מבזקים
בשעה זו: הערכת מצב באשדוד מגמת מהפכת הניקיון בבירה נמשכת: לראשונה ישולבו משאיות אשפה חשמליות ביקורי בית תחת טילים: צוות בית הספר שלא ויתר על הילדים גם בזמן מלחמה שריפה פרצה במקלט ביבנה: שלושה נפגעים קל משאיפת עשן מרדף דרמטי בירושלים: הרים גלגל, חצה צמתים באדום ונעצר לאחר שהתנגש ברכב קובי אלוש מונה לראש אגף הביטחון והחירום בגדרה השר דיכטר בחמ"ל אשקלון: "רואים את הניסיון שנרכש לאורך השנים" שדרות חוזרת ללימודים בהדרגה: כיתות א׳-ב׳ נפתחו, מסגרות החינוך המיוחד שבו לפעילות שוטרי תחנת אשדוד עצרו קטין בחשד לתקיפה ושוד של שני קטינים בפארק בעיר נפילת פריטי אמל״ח בשוהם וראשון לציון- ללא נפגעים | צפו בתמונות צפו בסרטונים: טיל מאיראן יורט מעל נתב"ג; דיווחים על נפילות רסיסים בראשון לציון ושוהם הרצליה: טבעת נתקעה באצבע, מתנדב ידידים הגיע והציל את המצב תל אביב: חשוד נעצר אחרי שוד מזוין במרכול ברחוב הרצל זעזוע: כתב אישום בגין רצח נגד אופיר בן דוד – הרעיל את בת זוגו לשעבר ב"סם האונס" ביום העצמאות “אשב עליך בית סוהר”: אישום חמור בפרשת אלימות משפחתית באילת תושב אשקלון תובע את העירייה בכ – 55 אלף שקל אחרי שהצפה השביתה את רכבו זהירות ב"עיר היין": מצלמה משטרתית הוסתרה בתוך מכולת אשפה – צפו בתיעוד גוש עציון פותח את בתי הספר: “הביטוי הטוב ביותר לעוצמת ישראל” מועצת יבנה אישרה תקציבי חירום – תקציב 2026 לא עלה להצבעה סוכל פיגוע בלוד: חשוד נעצר בתוך מסגד בעיר

ראש עיריית רחובות, מתן דיל הציג אסטרטגיה חדשנית המהווה גשר לשכירות ארוכת הטווח

דיל הדגיש כי רחובות היא עיר מגוונת המייצגת את המיקרוקוסמוס של מדינת ישראל, ולכן עליה להציע את כל פתרונות הדיור האפשריים: דירות יוקרה, צמודי קרקע, דיור רווי, וכן דירות קטנות לצעירים ולמשפחות צעירות – כולל פתרונות לשכירות ארוכת טווח. עם זאת, הוא הדגיש כי הצלחת התחום תלויה בניהול נכון של ההיקפים והמיקומים.

ראש עיריית רחובות, מתן דיל, השתתף בפאנל "פותרים את משבר השכירות ארוכת הטווח" שהתקיים במסגרת כנס מרכז הנדל"ן באילת. את הפאנל הנחתה עו"ד טלי סלטון-ישועה, ולקחו בו חלק בכירים מענף הנדל"ן והתכנון, ביניהם קרן כליפה, מנכ"לית חטיבת הנדל"ן (G CITY ישראל), מתן יגל, הממונה על התקציבים במשרד האוצר, ערן ניצן, יו"ר הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה תל אביב (משרד הפנים), ענבל דוד, מנכ"לית דירה להשכיר, וארז כהן, שמאי מקרקעין ומשפטן.

במהלך הפאנל דנו המשתתפים בהתפתחות תחום השכירות ארוכת הטווח בישראל, על רקע הביקוש ההולך וגובר לצד האתגרים הכלכליים והרגולטוריים שמלווים אותו. ראש עיריית רחובות, מתן דיל, הציג גישה מאוזנת, המשלבת את צורכי המדינה, היזמים והתושבים, וכן את האסטרטגיה הייחודית המיושמת ברחובות, המתמקדת בעירוב שימושים באזורי תעסוקה.

דיל הדגיש כי רחובות היא עיר מגוונת המייצגת את המיקרוקוסמוס של מדינת ישראל, ולכן עליה להציע את כל פתרונות הדיור האפשריים: דירות יוקרה, צמודי קרקע, דיור רווי, וכן דירות קטנות לצעירים ולמשפחות צעירות – כולל פתרונות לשכירות ארוכת טווח. עם זאת, הוא הדגיש כי הצלחת התחום תלויה בניהול נכון של ההיקפים והמיקומים.

 

"לא ניתן להציף את העיר בשכירות ארוכת טווח ולחטוא למטרה," אמר דיל. "הפתרון הנכון הוא לשלב אותה בצורה חכמה, בעיקר באזורים שבהם היא תוכל לתרום גם לכלכלה העירונית, כמו אזורי תעסוקה. על ידי שילוב מגורים באזורים אלו – אנחנו לא רק מספקים פתרונות דיור לצעירים אלא גם ממקסמים את זכויות התכנון, מחיים את אזורי התעסוקה ומייצרים מקור הכנסה משמעותי לעיר".

 

עוד הוסיף ראש העיר: "אנחנו עיר אקדמית עם 15,000 סטודנטים, ואני רוצה להשאיר אותם בעיר. אם לא נדאג לפתרונות דיור נגישים, הם יעזבו. לכן, הגישה שלי ברורה: צריך להתאים את עצמנו למציאות המשתנה, לשלב פתרונות מגורים כחלק מתכנון עירוני חכם ולוודא שכל מהלך נעשה בהיקף הנכון ובמקומות הנכונים".

דבריו של דיל זכו לתשומת לב רבה בקרב משתתפי הפאנל, שהסכימו כי שילוב נכון של שכירות ארוכת טווח במסגרת תכנון כוללני יכול להוות פתרון משמעותי למשבר הדיור בישראל.

הצטרפו לחדשות רחובות והסביבה בווטסאפ לחצו כאן

 

 

צילום: עיריית רחובות

דילוג לתוכן