על רקע האתגרים הביטחוניים והאזרחיים המורכבים, מוביל ראש עיריית כפר סבא, רפי סער, תפיסה של ראייה אזורית רחבה לחיזוק ביטחון התושבים. בדברים שנשא לרגל הקמת אשכול החירום החדש, הדגיש סער כי המהלך מהווה צעד חיוני לביצור החוסן של ערי האזור.
לדברי סער, הניסיון שנצבר בשנים האחרונות הוכיח כי הרשויות המקומיות הן חוד החנית בניהול משברים. "עוד בתקופת הקורונה ובמהלך מלחמת 'חרבות ברזל' ראינו שוב ושוב שהשלטון המקומי בישראל הוא זה שנושא בעומס, מנהל את אירועי החירום במקצועיות ומעניק לתושבים מענה מהיר, אנושי ומציל חיים". הוא הוסיף כי הקמת האשכול היא ביטוי לאחריות ומנהיגות המתחייבת מהמציאות הנוכחית.
ראש העיר הדגיש כי שיתוף הפעולה בין הרשויות השונות הוא המפתח להצלחה ברגעים המורכבים ביותר. "בעידן שבו אתגרי החירום הולכים ומתעצמים, ברור שכוחנו טמון באחדותנו". לדבריו, שיתוף המשאבים והידע בין הערים יבטיח שכל תושב יקבל את המענה המיטבי, ללא קשר לרשות בה הוא מתגורר.
כפר סבא, לדברי סער, גאה להיות חלק מרכזי מהמהלך. "המיזם הזה מחזק את החוסן של כל האזור ומציב את ביטחון התושבים והתושבות בראש סדר העדיפויות".
כפי שפורסם בחדשות 08, בסוף השבוע קיימו ראשי הערים הערכת מצב משותפת עם נציגי פיקוד העורף לדיון במטרות האשכול ואופן הפעלתו המיידי בעת הצורך. בכפר סבא מבהירים כי מדובר במהלך של מוכנות אסטרטגית וכי נכון לעכשיו אין שינוי בהערכת המצב הביטחונית או בהנחיות לתושבים.
◼️ חדשות כפר סבא בווטסאפ לחצו כאן








