שב״כ וימ״ר דרום של משטרת ישראל חשפו תשתית הברחות משמעותית של אמצעי לחימה וסמים מגבולות מצרים וירדן.
במהלך החודשים האחרונים נעצרו שישה אזרחי ישראל, תושבי הנגב, בחשד למעורבות ברשת ההברחות.
לפי הודעת שב״כ והמשטרה, חקירתם העלתה כי בשנים 2024–2026 היו חברי התשתית מעורבים בעשרות הברחות של אמצעי לחימה וסמים לשטח ישראל, באמצעות רחפנים וכלי רכב. חלק מההברחות סוכלו על ידי כוחות הביטחון.
על פי החקירה, במסגרת ההברחות הועברו לישראל עשרות אקדחים, עשרות רובי M16, שלושה מקלעים, אלפי כדורי תחמושת מסוגים שונים וכמויות גדולות של חשיש.
עוד נמסר כי החשודים רכשו, החזיקו וסחרו בעשרות כלי נשק ואמצעי לחימה כחלק ממעורבותם בתשתית ההברחות.
בתום החקירה בשב״כ ובמשטרת ישראל, הגישה פרקליטות מחוז דרום כתבי אישום חמורים נגד המעורבים לבית המשפט המחוזי בבאר שבע.
בשב״כ ובמשטרה ציינו כי מדובר בסיכול משמעותי של תשתית שפגעה בביטחון המדינה, והדגישו את הקשר המסוכן בין הברחות אמצעי לחימה בגבולות לבין פעילות טרור שעלולה לפגוע באזרחי ישראל.
◼️ חדשות באר שבע והנגב בווטסאפ לחצו כאן
קבוצת ערים
- אופקים
- אור יהודה
- אילת והערבה
- אשדוד
- אשקלון
- באר יעקב
- באר שבע והנגב
- בת ים
- גבעת שמואל
- גבעתיים
- גדרה
- גן יבנה
- גני תקווה
- דימונה
- הרצליה
- חולון
- יבנה
- יהוד מונוסון
- ירוחם
- ירושלים
- כל הארץ
- כפר סבא
- לוד
- מודיעין מכבים רעות
- מועצות - עוטף עזה
- מזכרת בתיה
- מצפה רמון
- נס ציונה
- נתיבות
- נתניה
- סביון
- ערד
- פתח תקווה
- קריית אונו
- קריית גת
- קריית עקרון
- קרית מלאכי ו-מ.א באר טוביה
- ראש העין
- ראשון לציון
- רחובות
- רמלה
- רמת גן
- רמת השרון
- שדרות
קטגוריות
זכויות יוצרים: המערכת משקיעה מאמצים רבים באיתור בעלי זכויות היוצרים בתכנים המופצים ברבים. במידה ופורסמה מדיה שבעליה אינו ידוע, השימוש נעשה לפי סעיף 27א לחוק זכויות יוצרים. אם הנכם בעלי הזכויות, ניתן לפנות אלינו לצורך הוספת קרדיט או הסרת התוכן.








