיימה במלואה, כך תתגשם גם נבואת הנחמה והתקומה.

ראש העיר קרא לתושבי קריית מלאכי לראות במסר זה גם דרך פעולה לחיי היומיום, והדגיש כי כוחה של הקהילה טמון באחדות, בערבות ההדדית ובשמירה איש על רעהו.

אליהו (ללו) זוהר כתב: "תשעה באב הוא לא רק יום של אבל לאומי וחורבן, אלא גם סמל עמוק לקיום הבטחת ה' ולתקווה נצחית.

הגמרא מספרת לנו על רגע מצמרר בו הלכו רבן גמליאל, רבי אלעזר בן עזריה, רבי יהושע ורבי עקיבא בירושלים החרבה. כשהגיעו למקום המקדש, ראו שועל יוצא מבית קודש הקודשים. בעוד חבריו פרצו בבכי קורע לב למראה החורבן, עמד רבי עקיבא וחייך.

שאלו אותו חבריו בתדהמה: 'מפני מה אתה מצחק?'

תשובתו של רבי עקיבא מהדהדת עד לימינו אנו: כשם שראינו במו עינינו את נבואת החורבן והשממה מתקיימת במלואה, כך אנו יכולים להיות בטוחים מעל לכל ספק שתתקיים גם נבואת הנחמה והתקומה של עם ישראל.

התקומה הזו אינה רק הבטחה עתידית אלא משימה שמוטלת עלינו, והדרך לשם מתחילה כאן, בתוך הקהילה המיוחדת שלנו בקריית מלאכי.

דווקא בימים אלו, הכוח שלנו כעיר וכעם טמון בערבות ההדדית, באחדות, וביכולת שלנו להרבות טוב ולשמור אחד על השנייה"


◼️ חדשות קריית מלאכי, באר טוביה והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.

צילום: פייסבוק

להצטרפות לקבוצה בוואצפ של קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה

לחצו כאן
דילוג לתוכן