מבזקים
“היום אתה גופה”: כתב אישום חמור בעקבות איום בחץ וקשת, סכין וגרזן באופקים תביעה נגד מועצת עומר: “פלטת שיש זרוקה גרמה נזק לרכב” כתב אישום: הגיע ברכב לזיקים ומכר סמים לסוכן סמוי ארבע עסקאות בטלגרם: כתב אישום חמור נגד תושב באר שבע סחר בסמים דרך אפליקציית טלגרם: כתב אישום הוגש נגד תושב חולון קוקאין תמורת סיגריות ופירות: כתב אישום נגד תושב קריית גת הישג מטורף: ישראל זכתה במקום השני באירוויזיון 2026 עם השיר "מישל"! אירוע חריג באור יהודה: שני פצועים בפיצוץ רימון בעיר יו"ר ועדת החינוך ח"כ צבי סוכות יסייר בבתי הספר במזרח ירושלים: "נבחן את היחס למדינת ישראל" תאונה עצמית בכביש 465: נהג כבן 30 נפצע באורח בינוני בשורה לנהגים בראש העין: צומת שבזי – יהודה הלוי נפתח מחדש כצומת מרומזר מלא תושבי באר יעקב, שימו לב: החלה אכיפת עבירות חניה באמצעות מצלמות דיגיטליות גם ברחוב גיא סוף למשבר: השביתה בכדורסל הישראלי הסתיימה – השחקנים חוזרים למגרשים הסערה במודיעין: ביבס והנהגת ההורים מגיבים – "נחצה קו אדום, אלימות לא תהיה נורמה בעיר" "הבן שלי נדקר, אתם צריכים לפחד": פוסט הזעקה המצמרר של אמא ממודיעין מסתמן: השמיים צפויים להיסגר באמצע השבוע דרמה בנתיבות: שריפה פרצה בבית עסק לטרקטורונים באזור התעשייה תאונה קשה באשדוד: רוכב אופנוע כבן 20 נפצע באורח קשה מפגיעת רכב הותר לפרסום: סרן מעוז ישראל רקנטי מאיתמר נפל בקרב בדרום לבנון מהפך במזג האוויר: משרב כבד בראשון – לטפטוף וגשם מקומי ברביעי

רגע לפני פתיחת שנת הלימודים – מה לשים בקופסת האוכל?

מה לשים בקופסת האוכל? ההמלצות שיעזרו לילדים להתחיל את שנת הלימודים באנרגיה ובחיוך, זה הזמן להפסיק ולהתלבט כל בוקר מחדש

רגע לפני שנפתחת שנת הלימודים החדשה, וה־1 בספטמבר כבר כאן, ההורים חוזרים להתלבטות סביב הכנת קופסאות האוכל לבית הספר. ארוחת עשר, שנראית לעיתים כפריט שגרתי ביומיום, מהווה למעשה מרכיב מרכזי בהתפתחות הילדים ובבריאותם לאורך זמן ד"ר איה בן שלום, מנחה בכירה ברשת חלי ממן, המתמחה באורח חיים בריא  מסבירה כיצד ניתן להפוך את קופסת האוכל לכלי משמעותי לחיזוק הבריאות, הריכוז והקשר בין ההורה לילד.

"כשאנחנו מדברים על ארוחת עשר, חשוב לזכור שלא מדובר רק במענה לרעב של הילדים, אלא בהקניית הרגלי אכילה נכונים ובריאים שילוו אותם גם בבגרות ולכן הבחירות התזונתיות שלנו ומומלץ להתייעץ גם עם הילדים על כך בונה תשתית נהדרת לבריאות איתנה ובהמשך תמנע גם לא מעט בעיות בריאותיות. המטרה שלנו היא לא רק שהילד יאכל, אלא שיפתח יחס חיובי ובריא לאוכל וידע לקבל בחירות נכונות שטובות לו. " מסבירה בן שלום.

אחת ההמלצות שלי היא ליצור סביב הארוחה תחושה של חוויה. כאשר ההורה מתייחס להכנת הקופסה כאל רגע של אכפתיות והשקעה, הילד מרגיש זאת, וגם הרצון שלו לטעום ולנסות דברים חדשים גדל. זה יכול להיות דרך צבעוניות, שילוב מנות קטנות ממגוון קבוצות מזון או אפילו דרך הפתעה קטנה – למשל מדבקה, פתגם קצר או פתק עידוד. החיבור הרגשי מאוד חשוב , לא פחות מהערך התזונתי.

מעבר לכך, אני ממליצה להעניק דגש מיוחד לחלבונים איכותיים בבחירות שלנו – כולנו זקוקים לחלבון איכותי ובייחוד ילדים בתקופת ההתפתחות, זה גם יעזור להם להתרכז ולשמור על ערנות לאורך שעות הלימודים. חלבונים כמו: ביצים, מקלות מוצרלה, קוביות בולגרית/צפתית, גבינה צהובה, קוטג’, יוגורט ביו טבעי, חומוס, טונה, טופו – כולם אופציות מצוינות שאפשר לשלב בקלות. לצידם כדאי לשים ירקות טריים בצבעים שונים, המעניקים ויטמינים חיוניים וגם הופכים את הקופסה למושכת יותר לעין כמו: מקלות מלפפון, עגבניות שרי, פלפלונים, תירס גמדי, מקלות גזר, פרחי ברוקולי/כרובית, מקלות סלרי, אנטיפסטי.  פחמימות איכותיות חשובות גם כן הן אלו שמעניקות את האנרגיה במהלך היום – פיתה כוסמין, לחם מלא, טורטיה מחיטה מלאה, תירס, בטטה, פיצה ביתית, קרקרים משיפון וכדומה. נקודה נוספת היא האיזון עם מתוקים. רוב הילדים רוצים משהו מתוק בארוחה, וזה טבעי. במקום לאסור, עדיף להציע מתוק חכם כמו: פירות, כדורי תמרים ביתים, עוגיית גרנולה ביתית, מאפין ביתי –  כך הילד מקבל את הפינוק שלו, אך בלי מזון מעובד עם עודף סוכר מיותר.

לבסוף, ההורים צריכים לזכור שגם אם הקופסה חזרה חצי מלאה – זה לא כישלון. זה תהליך למידה משותף. שיחה קצרה עם הילד בערב על מה אהב או מה פחות אהב תסייע לכם לדייק את ההכנות להבא. אולי אפילו להכין מערכת שעות שבועית שאותה הילד ימלא ביחד עם ההורה על הרכב הקופסא/כריך שהוא רוצה. המטרה היא לא שלמות, אלא יצירת הרגלים יציבים ובריאים לאורך זמן. ברגע שהילדים חווים את הקופסה כמתאימה להם. כך הם גם אוכלים וגם נהנים. ואולי אף חשוב לשלב את הילד בתהליך רכישת קופסת האוכל והכנתה ורכישת בקבוק מים כייפי שמתאים לו.


◼️ חדשות משפחה: הורים, ילדים ומה שביניהם בווטסאפ לחצו כאן

◼️ חדשות בריאות ורפואה בווטסאפ לחצו כאן

צילום: איה בן שלום

דילוג לתוכן